Tayler Wiles houdt stand tegen favorieten in Emakumeen Bira

vrijdag 24 mei 2019 om 19:12
Tayler Wiles houdt stand tegen favorieten in Emakumeen Bira

Taylor Wiles op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Tayler Wiles heeft de derde etappe rit van de Baskische vrouwenkoers Emakumeen Bira op haar naam geschreven. Op de slotklim hield ze stand tegen de terugkomende favorieten, die uiteindelijk twintig seconden tekort kwamen voor de dagzege. Annemiek van Vleuten was op de vierde plaats de beste Nederlandse.

In de lastige rit naar Santa Teodosia viel Wiles aan op twintig kilometer van de streep, op de klim naar Opakua. In de afdaling en de vlakke wegen naar de voet van de slotklim reed ze ongeveer veertig seconden voorsprong bij elkaar – een allesbehalve riant verschil. De klim naar Santa Teodosia is weliswaar niet lang, maar met een stijgingspercentage aan 9,4% erg steil.

Toch kwamen de favoriete rensters te laat in actie om de Amerikaanse nog van de zege te houden. Ploeggenote Elisa Longo Borghini kwam op 0:21 als eerste van de achtervolgers over de finish, waarna enkele tellen later ook Soraya Paladin en Annemiek van Vleuten over de streep rolden. Wiles bezorgde zo haar ploeg Trek-Segafredo het eerste succes op WorldTour-niveau.

Amanda Spratt eindigde als vijfde en behield de leiderstrui. In het klassement verdedigt ze een voorsprong van 0:05 op Paladin. Longo Borghini staat derde op 0:12. De 32e editie van de Emakumeen Bira eindigt morgen met de vierde rit van en naar Oñati.

Dit artikel delen:

2 Reacties

west 24 mei 2019 om 21:38

Edit redactie: klopt inderdaad! Aangepast.

Hoebele 24 mei 2019 om 23:14

Tayler inderdaad. En die foto is best leuk, maar wel erg retro, nog uit de tijd van Specialized-lululemon. Ook mooi dat ELB weer op de goede weg is, hoop dat ze in topvorm is in de Giro.

Headlines

Materiaalzone

Populair