Taylor Phinney presteert boven verwachting bij rentree
Foto: Sirotti - archief
dinsdag 4 augustus 2015 om 09:08

Taylor Phinney presteert boven verwachting bij rentree

BMC had geen verwachtingen bij zijn rentree. Hij zou alleen maar zijn conditie testen in de Tour of Utah en kijken hoe het er voor stond met zijn knie. Taylor Phinney eindigde echter als derde in de eerste wedstrijd na zijn slopende knieblessure die hij vorig jaar opliep tijdens het Amerikaans wegkampioenschap. “Ik ben blij terug te zijn.”

“Ik wilde niet terug in competitie komen voordat ik weer terug competitief kon zijn,” vertelde de Amerikaans na afloop op de persconferentie. De nationaal tijdritkampioen van vorig jaar reed in de slotfase weg uit het peloton in het gezelschap van plaatsgenoten Kiel Reijnen en Alex Howes. Phinney kon nog niet winnen, maar eindigde op het podium. “Ik ben dus blij.”

Het was tijdens de eerste rit van de Tour of Utah koud en regenachtig. De omstandigheden waren volgens de 25-jarige renner in zijn voordeel. “Ik was voor het grootste gedeelte van de dag aan het rillen. Dat nam een groot stuk mentale energie weg bij het focussen op mijn knie.”

Bij zijn val in het nationale kampioenschap brak de tijdritspecialist zijn been. Als gevolg was hij ruim veertien maanden buiten competitie. Pas afgelopen zaterdag werd bekend dat hij zou terugkeren. “Dit was al de hele tijd het plan, maar bij revalideren gaat het altijd op en neer. Mijn terugkeer in wedstrijdverband was een beetje een persoonlijk iets. Ik wilde niet te veel druk van buitenaf door het te vroeg bekend te maken.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2015 09:17
Mooi.
4 augustus 2015 09:26
Goed dat hij terug is! Dat BMC heeft toch wel een fantastische selectie eigenlijk, ik was alweer bijna vergeten dat hij ook bij BMC zat. Hopelijk komt Küng ook snel weer terug.
4 augustus 2015 09:30
Schitterend, Martin en Dumoulin hebben d'r meteen een te duchten concurrent bij voor Richmond
4 augustus 2015 10:44
TTT team volgend jaar BMC met oa: Dennis, Phinney, Van Garderen, Porte. ;)

Reacties zijn gesloten.