Tauber moet winst aan Ferrand-Prevot laten in Lenzerheide

vrijdag 9 augustus 2019 om 18:00
Tauber moet winst aan Ferrand-Prevot laten in Lenzerheide

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Anne Tauber heeft in de shorttrackrace tijdens de Wereldbeker mountainbike in Lenzerheide naast de overwinning gegrepen. De Nederlandse kampioene maakte deel uit van de vier rensters die om de winst gingen sprinten, maar uiteindelijk moest ze genoegen nemen met de vierde plek. Pauline Ferrand-Prevot won al de Cross Country in Val di Sole en was wederom de beste.

Op het amper 900 meter lange parcours in het Zwitserse Lenzerheide schoot thuisrijdster Jolanda Neff uit de startblokken en ze sloeg meteen een gaatje. Haar landgenote Linda Indergand wist als eerste de kloof te dichten en meer rensters vonden opnieuw de aansluiting. Ook de Nederlandse vrouwen Anne Tauber en Anne Terpstra konden aanhaken en ze zouden zich niet wegstoppen, want beiden namen even later de kop in de koers.

Half koers hadden we acht koplopers, maar ook Chloe Woodruff en Elisabeth Brandau sloten in de laatste drie ronden weer aan. Toen Brandau was aangesloten verhoogde ze meteen het tempo, waardoor wereldkampioene Kate Courtney en ook Terpstra een gaatje moesten laten. In slotfase van de achtste en voorlaatste ronde zette de Duitse dan stevig aan en reed weg bij de andere rensters.

Toen ze over finish kwam, balde ze haar vuist; een misrekening, want er was nog een ronde af te leggen. Zodra ze het doorhad, greep ze naar haar hoofd. De anderen waren inmiddels langszij gekomen, waarna ze opzichtig baalde van haar dure fout. Neff en Pauline Ferrand-Prevot toonden hun spierballen in de laatste ronden en alleen Jenny Rissveds en Tauber konden volgen. Ferrand-Prevot ging de sprint van ver aan en dat bleek voldoende om Neff van de winst te houden.

Wereldbeker Mountainbike 2019
Shorttrack vrouwen, flag-ch Lenzerheide
1. flag-fr Pauline Ferrand-Prevot in 21m38s
2. flag-ch Jolanda Neff z.t.
3. flag-se Jenny Rissveds op 1s
4. flag-nl Anne Tauber op 2s
5. flag-us Chloe Woodruff op 9s

Tussenstand wereldbekerklassement
1. flag-ch Jolanda Neff – 1515 punten
2. flag-us Kate Courtney – 1432 punten
3. flag-fr Pauline Ferrand-Prevot – 1065 punten
4. flag-nl Anne Terpstra – 1010 punten
5. flag-nl Anne Tauber – 880 punten

Dit artikel delen:

2 Reacties

dumoman 9 augustus 2019 om 18:48

Wat een rare titel; die doet vermoeden dat ze 2e is geworden, maar ze is 4e geworden…

HennieK 9 augustus 2019 om 23:04

Inderdaad, Terpstra moest helaas ook de winst aan PFP laten.

Headlines

Populair

Materiaalzone