Tanfield: “Had ik maar eerder de kans gegrepen bij AG2R La Mondiale”

dinsdag 19 november 2019 om 16:10
Tanfield: “Had ik maar eerder de kans gegrepen bij AG2R La Mondiale”

foto: Katusha-Alpecin

Harry Tanfield had het gevoel dat Katusha-Alpecin een spelletje met hem speelde. Dat vertelt de Britse renner, die na dit seizoen aan de slag gaat bij AG2R La Mondiale, tegen Cyclingnews. “Het voelt alsof je aan het lijntje gehouden wordt. Je denk veilig te zijn, zekerheid voor het volgende jaar, en dan krijg je dit”, zegt hij over de overname van Israel Cycling Academy.

Bij Tanfield kwam het nieuws hard aan dat Israel Cycling Academy, dat de licentie kocht van Katusha-Alpecin, niet alle renners met een doorlopend contract wilde overnemen. In juli kregen Tanfield en co te horen dat niemand hoefde te wanhopen. Eind september volgde de mededeling dat door het akkoord met Israel Cycling Academy de helft van de renners met een doorlopend contract tóch weg moest.

“Bedankt om mij dat te laten weten als het bijna oktober is, fantastisch”, dacht Tanfield toen sarcastisch. “Er kwam niets direct via de ploeg, ik hoorde alles via mijn manager. Er was geen reden, maar enkel een lijst met renners die ze wel en niet wilden. That’s it. Er werden geen vragen gesteld en een antwoorden gegeven.”

Salaris
De 25-jarige Brit vond snel onderdak bij AG2R La Mondiale. Die ploeg wilde hem een jaar eerder ook al hebben. “Het heeft goed uitgepakt, want ik heb een ploeg gevonden en krijg het salaris waar ik voor getekend heb”, aldus de transfervrije Tanfield, die nog deels betaald zal worden door Katusha.

Het grootste deel van het salaris is vanaf 2020 voor de Fransen, maar Israel (of Katusha) betaalt vijfduizend euro bij omdat Tanfield een tweejarig contract getekend had bij zijn komst. Dat bevestigt AG2R-manager Vincent Lavenu tegen Cyclingnews. Tanfield is de manager dankbaar voor de kans die hij krijgt. “Had ik die kans maar eerder gegrepen”, doelt de Brit op de interesse die eind 2018 al was voor hem.

Dit artikel delen:

10 Reacties

west 19 november 2019 om 16:25

“Had ik die kans maar eerder gegrepen”, is toch eigenlijk alleen van toepassing als hij vorig jaar ook een aanbieding van AG2R had? Of je in Augustus of November een contract tekent scheelt toch alleen wat slapeloze nachten?

Mathieu Moller 19 november 2019 om 16:41

Heb je het artikel gelezen? Daar staat letterlijk in dat AG2R hem vorig jaar ook wilde hebben.
(Kan natuurlijk ook zijn dat de redactie dit pas later heeft toegevoegd)

aardappeljager 19 november 2019 om 16:41

Die ploeg wilde hem een jaar eerder ook al hebben.

Dit staat in de tekst.

Edit: Wat MM zegt. En inderdaad goede toevoeging dat het artikel gewijzigd kan zijn

Nick Doup 19 november 2019 om 16:45

@ allen

Die passage stond er al in. Volgens Cyclingnews kon hij vorig jaar ook al naar AG2R La Mondiale, maar koos hij voor Katusha-Alpecin vanwege de Canyon-fietsen. In 2018 reed hij namelijk voor Canyon-Eisberg.

Japsie 19 november 2019 om 16:44

5000 per wat, per maand of in totaal?

Vinyakke 19 november 2019 om 18:00

Als 5000 per maand een aanvulling is op het loon voor een renner die nog alles moet bewijzen overweeg ik alsnog een carriereswitch en koop ik morgen een koersfiets!

Japsie 19 november 2019 om 18:01

Precies

wielrenner 20 november 2019 om 06:53

5000 per jaar.

Aristos 20 november 2019 om 08:33

Ik denk dat je gelijk hebt, maar dat zou toch wel erg marginaal zijn, als je als Katusha een 2-jarig contract voor 5000 euro kan afkopen…

Fieldbird 20 november 2019 om 15:09

Als een hoofdsponsor afhaakt mag het team de contracten van de renners tot de datum van het einde van het contract tussen hoofdsponsor en team laten lopen en daarna beëindigen. Met andere woorden, heeft een renner nog een contract van 3 jaar dan heeft hij pech. Wel geldt dat indien het contract van een renner nog geen (kalender-) jaar loopt, dat het contract pas na een jaar beëindigd mag worden. Nieuwe renners van Katusha moeten dus tot 31 december door het team doorbetaald worden (aangezien alle contracten op 31 december eindigen), dat is denk ik de €5000 waar het over gaat.

Headlines

Materiaalzone

Populair