Talent Bram Welten krijgt kans bij opleidingsploeg BMC

donderdag 15 oktober 2015 om 10:32
Talent Bram Welten krijgt kans bij opleidingsploeg BMC

Foto: Sirotti

Bram Welten rijdt volgend seizoen voor het BMC Development Team. Dat maakte hij zelf via Facebook bekend. “Ik ben blij dat ik de kans krijg bij het BMC Development Team”, vertelt de renner uit Moergestel aan WielerFlits. De 18-jarige Nederlander won in april van dit jaar Parijs-Roubaix voor junioren.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

Welten, die reed voor de Tilburgse wielerclub Pijnenburg, begint vol vertrouwen aan het nieuwe avontuur. “Er waren meerdere teams voor mij in de markt. Mijn keuze voor de opleidingsploeg van BMC komt door hun professionele begeleiding en het goede wedstrijdprogramma. Ze waren er al heel vroeg bij, waardoor ik begin juli eigenlijk al wist dat dit mijn ploeg voor het komende seizoen zou zijn.”

Man voor de klassiekers met sterk eindschot
Als gezegd won Welten in het voorjaar De Hel van het Noorden voor junioren Het komende seizoen staat vooral in het teken van ontwikkeling. “Ik wil vooral te leren van de andere jongens in het team. Daarnaast hoop ik mijn sprint naar een hoger niveau te tillen en stappen in het geheel te maken. Hoewel het moeilijk is om dat nu te zeggen, hoop ik me verder te ontwikkelen als een renner voor de voorjaarsklassiekers met een sterke sprint.”

Bij de opleidingsploeg komt hij onder meer talenten Théry Schir, Tom Bohli, Kilian Frankiny, Lukas Spengeler (winnaar Parijs-Roubaix U23), Taylor Eisenhardt, Tyler Williams, Nathan Van Hooydonck en onze landgenoot Bas Tietema tegen. De eerste drie genoemden zijn op dit moment stagiair bij de WorldTour-tak van BMC, terwijl Loïc Vliegen en Floris Gerts daar zelfs een profcontract wisten te verdienen. Datzelfde deed Alexey Vermeulen bij LottoNL-Jumbo.

De voorbije jaren viste BMC wel eens vaker in de kweekvijver van haar eigen opleidingsploeg. Zo maakten de laatste jaren Larry Warbasse, Silvan Dillier, Stefan Küng, Dylan Theuns en de hierboven genoemden Vliegen en Gerts de overstap van het Development Team naar de profs.
Dit artikel delen:

17 Reacties

nietram 15 oktober 2015 om 10:44

Nu Eenkhoorn nog.

burgyv 15 oktober 2015 om 10:51

Schitterend avontuur voor zo’n jonge jongen. En misschien nog wel de beste opleidingsploeg van de wereld ook. Alleen maar voordelen. Gefeliciteerd dus, ik hoop dat hij zijn ontwikkeling zo kan voortzetten.

Smuckinho 15 oktober 2015 om 10:55

Mooi voor Welten! Was een van de rappere junioren. Benieuwd hoe lang het acclimatiseren duurt bij de beloften.

Dit is trouwens wel een groot nadeel voor een ploeg als Jumbo die geen opleidingsploeg heeft. Het is veel logischer voor goede beloften om in de ploeg te eindigen waarvan ze in de opleidingsploeg hebben gezeten.

ghostwriter 15 oktober 2015 om 10:56

Weet iemand welke talenten deze opleidingsploeg de afgelopen 5 jaar heeft voortgebracht?

castroviejo 15 oktober 2015 om 11:16

Stefan Küng, Floris Gerts, Silvan Dillier onder andere

Tutu888 15 oktober 2015 om 11:18

@Smuckinho
Ik kan me uit de Belkin-periode nog herinneren dat er een samenwerkingsverband met De Jonge Renner was opgesteld waarbij die laatste club als opleidingsploeg zou gaan fungeren. Van dat project heb ik sindsdien niet veel meer vernomen.

TheArt 15 oktober 2015 om 11:18

Opleidingsploeg bestaat pas sinds 2013. En sindsdien Dillier, Küng, Gerts, Teuns, Vliegen.

tendam 15 oktober 2015 om 11:25

@smuckinho
Daar heeft LottoNL nu SEG Racing voor ;) Overigens hebben ze nu net bij BMC de beste Amerikaanse ronderenner weggehaald.

GP The Netherlands 15 oktober 2015 om 11:31

Vergeet Alexey Vermeulen niet!

ghostwriter 15 oktober 2015 om 11:33

@castroviejo en TheArt
Bedankt! Dat is inderdaad een indrukwekkend lijstje van jonge talenten. Mooi dat Welten daar een kans krijgt.

burgyv 15 oktober 2015 om 11:39

@ Ghostwriter
Volgens mij is het team pas ontstaan nadat Ochowitz het roer overnam van Ledanois, maar dat weet ik niet helemaal zeker? Belangrijk zijn wel geweest Rik Verbrugghe als ploegleider en de kennis/ visie van Allan Peiper.

luukje1100 15 oktober 2015 om 11:41

Eenkhoorn een dezer dagen ook

storm-biker 15 oktober 2015 om 15:29

@Redactie het was PR U19, niet U18.
@smuckinho Dat verband loopt nog steeds, de elite/belofte ploeg heet zelfs Lotto NL – Jumbo – De Jonge renner. Maar het is meer een band die ontstaan is omdat de profploeg op papier een opleidingsploeg moet hebben van de UCI en er bij de profploeg mensen zitten die de Jonge Renner een warm hart toe dragen.

diegodon 15 oktober 2015 om 16:17

Eenkhoor bevestigd ook dat ie naar BMC dev gaat

Smuckinho 15 oktober 2015 om 16:52

@storm-biker, Tutu
Ah, dat wist ik helemaal niet. Dank jullie wel. Heb ze even opgezocht, maar je kunt het niet echt een opleidingsploeg noemen toch?

@tendam
Haha echt he. En over Vermeulen gesproken, is het echt zo’n groot talent, of loopt er niks beters bij de Amerikanen?

@luukje
Goed gezien. Pascal inderdaad naar BMC dev!

Youri IJnsen 16 oktober 2015 om 08:39

@Smuckinho
Vermeulen is geen toptalent, maar qua ronderenner wel de beste belofte uit de States.

yoeri 16 oktober 2015 om 15:14

De Tilburgse wielervereniging Pijnenburg is denk ik Nederlands grootste opleidingsinstituut voor profwielrenners. Denk hierbij aan: Boy van Poppel, Danny van Poppel, Sam Oomen en deze Bram Welten. Of oudere grootheden zoals: Nico Verhoeven en Jean Paul van Poppel.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone