Tadej Pogacar zesde na waaiers in UAE Tour: “Goede uitgangspositie”

zondag 21 februari 2021 om 18:20
Tadej Pogacar zesde na waaiers in UAE Tour: “Goede uitgangspositie”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar is zondag zesde geworden in de openingsetappe van de UAE Tour, die na een waaierspektakel gewonnen werd door Mathieu van der Poel. Voor de 22-jarige kopman van UAE Emirates is er weinig te klagen, want hij is een van de weinige favorieten die in de goede waaier zat. “Dit biedt een goede uitgangspositie voor de komende dagen”, aldus Pogačar.

“Het was een heel zware etappe, waarin we uiteindelijk goed werk hebben geleverd als ploeg. We zaten met vier man van voren”, kijkt de Sloveense Tourwinnaar terug. Ook sprinter Fernando Gaviria was mee, maar door een mislukte aanval in de slotfase kon hij niet meer meesprinten. “Helaas lopen we de ritzege mis, maar ik denk dat we hebben laten zien dat we sterk zijn. We kunnen strijden en waren top. Dit biedt een goede uitgangspositie voor de komende dagen.”

De meest in het oog springende namen, wat betreft klassementsambities, in de kopgroep waren die van Pogačar, Adam Yates en João Almeida. Omdat de Portugees onderweg bonificatieseconden pakte, staat hij er het beste voor (vierde 0p 6 seconden van Mathieu van der Poel) in het klassement. Pogačar volgt op de vijfde plaats op 7 seconden. Yates heeft een achterstand van 13 seconden. Maandag gaat de UAE Tour verder met een tijdrit van 13 kilometer.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Franco Ballerini 21 februari 2021 om 18:38

Mijn Sloveens is ooit beter geweest, maar volgens mij is de juiste vertaling: “Appeltje, eitje”.

fietsvriend 21 februari 2021 om 18:43

Hij heeft de tijdrit dan ook minutieus voorbereid.

Chris Van Uden 21 februari 2021 om 19:54

Op meerdere vlakken waarschijnlijk haha

S'mon 21 februari 2021 om 20:13

Vergeet niet dat Almeida ook een tijdrit in de benen heeft, al is die niet zo goed als die van Pogacar.

Murcia 21 februari 2021 om 18:50

Natuurlijk een doel voor hem deze ronde gezien de sponsor maar alert gekoerst en een teken dat hij goed uit de winter is gekomen. Bjerg zou morgen namens de ploeg ook wel eens wat kunnen laten zien. Gaviria moet echt wat tonen dit seizoen want anders zoeken de sjeiks een andere sprinter denk ik.

Chris Van Uden 21 februari 2021 om 19:55

Ze hebben Kristoff toch nog

Murcia 21 februari 2021 om 20:07

Chris
Klopt, maar Kristoff is veel breder in te zetten dan Gaviria. Je kunt hem in het vlaamse voorjaar ook prima gebruiken. Gaviria is puur een massaspurter en dan wordt je daarop afgerekend. En de Noor heeft vorig seizoen natuurlijk nog prijzen gepakt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair