Tadej Pogacar: “We hebben goede TV-jaren voor ons met de duels tussen Jonas en mijzelf”

maandag 25 juli 2022 om 08:46
Tadej Pogacar: “We hebben goede TV-jaren voor ons met de duels tussen Jonas en mijzelf”

foto: Cor Vos

Nadat hij de afgelopen twee jaar als triomfator Parijs binnenfietste, moest Tadej Pogacar deze Ronde van Frankrijk genoegen nemen met een tweede plek. Toch zat hij niet in zak en as. “Om hier te zijn, is nog steeds ongelofelijk. Zelfs als ik niet op de hoogste trede van het podium sta”, aldus de Sloveen na afloop van de slotrit.

“Als ik de Tour nog niet eerder gewonnen had, zou dit de gelukkigste dag van mijn leven zijn geweest”, vervolgt Pogacar, die tweede werd achter Jonas Vingegaard. “Niet winnen maakt voor mij niet veel verschil. Natuurlijk betekent het dat ik extra gemotiveerd ben voor volgend jaar, maar ik geniet gewoon net zoveel van de koers als dat ik altijd heb gedaan. We hebben echt een paar goede televisiejaren voor ons met de duels tussen Jonas en mijzelf.”

Pogacar viel deze Tour veelvuldig aan. Zelfs op de Champs-Élysées probeerde de wittetruidrager nog weg te komen uit het peloton. “Dat was grappig! Op een bepaald moment waren we tegen elkaar aan het sprinten, de INEOS Grenadiers aan de rechterkant van de weg en ik aan de linkerkant. Toevallig ik had net met wat mensen gepraat een paar kilometer eerder, om te kijken of iemand aan wilde vallen samen met mij. Het was een grappige toevalligheid dat we op hetzelfde moment aanvielen aan verschillende kanten van de weg.”

Jasper Philipsen
De zege in de slotrit ging uiteindelijk naar Jasper Philipsen, die het afmaakte in de massasprint. “Jasper Philipsen is een heel goede vriend van me. Ik zou willen dat we nog steeds in hetzelfde team zaten. Ik ben heel blij om hem hier in Parijs te zien winnen”, aldus Pogacar, die ook nog gevraagd werd naar zijn plannen voor de komende dagen. “Ik ben nu gewoon in beslag genomen door het moment. Ik denk dat we het een beetje vieren met mijn ploeggenoten.”

“Maar het gaat geen lange nacht worden, want ik ga morgen naar de tweede etappe van de Tour de France Femmes om mijn partner Urska (Zigart, red.) te zien koersen. Ze is een heel goede renster, ook al voelt ze de druk van het koersen een beetje te veel. Ik hoop dat ze een mooie week koers heeft in Frankrijk.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

de adelaar 25 juli 2022 om 09:04

Dit is toch een parel!!! Ik ben echt fan

Secondant 25 juli 2022 om 09:38

Zeker een parel, mooie stijl van koersen: alles of niets. Zijn enige minpunt voor mij is dat hij TE veel wint, althans voor deze TdF. Ik vind het juist leuk als veel strijd is in het peloton, en is met Pogacar lang niet altijd het geval geweest. De Tirreno dit jaar was de saaiste koers in jaren bijvoorbeeld. Bij zo’n veelwinnaar waar het te gemakkelijk lijkt te gaan, merk ik dat ik mij makkelijker ga irriteren aan zijn minder mooie kanten (RvV incident met Van Baarle, het rustdag-interview waar hij aangaf dat Corona-besmetters naar huis moesten terwijl Majka gewoon in koers bleef). Maar door zijn prachtige manier van koersen is het schierlijk onmogelijk om hem niet te mogen.

Misschien is het gewoon mijn manco om bepaalde renners te supporteren en andere renners te anti-supporteren. Het maakt voor mij de koers mooier, maar geeft niet altijd de realiteit weer.

Scrabslag 25 juli 2022 om 09:37

Hopelijk valt het een keer op de goede kant en kunnen Roglič en Bernal ook aansluiten

Dikke Vrouw 25 juli 2022 om 09:49

Rogola zou naar de ineos gaan hoor ik :(

jimmen 25 juli 2022 om 10:19

Ze hadden interesse, dat is heel wat anders.

Dikke Vrouw 25 juli 2022 om 10:44

Ik hoor dat hij in ver gevorderd stadion is jimmen we gaan het zien

Steve De Wolf 25 juli 2022 om 11:22

In deze “Tour de France” was ploeg van de grootste renner te wereld hem helemaal niet waardig. En zijn ploeggenoten rijden niet bepaald voor een minimumloon.

Joop Zoetemelk 25 juli 2022 om 12:30

Volgens mij heeft de ploeg van Pogacar prima werk geleverd..
Alleen de media brult van alles en dit word overgenomen door de Nederlandse fans.

Volgens mij is Pogacar 2de geworden met 3 ritzeges en de witte trui.
Hebben ze op een Jumbo na het meeste geld verdiend.
McNulty is 20ste geëindigd en heeft de ploeg wat covid patiënten in de ploeg gehad.
Renners als een Soler, Majka en Bennett kunnen zeker mee met de betere ploegen.
Ook een Hirschi in goede doen had mee kunnen strijden om ritzeges.

Je kan ook zeggen dat Jumbo Visma vorig seizoen te zwak was en het jaar daarvoor ook.
Ze vallen met bosjes om vanwege dat ze niet getraind hebben en weken op het strand hebben gelegen.
Totaal geen skills bezitten om op de fiets te blijven zitten.
Het leken wel een stel amateurs die voor het eerst meedoen in het peloton.

Oja dit seizoen vielen ze weer, nee Jumbo Visma ploeg is te zwak alleen hebben ze een paar fantastische renners in de ploeg met de gele en groene trui drager en een lead out renner die mooi aanviel aan de finish.
Voor de rest is de Jumbo Visma brandhout gebleken.

Net binnen

Populair

Materiaalzone