Tadej Pogacar verslaat Alejandro Valverde in Ronde van Valencia

donderdag 6 februari 2020 om 16:07
Tadej Pogacar verslaat Alejandro Valverde in Ronde van Valencia

foto: Cor Vos

De tweede etappe in de Ronde van Valencia is gewonnen door Tadej Pogačar. Het Sloveense toptalent versloeg Alejandro Valverde na zijn specialiteit: een sprint bergop. Dylan Teuns eindigde als derde op de Radar de Cullera. De Sloveen van UAE Emirates neemt tevens de leiderstrui over van Dylan Groenewegen.

Na het Nederlandse onderonsje tussen Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen in de openingsrit ging het peloton verder met de tweede etappe van Torrent naar Cullera. Gisteren zagen we een sprint tussen de snelle mannen, vandaag was het woord aan de explosieve klimmers. De finishstreep was namelijk getrokken op de Radar de Cullera, even buiten de stad, na een beklimming van goed drie kilometer aan ruim 7%.

Vroege vluchter Van Emden laat zich zien
Ploegen als Astana, Bahrain McLaren en Movistar reden de hele dag op kop van het peloton, in de hoop de vluchters op tijd in te rekenen. De vroege vlucht bestond uit louter hardrijders met Rémi Cavagna, Jos van Emden, Alessandro De Marchi, Álvaro Cuadros en Héctor Sáez. Het peloton liet al snel begaan, waardoor de voorsprong van de vijf koplopers opliep tot meer dan zes minuten.

foto: Cor Vos

Dit was het sein voor de mannen van Movistar om een tandje bij te schakelen en samen met de renners van Lotto Soudal en Astana de achterstand te verkleinen. De Spaanse formatie had plannen met Alejandro Valverde en Marc Soler, dit jaar al winnaar van de Trofeo Pollença-Andratx. Hoe hard Van Emden, Cavagna, De Marchi, Cuadros en Sáez ook reden, het peloton kwam steeds dichter.

Met nog tien kilometer te gaan was het verschil tussen de koplopers en het peloton geslonken tot een halve minuut en nog voor de voet van de Radar de Cullera werden de vluchters ingerekend. Cavagna probeerde het nog even alleen, maar de Franse hardrijder van Deceuninck-Quick-Step bleek ook een hapklaar brokje voor de ploegen met een favoriet voor de ritzege. In het peloton steeg de nervositeit, met een vervelende valpartij tot gevolg.

Zware val Tobias Foss, Pogačar jumpt naar de zege 
Het grootste slachtoffer bleek Tobias Foss. De beloftevolle ronderenner van Jumbo-Visma bleef liggen en greep naar zijn schouder, waardoor de Nederlandse ploeg niet meer kon rekenen op hun enige overgebleven klassementsrenner. In het peloton was het inmiddels klimmen geblazen, maar de betere klimmers keken aanvankelijk naar elkaar. De eerste aanval kwam op naam van Gonzalo Serrano van Caja Rural-Seguros RGA.

De Spanjaard wist een mooie voorsprong uit te bouwen, maar werd nog voor het ingaan van de laatste kilometer ingerekend door Jan Polanc. De Sloveen van UAE Emirates voelde zijn moment gekomen, maar Valverde leek zijn sprint opnieuw perfect te hebben getimed in de laatste honderden meters. De Spaanse kampioen ging aan, leek op weg naar de zege, maar Tadej Pogačar bleek over een nog betere punch te beschikken.

foto: Cor Vos

Dit betekent dat de nog altijd piepjonge Sloveen een dubbelslag slaat, aangezien hij ook de leiderstrui overneemt van Groenewegen. Renners als Daniel Martin, Jack Haig en titelverdediger Ion Izagirre finishten in het spoor van  Pogačar, terwijl Greg Van Avermaet (tiende) knap stand wist te houden tussen de betere klimmers. Wout Poels verloor wel wat tijd op zijn directe concurrenten.

Dit artikel delen:

61 Reacties

Samlambeej 6 februari 2020 om 16:11

De Maestro timede weer perfect, Teuns daar waar die moest zijn maar de achterneef van Ricco kwam er met veel meer speed over.

Man man man, gaan ze nog afzien met dat kereltje.

roeleur 6 februari 2020 om 16:30

Lijkt me nou niet gepast om het grote talent Pogacar te linken aan een crimineel dopinggebruikertje.

Marszzz 6 februari 2020 om 17:27

Er van uitgaande dat Pogacar geen familie is van Ricco, is de opmerking van Samlabeej een verkapte beschuldiging van het gebruik van doping, zonder enige aanleiding.

Apemantus 6 februari 2020 om 16:12

Leuke finale. Lelijke smak van Tobias Foss, hoop dat hij verder ok is.

Dag Otto Lauritzen 6 februari 2020 om 16:12

Teuns knap derde. Mooi zo.

lander luypaert 6 februari 2020 om 16:14

Pogacar die Evenepoel even terug het zwijgen oplegt? Niet erg bedoeld dit maar na zijn gewonnen ronde was Evenepoel the god. 5e overwinnen voor UAE al en die Polanc zit ook al in een lekkere vorm. Gistere in de aanval vandaag alweer.

Hollow Knight 6 februari 2020 om 16:17

Totaal verschillende renners. Als er ook maar een beetje tijdritkilometers in een etappekoers zit, zal Remco winnen. Steek 2 tijdritten van 60KM in een grote ronde en Remco wint met een voorsprong van 6 minuten op Pogacar.

Pogacar is daarentegen explosiever.

toerist 6 februari 2020 om 16:21

En zal ongetwijfeld beter klimmen (momenteel toch)

Melkzuur 6 februari 2020 om 16:24

Wel Lander, ik kan je geruststellen, want dat heb je blijkbaar nodig. Tadej gaat veel meer winnen dan Remco. Het feit dat een uitstekend renner explosief is of niet, scheelt 10 overwinningen per jaar. Evenepoel kan alleen tijdritten winnen, of na solo’s van +20 kilometer. Het zou al straf zijn dat hij zo aan 10 overwinningen per jaar komt.

tendam 6 februari 2020 om 16:26

@hollow knight
Pogacar heeft zelf ook een heel aardige tijdrit. Op een klim zal hij vermoedelijk altijd Evenepoel lossen. Maar laat Evenepoel eerst maar eens tonen dat hij überhaupt een echte klimmer is.

Hollow Knight 6 februari 2020 om 16:32

Remco kan ook genoeg andere wedstrijden winnen als tijdritten hoor. Zoals de Clasica San Sebastian, waar hij onder andere Pogacar in de vernieling reed. Remco heeft een veel grotere motor dan Pogacar.

Op dezelfde leeftijd als Remco nu had Pogacar welgeteld 0 overwinningen…

Melkzuur 6 februari 2020 om 16:37

@Hollow Knight: Evenepoel kan alleen winnen als hij veruit de beste is (zoals in de Clasica inderdaad), bij Pogacar is gewoon volgen en snel (bergop) sprinten voldoende. Vandaar dat hij veel meer wedstrijden zal winnen.

kleomantre 6 februari 2020 om 16:48

Alsof ze mijlenver van elkaar tegen elkaar strijden.

Typisch zo’n reactie van iemand die zelf er meer mee bezig is wie beter is. Dit omdat het in media als deze behoorlijk vaak over Evenepoel, alsmede ook Pogacar gaat en ze allebei lofbetuigingen krijgen uit allerlei hoeken die ons bereiken vanuit diezelfde media. Alsof ge dan constant zelf moet geen vergelijken en een kamp moet kiezen.

Hoe dan ook. Remco heeft de mijn wenkbrauwen doen fronsen en Pogacar kan in ieder geval 3 weken koers bijzonder goed aan. Pogacar te weinig gevolgd om verder veel over te zeggen. Bij Evenepoel verwacht ik nog wel teleurstellingen komen, als het even niet meezit en/of een langere periode niet aan de verwachtingen kan worden voldaan. Die jongen heeft in zn wielerleven op paar keer vallen na enkel nog hosanna meegemaakt en woont in een wielergek land bovendien.

Dirty Derrick 6 februari 2020 om 16:48

Mooie overwinning, maar toch dadelijk Evenepoel er bij trekken. Droom jij ’s nachts van Remco?

Kannibaal van Schepdaal 6 februari 2020 om 17:12

Wat een triestige reactie, Lander. Laat dat polariserende ‘het zwijgen opleggen’ toch achterwege. We weten het ondertussen, je bent fan van UAE. Pogacar is een wonderkind, dat blijkt nog maar eens. Maar Evenepoel lijkt dat ook te zijn. Sta me toe dat ik de situatie rationeel en onpartijdig bekijk, of een poging doe daartoe. Ik ben namelijk fan van zowel Evenepoel én Pogacar. Wil je echt dat ik de twee vergelijk?

Remco Evenepoel is een in een wereldtopper in het tijdrijden (zilver op het WK tijdrijden bij de profs op 19 jarige leeftijd, komaan zeg) die omwille van zijn lichaamsbouw en wattages ook een grote toekomst wordt toegedicht als ronderenner. Niemand weet wat zijn limieten zijn als klimmer, hijzelf ook niet. Als hij op termijn met de besten klimt, dan wordt hij een ongelooflijk goede ronderenner omwille van tijdritcapaciteiten. Daar ligt zijn uitdaging de volgende seizoenen.

Pogacar is anderhalf jaar ouder en dus een stuk verder in zijn ontwikkeling. Hij kan bergop al met de besten mee en kan een degelijke tijdrit rijden, dus hij hoort al bij de wereldtop als ronderenner. Hij is ook explosief en kan dus ook kleine ronden zonder tijdrit winnen door bonificatieseconden te nemen.

Evenepoel zal nooit explosief worden en moet het dus hebben van een zware wedstrijd of een tijdrit. De Ronde van San Juan wint hij omdat hij 2 seconden per kilometer sneller rijdt dan Ganna, de wereldkampioen op de achtervolging. Ex-UAE, maar dat wist je waarschijnlijk wel.

Kort gezegd, Evenepoel is een type Thomas, een renner die niet vaak wint, maar wel kan scoren in tijdritten, klassiekers en ronden van met een tijdrit. Pogacar is een type-Valverde, een renner die explosief genoeg is om ritten te winnen in ronden en kleine ronden, en waarschijnlijk ook klassiekers.

Beiden wereldtop in een andere discipline (tijdrijden vs. ronderenner + explosiviteit), binnenkort misschien in dezelfde discipline (ronderenner), maar dan wel op een totaal andere manier (Evenepoel de tijdrijder die kan klimmen, Pogacar de klimmer die kan tijdrijden).

Het heeft dus geen zin om appelen met peren te vergelijken. Pogacar is wereldtop, en Evenepoel is dat nu ook al in het tijdrijden, en misschien binnenkort ook als klassementsrenner op het hoogste niveau.

Niemand die beweerde dat Evenpoel de beste renner ter wereld was na zijn winst in San Juan. Wel dat hij als 20-jarige geweldig goed op weg is om naast een wereldtopper in het tijdrijden (want dat is hij dus al) ook een wereldtopper te worden als klassementsrenner. Al is dat nog steeds koffidik kijken, voorlopig heeft hij het nog niet bewezen tegen de toppers in de bergen.

Marszzz 6 februari 2020 om 17:29

De titel van God is al aan iemand anders vergeven. Ze doen hooguit mee voor de titel van de verlosser. Met name Evenepoel.

Michelangelo 6 februari 2020 om 18:14

Ik denk dat Pojacar simpelweg verder is in zijn ontwikkeling. Hij heeft zich bewezen in rondjes van een week waar heel veel “schoon volk” aan de start stond. Hij heeft zich bewezen in een ronde van 3 weken, met daarin serieus klimwerk, ook tot grote hoogten. Hij rijdt degelijke tijdritten. En het lijkt erop alsof hij ook op lastige puistjes serieus goed uit de voeten kan.

Evenepoel heeft zich bewezen in de tijdritten. Hij heeft zich bewezen in kleine rondjes, met een beperkt deelnemersveld of met een relatief eenvoudig parcours. En hij heeft een klassieker gewonnen, en wat mij betreft heeft hij daarmee bewezen dat je hem niet te veel ruimte moet geven.

Het is gissen hoe de ontwikkeling van Evenepoel verder gaat. Gezien de jeugdcategorie en de hoeveelheid talent ligt het in de lijn der verwachting dat het een ronderenner gaat worden, ook voor rondes van drie weken. Maar gaat dat ook lukken? Wordt het daadwerkelijk een klimmer ook in het hooggebergte? Of blijft het op “niveau Kwiatkovski”: een goede klimmer, maar niet van het niveau Bernal, Froome of andere klassementsrijders.

Het blijft leuk om deze mannen te vergelijken, en erover te lullen; zeker ook omdat ze allebei op een heel groot voetstuk worden geplaatst…

Peter Lippens 6 februari 2020 om 19:19

Mee eens, Pogacar is een supertalent die al wat heeft bewezen in het ronde- en klimwerk en kan blijkbaar zoals vandaag ook erg explosief aankomen bergop. Evenepoel is wel anderhalf jaar jonger en vooral nog maar 2j10m wielrenner, kan dus veel evolueren vooral in het klimwerk maar echt explosief zie ik Remco niet direct worden. Er staan voor de echte wielerliefhebbers nog heel wat moois te wachten met deze twee, Bernal, Wout en andere Matjes ….

Rawolf 6 februari 2020 om 16:14

Commentaar was weer eens belabberd, op de klim:

"Quickstep rijd op kop voor James Knox" Ben Swift rijdt toch echt bij Ineos hoor.

Zien ze eindelijk dat het Swift is: "Nu heeft Ineos de kop genomen voor Kwiato" uhu

….Kwiatkowski reed in de aanloop al op kop in dienst van Moscon.

T is wachten op Sporza

Marik 6 februari 2020 om 16:23

Wat een gezeur, het commentaar op Eurosport is echt prima op orde. Op Sporza is het echter vaak chauvinistisch ingestoken. Met uitzondering van De Cauwer, dat is een levende legende.

Joachim 6 februari 2020 om 16:26

Ter verdediging van de commentatoren: dat lag ook wel aan de beelden, hoor. Door die aanval van renner van Caja Rural reed de moto met camera een stuk voor het peloton uit en de luchtbeelden waren verre shots, dus het was een tijd lang moeilijk te zien wie vooraan in de groep zat.

tendam 6 februari 2020 om 16:27

Dit had Sporza niet beter gedaan. Prima commentaar, met name van Kroon natuurlijk.

Rawolf 6 februari 2020 om 16:32

Mwa als je het niet kan zien moet je niet roepen. Dat Quickstep op een klim op kop rijd hier kan sowieso nieteens want buiten Knox hebben ze niemand die bergop rijd.

Hollow Knight 6 februari 2020 om 16:15

Eindelijk een youngster die zich niet laat kloppen door een bejaarde spaanse dopingzondaar.

jef wil 6 februari 2020 om 16:37

+1

Dag Otto Lauritzen 6 februari 2020 om 16:16

Hij start in de Waalse Pijl en Luik. Benieuwd.

Duh 6 februari 2020 om 16:22

Geen boni deze ronde dus. Klassement o.b.v. klasseringen of puntenklassement? Pogacar gisteren 2 plaatsen voor Valverde geëindigd. Valverde morgen meesprinten voor de klasseringen?

Fassa Bortolo 6 februari 2020 om 16:27

Op Eurosport zeiden ze dat er alleen vandaag en zaterdag boni’s zijn

Duh 6 februari 2020 om 17:06

Voorlopig staat Haig echter voor Valverde in het klassement, alsof er vandaag geen boni waren. Haig eindigde gisteren namelijk iets voor Pogacar en Valverde.

koos verrek 6 februari 2020 om 16:25

Talentje sjonge jonge

leffe 6 februari 2020 om 16:31

Een toptalent samen met Remco en Egan Bernal van deze 3 hebben we het laatste nog niet gezien dit is een jaar van de jeugd

SVJ 6 februari 2020 om 16:35

Mooi opgezet door Polanc en perfect afgemaakt door Pogacar.

miguelon 6 februari 2020 om 16:36

Als hij nu ook al Valverde kan kloppen op dit soort aankomsten dan zit de tegenstand met een heel groot probleem. De tweestrijd tussen Bernal en Pogaçar zal heel boeiend zijn de komende jaren. Ik geloof heel sterk in de capaciteiten van Evenepoel, maar tot nog toe heeft hij zijn kunnen nog niet bewezen in dit soort wedstrijden en aankomsten.
Evenepoel – Van der Poel – Bernal – Pogaçar, wat een fantastisch viertal toch om te volgen. MVDP als ouderdomsdeken en Evenepoel al spring-in-het-veld.

Brabander 6 februari 2020 om 16:39

Jep. Die lijken soms echt van een andere orde

Brabander 6 februari 2020 om 16:39

Wat een geweldenaar is me dat zeg. Daar gaan ‘ze’ nog veel mee afzien

Verweggistan 6 februari 2020 om 16:53

Ik twijfel wiens prestatie eigenlijk het meest indrukwekkend is.

Lalsacien 6 februari 2020 om 19:10

Die van Valverde natuurlijk…..

Grobbel 6 februari 2020 om 16:56

Voor wie heeft Lotto-Soudal nu eigenlijk zo hard op kop gereden, toch niet voor Sander Armée mag ik aannemen? Gilbert niet bij de eerste 20 in de uitslag zo te zien.

elander 6 februari 2020 om 17:19

Voor Gilbert natuurlijk, of hij nu goede benen heeft of niet. Ik zie geen andere haan in dat kippenkot ;)

David Kools 6 februari 2020 om 16:56

Wat een talent ook. Toch mooi om te zien hoe hij en evenepoel en bernal zich ontwikkelen. Mooie toekomst voor die 3 en zo jong.
En ja ze schelen paar jaar in leeftijd maar ze gaan nog veel onder elkaar verdelen. Elk heeft zijn talent waardoor ze elk op hun parcours iets beter zijn dan de andere.
We moeten dit aanmoedigen en niet afbreken mensen.

Franco Ballerini 6 februari 2020 om 17:09

Wout Poels wederom tegenvallend, maar dat is eigenlijk al jaren het geval. LBL gewonnen en zich (lang niet altijd) een superknecht getoond. Maar financieel heeft hij er in ieder geval het maximale uitgehaald met vette contracten bij Sky/Ineos en Bahrain/McLaren.

Grobbel 6 februari 2020 om 17:16

“maar dat is eigenlijk al jaren het geval”
Volgens mij reken je hem die matige Vuelta veel te zwaar aan, want zijn seizoen van vorig jaar was gewoon prima.

Franco Ballerini 6 februari 2020 om 18:15

Prima seizoen?

Wat heeft hij gewonnen? Een etappe in de Dauphine. Vrijwel niets dus voor een duurbetaalde kracht als Poels.

Heeft hij zich dan onderscheiden als superknecht? Nee, totaal niet.

Heeft hij kansen gehad om zelf voor een klassement te gaan? Ja, onvoorstelbaar na eerdere verprutste kansen.

En dat vertrouwen waar gemaakt? Nee, beschaamd.

Heeft Ineos gezegd: Wout, je bent geen toegevoegde waarde meer voor onze ploeg? Natuurlijk!

Waar baseer jij dan je beoordeling van een prima seizoen op?

Massimo Bataille 6 februari 2020 om 19:20

Reed vorig jaar toch mooi podium in de TDU en Algarve ( achter pogacar ).
Top-10 in tirreno en mooie 4de plaats in Dauphine in volle aanloop naar de TdF.
Reed een degelijke Tour waar hij minder vaak in beeld kwam (Met Jumbo die vooral op kop reed), maar ging wel nog altijd lang mee met de beteren.

Is inderdaad misschien niet meer de ‘super’knecht en rechterhand van Froome, maar is nog altijd een prima renner.
Daarmee ga ik akkoord dat hij nog altijd een degelijk seizoen reed vorig jaar.

Franco Ballerini 6 februari 2020 om 19:40

Ik zeg niet dat Poels een slechte renner is. Verre van dat. Maar wel dat hij een overschatte renner is. Een renner als pak hem beet Masnada heeft afgelopen seizoen voor één tiende (of wellicht zelfs één twintigste?) van het salaris van Poels meer laten zien. Beschouw het maar als kritiek van een teleurgestelde Poels fan: elke keer kijk ik weer vol verwachtingen uit naar zijn prestaties. Helaas, hij maakt het niet waar.

Panache 7 februari 2020 om 12:55

Leuke redenatie Franco ‘overschat’. Wat je dus eigenlijk zegt is dit: ik schat Poels in op niveau 90 en hij presteert op niveau 80, dus hij is overschat. Schat hem eens lager (reëler) in en je zult zien dat hij dan wel volgens de nieuwe lat presteert.
Dat is voor velen een wijze les. Op het moment dat een renner niet aan je verwachtingen voldoet, dan is waarschijnlijk je verwachting fout en niet zo zeer de geleverde prestatie.

Duh 6 februari 2020 om 17:18

Wout Poels wel KOM op de slotklim van zaterdag, 5km a 12%! https://www.strava.com/segments/14588140
Klim is pas 3 maanden geasfalteerd, en er zijn al veel profs wezen kijken (waaronder Valverde maar die deed het rustig aan met Rojas en Jorgensen)

elander 6 februari 2020 om 17:20

Die wordt zaterdag natuurlijk verpulverd!

Ivanoviclover 6 februari 2020 om 18:20

Wat een talent. Hij ademt niet eens. Effortless. Indrukwekkend. Mooie kustlijn. Vakantie is besteld.

Franco Ballerini 6 februari 2020 om 18:37

Veel plezier daar, maar het leek wel een gedecimeerd New York aan de Middellandse zee. Wat een naargeestige plaats.

thorsen 6 februari 2020 om 18:40

Wat mij betreft toch echt het grootste ronde renner talent op het moment. Eventueel zou Remco hier naast kunnen komen te staan, maar 3 etappes en podium in de Vuelta wordt lastig te evenaren.

Franco Ballerini 6 februari 2020 om 18:45

Bernal even vergeten?

thorsen 6 februari 2020 om 18:56

De winnaar van de grootste koers ter wereld beschouw ik niet meer als talent eerlijk gezegd.

Franco Ballerini 6 februari 2020 om 19:10

En de nummer drie in de Vuelta of de winnaar van San Sebastian wel dus? Ieder zijn eigen definitie. Mijn definitie van talent in het wielrennen (in andere sporten duidelijk anders) is prestaties tot 23 jaar.

Minne 6 februari 2020 om 19:03

Zou wel eens het beeld van komend seizoen kunnen worden: de jeugd die de veteranen de loef afsteekt.

Ligthning 6 februari 2020 om 19:42

Pogacar gaat pas net voor de meet een bijna 40-jarige renner voorbij. Een uitstekend renner overigens. Maar alleszins een topprestatie volgens sommigen. Volgens mij een uitstekende prestatie. Maar een Evenepoel die bergop minstens gelijke tred houdt met een 43-jarige ex-klimmer Sevilla, dat was pas een waardeloze prestatie. Zo lazen we hier toch.

Pogacar en Evenepoel zijn andere renners, die elkaar wel zullen tegenkomen in het rondewerk en een paar zware eendagswedstrijden. Pogacar is sowieso in het voordeel met zijn explosiviteit. Daardoor zal hij veel meer winnen dan Evenepoel. Hoe de verhoudingen in het grote rondewerk zullen zijn over een paar jaren, valt nog af te wachten.

Michelangelo 6 februari 2020 om 21:20

Nou neem ik aan dat jij zelf ook Valverde toch ook iets hoger aanslaat dan Sevilla….?

Anders moet je ze even googelen, en dan de resultaten van de laatste 3 jaar naast elkaar legggen.

En als je in de “Evenepoel in San Juan-draadjes” goed leest, dan zeggen ze niet dat Evenepoel een waardeloze prestatie neer zet, maar dat je het allemaal in het juiste perspectief moet blijven zien.

EHV 6 februari 2020 om 23:22

Fanboys en perspectief…

Kannibaal van Schepdaal 6 februari 2020 om 19:50

Roglic vs. Bernal vs. Pogacar in Parijs-Nice, Baskenland, Luik-Bastenaken-Luik, Dauphiné en Tour, laat maar komen!

SoloSlim 6 februari 2020 om 23:07

Mooie overwinning, heel zeker… maar toch te verwachten tegen een renner van 40 op zijn retour en een Dylan Teuns.
Wel benieuwd wat hij kan tov een Alaphillippe in Hoei of een Bernal in de tour.

Ligthning 7 februari 2020 om 10:27

@Michelangelo

Uiteraard schat ik Valverde heel wat hoger in dan Sevilla. Dat geef ik ook aan. Ook al schiet Valverde steeds vaker wat tekort. Wat in een aantal posts niet door de beugel kan, is het totaal gebrek aan objectiviteit en nuance.
Enerzijds het voortdurende minimaliseren van een zege van een net 20-jarige tegen een 43-jarige ex-klimmer, zeg maar een has been. En anderzijds het ophemelen van een nipte overwinning tegen een 40-jarige Valverde, die ook op de terugweg is.

De prestatie van Pogacar valt hoger in te schatten dan de eindzege van Evenepoel, maar ook niet meer dan dat.

Headlines

Materiaalzone

Populair