Tadej Pogacar twijfelde over vorm: “De ene dag was ik goed, de andere dag niet”
foto: Cor Vos
zaterdag 9 oktober 2021 om 17:02

Tadej Pogacar twijfelde over vorm: “De ene dag was ik goed, de andere dag niet”

De wedstrijden die Tadej Pogačar na zijn tweede Tourzege reed waren niet allemaal even overtuigend. De Sloveen werd nog wel derde op de Olympische Spelen en in de Tre Valli Varesine, maar echte overtuiging ontbrak. Tot zaterdag, toen hij de Ronde van Lombardije won. “Na de Tour was ik de ene dag heel goed, de andere dag helemaal niet”, uit de winnaar zich na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zijn goede dag in Lombardije kwam op het perfecte moment. Na een sterke aanval op de Passo di Ganda hoefde Pogačar alleen nog maar af te rekenen met Fausto Masnada, die vijftien kilometer voor de meet kwam aansluiten bij de koploper. “Ik dacht niet dat ik na mijn aanval alleen zou komen te rijden. Blijkbaar zat iedereen kapot. Toen ik hoorde dat Masnada eraan kwam, wist ik dat hij zou komen aansluiten. Hij kent deze wegen heel goed. Ik heb hier nog nooit gereden.”

Met een goed gevoel kan de renner van UAE Emirates de winter in: “Van deze overwinning droom ik. Koersen met de beste renners in dit land, dat is geweldig. Na zo’n seizoen hier winnen, daar heb ik echt geen woorden voor.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2021 17:13
Wel knap dat ie dan altijd precies goede dagen op juiste momenten heeft.
    9 oktober 2021 17:17
    Op de OS, het EK en het WK had hij géén goede benen, ondanks dat dat ook doelen waren. Dus neen, ook bij hem komt het niet zomaar op bestelling.
    9 oktober 2021 17:36
    @Limal: Dat zijn inderdaad de grote opvallende uitzonderingen en toevallig (?) ook die koersen waar hij voor z'n land uitkomt in plaats van voor zijn ploeg.
    9 oktober 2021 17:47
    op de os had hij wel goede benen. hij won eens een keertje niet, maar was wel gewoon weer heel erg goed op het geschikte moment.

    ek en wk waren echt geen doelen dit jaar, die parcoursen waren niet zwaar genoeg voor iemand met zijn profiel.
    9 oktober 2021 17:51
    @Cayolle: Dus de Strade Bianche, de Sloveense kampioenschappen, de Waalse Pijl, de Bretagne Classic, Emilia, Tre Valli Varesine en Milaan-Turijn reed hij ook niet met zijn team(dokter)? Of zou het kunnen dat je vooral ziet wat je wil zien...
    9 oktober 2021 19:50
    Dat van die (team)dokter is jouw interpretatie. Dat wil ik helemaal niet suggereren. Het valt mij alleen op.
    Maar misschien is wat @Chippen aangeeft ook wel een verklaring ..
    9 oktober 2021 19:58
    Mijn excuses als ik je eerste bijdrage en dat (?) in je antwoord foutief als sarcastisch/insinuerend interpreteerde.
9 oktober 2021 17:16
Fantastische renner, blij dat we nu grote ronde winnaars hebben die ook de klassiekers naar zich toe trekken.
    9 oktober 2021 17:21
    toch niet ongebruikelijk bij luik en lombardije?
    9 oktober 2021 18:03
    Contador, Froome en Wiggins deden het niet in ieder geval.
    9 oktober 2021 18:35
    en nibali, valverde en schleck wel. toch ook geen eeuwigheid geleden.
    9 oktober 2021 20:10
    Klopt, die wel maar dat zijn eerder klassiekerspecialisten die hun talent ook in grote rondes kwijt kunnen.
10 oktober 2021 07:09
Heel vaag allemaal bij hem, ook in de tour precies 2 dagen dat hij letterlijk vliegt om het verschil te maken, om dan verder nooit meer zo'n tijdrit te rijden, onmogelijk.

Reacties zijn gesloten.