Tadej Pogacar rijdt Vuelta a España niet: “Maar ik zal er zeker terugkeren”

donderdag 5 augustus 2021 om 12:11
Tadej Pogacar rijdt Vuelta a España niet: “Maar ik zal er zeker terugkeren”

Pogačar won in 2019 de jongerentrui in de Vuelta - foto: Cor Vos

Tadej Pogačar rijdt dit jaar dan toch niet de Vuelta a España. Er was al lang sprake van dat de Sloveen de Tour de France zou combineren met de Spaanse ronde, maar na zijn tweede Tourzege op rij en zijn deelname aan de Olympische Spelen, heeft UAE Emirates besloten hem niet mee te nemen naar de Vuelta.

“Ik zit weer terug op de fiets na een paar geweldige weken”, vertelt Pogačar in een video op sociale media. “Ik heb wat rust genomen na Tokio en met de ploeg besloten de Ronde van Spanje toch niet te rijden. Het is jammer, maar ik keer er vast snel weer terug in de Vuelta.” In 2019 wist hij tijdens zijn debuut in de Vuelta derde te worden en liefst drie etappes te winnen.

Pogačar zal zijn rentree in het peloton maken in de WorldTour-koers Bretagne Classic-Ouest France in Plouay (29 augustus), waarna hij ook aan de start staat van het EK wielrennen in Trento (12 september) en het WK wielrennen in Vlaanderen (26 september). Aan het einde van het seizoen rijdt het Sloveense toptalent ook nog de Italiaanse klassiekers, waaronder hoogstwaarschijnlijk de Ronde van Lombardije (9 oktober).

Dit artikel delen:

22 Reacties

bartwijst1234 5 augustus 2021 om 12:18

Erg jammer…

Ronellenfitsch 5 augustus 2021 om 12:23

Nou, nog best een leuk programma voor iemand die al sinds februari bijna alles won waaraan hij meedeed. Hij had ook zonder schaamte z’n seizoen kunnen beëindigen.

Sagan=hulk 5 augustus 2021 om 12:26

EK, WK, Lombardije. Best een aardig programma voor een Tourwinnaar. Als hij dat WK in Vlaanderen even komt winnen dan krijgt Wuyts stante pede een zenuwinzinking.

Turtlehead 5 augustus 2021 om 12:33

… zeker als Roglic de ITT pakt en voor Pogi de eindsprint aantrekt ;)

Ronellenfitsch 5 augustus 2021 om 12:40

Gelukkig denkt Wuyts dan dat Roglic de sprint voor Van Aert aantrekt ;-)

Romāns Vainšteins 5 augustus 2021 om 12:35

Erg goed. Uiteraard niet nóg eens een grote ronde afblaffen wanneer hij pas 22 jaar is en net de tour gewonnen heeft. Nu chillen en daarna een fraaie herfstcampagne inzetten waarbij hij lekker de Hinault uithangen gaat met het WK, Paris Roubaix (let maar op dat hij dat ook kan) en Lombardije als speerpunten, frank en vrij zonder verwachtingen.

jimmen 5 augustus 2021 om 12:40

Roubaix kan ie niet, we kunnen ook doorslaan hoor…

Michelangelo 5 augustus 2021 om 12:44

Helemaal eens: die jongen heeft normaal gesproken nog 10-15 wielerjaren voor zich liggen, en zou eigenlijk nog bij de U23 mogen fietsen. Twee grote rondes op topniveau, plus een aantal kleine rondjes en klassiekers waar hij altijd mee doet voor de overwinning, dat gaat te veel van het goede zijn. Zou zonde zijn als hij op zijn 25e is opgebrand.

En hij heeft m.i. de kwaliteiten om op veel parcoursen uit de voeten te kunnen. Ik zie hem net als Alaphillipe kasseihellinkjes opknallen, en hij heeft ook gewoon een stevig sprintje op het eind.
Parijs Roubaix weet ik niet… daarvoor zou ik hem eerst een keer bezig willen zien in een kasseienwedstrijd. Maar ook ik sluit het niet uit.

Romāns Vainšteins 5 augustus 2021 om 12:54

Pogacar zou het alleen al moeten doen om te leren voor wanneer hij er in de tour op getrakteerd wordt. En ik zeg niet dat hij gaat winnen maar vlot meerijden tot een respectabel punt in de koers zal hem zeker goed afgaan schat ik in.

Wat Lombardije betreft kan ik vrij simpel zijn, in vorm gewoon bij de topfavorieten.

Marveloke 5 augustus 2021 om 13:08

@Michelangelo Dat klopt niet wat je zegt. Pogacar is van 1998 en wordt dit jaar 23. In het jaar dat je 23 wordt moet je de overstap maken naar de elite. Het klopt dus niet dat Pogacar dit jaar nog bij de beloften zou mogen fietsen

Michelangelo 5 augustus 2021 om 13:09

Oei, is die gast al ZO OUD??

EDIT:
@RV, ik denk dat deze gast in zo'n beetje elke koers tot een behoorlijk niveau mee kan doen, ook in PR. En het is zeker interessant om mee te doen met het oog op een toekomstige touretappe over die wegen. Maar de stap van behoorlijk meefietsen naar winnen is wel een grote, zeker als de echte kasseistoempers gas geven op een lastige strook.

aardappeljager 5 augustus 2021 om 20:22

Hij rijdt ze er ook af in een vlakke tijdrit. Ik sluit niet uit dat hij mee kan tot in de finale

koos1 5 augustus 2021 om 12:48

Jammer maar heel begrijpelijk als je ziet wat hij al allemaal heeft gereden. Al had graag het duel Pogacar – Roglic gezien. Roglic nu wel de grootste favoriet voor de Vuelta.

SprintMaster 5 augustus 2021 om 12:49

Gewoon zwak dat hij hier niet durft te rijden. Hij is gewoon bang dat hij hier verliest omdat hij niet meer helemaal top is. Bernal en Roglic rijden gewoon hun tweede grote ronde en zullen er een tweestrijd van maken.

Johnny7 5 augustus 2021 om 13:01

Ja hij zal bang zijn ja.

Grappenmaker, niet te vergelijken dit. Bernal heeft de Giro gereden en Roglic heeft 1 week Tour gereden. Jij doet net alsof ze alle 3 de Tour helemaal hebben uitgereden.

SprintMaster 5 augustus 2021 om 13:40

Bij de wegwedstrijd was hij nog vrij goed. Geen goede reden om de Vuelta niet te rijden.
Roglic reed vorig jaar wel beide rondes achter elkaar, dat kan Pogacar nu ook wel, tis niet dat hij er nu door zit.

Peet Gute 5 augustus 2021 om 17:39

ik vind het net een goede beslissing voor iemand die altijd nog maar 22 jaar is

Petje 5 augustus 2021 om 13:09

Eerst ontkennen maar gazetta heeft het vrijwel altijd goed…

Murcia 5 augustus 2021 om 13:11

Geen verrassing voor mij nadat La Gazetta dit eerder al meldde, pittig programma al gehad en dan ligt het voor de hand om de Vuelta te skippen. Blijft nog steeds een net deelnemersveld over.

IlPirata 5 augustus 2021 om 14:07

Erg jammer, maar begrijpelijk.

Reiger 5 augustus 2021 om 14:15

Als sportliefhebber vind ik het ontzettend jammer dat Pogaçar niet aan de start staat.
Het leek mij een geweldig affiche met ook Rogliç en Bernal aan de start. Begrijpelijk is het aan de andere kant wel om als 22-jarige het te houden bij alleen de Tour.
Met het programma dat hij nu gepland heeft kan hij wel op een redelijk ontspannen manier wennen aan het rijden op kasseien en het wringen op smalle weggetjes tijdens Parijs-Roubaix en het WK. Als het niet gaat heeft hij toch een idee hoe het is met het oog op de toekomst maar wanneer hij ook hier tot de beteren behoort zal het weinig mensen verbazen.

Chaba 5 augustus 2021 om 16:37

Begrijpelijk en logisch mijn inziens. Lang voorseizoen, Tour winnaar en nog jong met een lange carrière voor zich. Dus vooral niet jezelf op gaan branden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair