Tadej Pogacar rijdt verkeerd in Tirreno: “Zonder dat had de koers anders kunnen aflopen”

vrijdag 11 maart 2022 om 19:35
Tadej Pogacar rijdt verkeerd in Tirreno: “Zonder dat had de koers anders kunnen aflopen”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar had voor de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico als doel de blauwe trui behouden en dat lukte. De Sloveen had in de slotfase ook mogelijk voor de dagzege kunnen strijden, maar hij sloeg samen met zijn medeaanvallers Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel een verkeerde weg in en zag daardoor zijn kansen in het water vallen.

“We waren met z’n drieën in de achtervolging, maar we namen de verkeerde weg bij een bocht naar rechts”, blikte Pogačar (UAE Emirates) na afloop van de etappe terug. Hij baalde dat hij niet voor de zege kon rijden, want ook Vingegaard en Evenepoel wilden het wel proberen. “Het was niet makkelijk om de borden van de juiste richting te zien, dat kan gebeuren in een wedstrijd. Vanaf dat moment was het te moeilijk om de koplopers in te halen.”

“Zonder dat had de koers anders kunnen aflopen”, denkt de tweevoudig Tour de France-winnaar. “Het doel van vandaag was echter om de leiderstrui te behouden en dat is gelukt, mede dankzij een goede teamprestatie om een kopgroep met sterke renners onder controle te houden. We zijn blij dat we nog steeds aan de leiding staan om morgen de koninginnenrit aan te vallen”, aldus de Sloveen. Hij verdedigt een voorsprong van negen seconden op Evenepoel.

Dit artikel delen:

10 Reacties

SoloSlim 11 maart 2022 om 21:45

Idem verhaal als Evenepoel.. Misschien klopt het toch.
LOL

0
dit is mijn voorwiel 11 maart 2022 om 22:25

Vind je,ja?

0
Zadelsnuffelaar 12 maart 2022 om 07:30

Gisteren leerden Pogacar en Vingegaard dat je bij de minste bochtrijke daalpartij maar beter voor Remco uitrijdt. Evenepoel volgen bergaf ontregelt en verwart durvende dalers. Je zag Tadej en Jonas bij het dalen telkens inhouden, bijremmen en bijsturen in het zog van REV. Ik vraag me af in hoeverre Remco voelde dat de twee medevluchters sneller waren bergaf. Gaf dit hem bewust extra druk waardoor hij ging overcompenseren?
Reed hij gecalculeerd op kop om hen af te remmen?

0
TIO 12 maart 2022 om 08:18

Remco reed zó snel naar beneden dat die 2 anderen enkel maar konden volgen, wat ook gebeurde. Zij kregen niet de tijd om naar de bordjes te kijken , als ze er al hingen. Precies niet alleen aan je zadel gesnuffeld.

0
Baukema Tomoulin 12 maart 2022 om 09:42

Hoezo kwamen Landa, Porte en de anderen dan niet terug op het wiel van Jonas of Tadej als Remco zo slecht aan het dalen was? Je hebt iets gezien wat er niet was.

0
HSV 12 maart 2022 om 10:04

@snuffelaar
Minder dan een minuut voordat ze verkeerd reden dacht ik 'pogi je moet op een afdaling niet achter Evenepoel zitten'. En ja hoor, het klopte. Ik zag ook dat Evenepoel niet relaxed aan het afdalen was. Dat hij langer doorreed en meer tijd nodig had om aan te sluiten , wijst er ook op dat het allemaal niet uit luxe was dat het misging. Hoe kan iemand daar wat anders van maken?

0
Maenhout 12 maart 2022 om 10:33

De Tirreno is best een oude wedstrijd. Opmerkelijk dat de organisator dit over het hoofd heeft gezien.

Aan de andere kant: net als een gesloten overweg, hoort dit wel een beetje bij een wedstrijd op de weg. Als je niet wil verdwalen, moet je op de baan blijven…

0
xistnc 12 maart 2022 om 10:44

Even de beelden van Eurosport teruggekeken. Evenepoel leidde Pogacar en Vingegaard over de top van het voorlaatste heuveltje (linksboven: 7.9km) en bleef op het glooiende plateau op kop. Ze hebben daar 3s voorsprong op Hart en een seconde extra op de rest.

Als met de teller op 7.2km de afdaling begint, neemt Evenepoel meteen de eerste bocht verkeerd. Pogacar snapt de boodschap en neemt de kop over. Als vervolgens Vingegaard van hem overneemt wil Evenepoel mee opschuiven, maar neemt opnieuw een bocht verkeerd waardoor Vingegaard een klein beetje los komt.

Het eerstvolgende beeld van het drietal is de herhaling van de gemiste bocht als de afdaling al voorbij is, met Evenepoel op kop. Overigens zie ik op Strava dat ze weliswaar al eerder op dat punt waren, maar toen van de andere kant kwamen om linksaf de slotklim een eerste keer te doen met aansluitend de lokale lus.

Op Strava zie ik ook dat de bewuste afdaling in totaal nog geen kilometer lang is: dat is precies het stuk waarin Pogacar en Vingegaard voor Evenepoel uitreden.

0
Beer 12 maart 2022 om 10:55

Waar ben je toch mee bezig? Zoveel tijd en energie in zoiets negatiefs. En uiteindelijk bewijs je niets, enkel dat je overal heel goed je eigen inkleuring aan kan geven. Eén echt feit: ze reden alle 3 verkeerd.

0
xistnc 12 maart 2022 om 11:00

Drie minuutjes terugkijken voor een feitelijke analyse kost echt veel minder tijd en energie dan al het kabaal dat jij hier meent te moeten maken ter onnodige verdediging van de zogenaamd gekleineerde Evenepoel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone