Tadej Pogacar: “Renners zullen na hervatting een vergelijkbare conditie hebben”

zondag 3 mei 2020 om 13:45
Tadej Pogacar: “Renners zullen na hervatting een vergelijkbare conditie hebben”

Tadej Pogacar - foto: Cor Vos

Tadej Pogačar verwacht niet dat er bij een hervatting van het seizoen veel conditieverschillen tussen de renners uit verschillende landen gaan zijn. In een interview met de Spaanse krant El Tiempo vertelt de Sloveen te verwachten dat de verschillende lockdown-regels op termijn geen invloed hebben op de wedstrijden.

“De komende weken trainen de meeste jongens weer op de weg”, aldus Pogačar. “Ik verwacht daarom dat we een vergelijkbaar niveau hebben wanneer de wedstrijden weer beginnen. Er wordt over gesproken om ook in Frankrijk weer buiten te mogen trainen en in andere landen zijn er niet meer zoveel beperkingen”, stelt hij vast.

De ploegen proberen zich voor te bereiden op de hervatting van het seizoen. “Veel van de teams bereiden momenteel trainingskampen voor, ter voorbereiding op de wedstrijden. Dat is de indruk die ik krijg wanneer ik de berichten lees en praat met mijn vrienden”, zegt Pogačar.

Hoewel er momenteel druk gespeculeerd wordt over de nieuwe wielerkalender, kan hij enkel afwachten. “Uiteraard wil ik als wielrenner zo snel mogelijk weer aan de wedstrijd meedoen, maar alleen wanneer dat veilig is. Totdat er een vaccin is, is het moeilijk te voorspellen wat er zal gebeuren en het is het beste voorzichtig te blijven. Er kunnen de komende maanden veel dingen veranderen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Marveloke 4 mei 2020 om 11:21

Voor het grootste deel verwacht ik ook dat renners een vergelijkbare conditie zullen hebben. Toch ben ik het niet helemaal met Pogacar eens. Sommige renners zullen toch last krijgen van motivatieproblemen nu ze zich niet kunnen richten op een concreet doel. Daarnaast kunnen sommige renners zich minder goed pijnigen tijdens de training en hebben zij koersritme nodig om op gang te komen. In grove lijnen zal het veld er dus hetzelfde uit gaan zien, maar toch zal er hier en daar een renner zijn die niet helemaal in de lijn der verwachting presteert.

0
Paul Bus 4 mei 2020 om 14:50

Het zou leuk zijn als er een minimale periode zit tussen einde van lock-down en herstart van het seizoen,dan hadden de meeste deelnemers laagland conditie.Lekker vintage niks hoogtestagses maar wedstrijden als voorbereiding heerlijk Back to the Eighties

0

Headlines

Populair

Materiaalzone