Tadej Pogacar over zijn aanval: “Iedereen zat op de limiet”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 5 september 2020 om 18:25

Tadej Pogacar over zijn aanval: “Iedereen zat op de limiet”

Tadej Pogačar was zaterdag de beste klassementsrenner in de eerste Pyreneeënrit. De Sloveen wist meer dan een halve minuut terug te nemen op de belangrijkste klassementsrenners. “Iedereen zat op de limiet.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het was voor de renner van UAE Emirates een perfect moment om aan te vallen. “Want er werd even naar elkaar gekeken”, doet hij zijn verhaal in het flashinterview. “Ik zag toen een kans om aan te vallen en heb in de laatste vijf kilometer naar de top alles gegeven.”

In de afdaling kon Pogačar zijn voorsprong behouden. “Dieper dan dit kon ik niet gaan, maar gelukkig had ik aan de finish nog steeds veertig seconden voorsprong. Het was een goede dag voor me.”

Morgen mag het talent, dat nu negende in het algemeen klassement staat, opnieuw aan de bak. “Dan wordt het weer zwaar”, eindigt hij. “Maar we gaan het dag voor dag bekijken.”

 
28 Reacties
Sorteer op:
5 september 2020
Sterk! Heel veel respect voor. Zo jong en dan de koers zo animeren. Tijd verloren en de dag daarna meteen in de aanval. Toprenner dit.
5 september 2020
Er gaat een colombiaan de tour winnen.
  5 september 2020
  Oké, Fred! Haha, nu weten we het wel.
  5 september 2020
  Die gaan in die tijdrit er allemaal wel op.
  5 september 2020
  Neen! Het wordt een Sloveen!
  5 september 2020
  Respect dat je jezelf toch belachelijk blijft maken iedere dag.
  5 september 2020
  Hoezo belachelijk? Quintana is zeker niet kansloos. Hij is duidelijk erg sterk. Roglic en Pogacar hebben wel betere kansen, maar het is m.i. echt niet belachelijk om te denken dat Quintana wint.
  5 september 2020
  @krypton, bij Quintana hoop ik dat hij geen last gaat krijgen van zijn knie.
5 september 2020
Pogacar heeft de recordtijd van Vinokourov over de Peyresourde in 2003 met 45 seconden verbroken...
  5 september 2020
  Ze reden vandaag niet de hele klim van de Peyresourde.
  5 september 2020
  Ai, ai... en het was bekend dat Vino niet zuiver op de graad rondreed.
5 september 2020
Ik had totaal niet het idee dat iedereen op zijn limiet zat hoor
5 september 2020
Ho, ho, Aru was toch de kopman van de ploeg? Pogacar is hier alleen maar om te leren.
  5 september 2020
  Gisteren heeft hij dan ook een lesje geleerd! Dat kan hem een Tourzege kosten ....
5 september 2020
Blijkbaar bijna 7 watt/kg voor 25 minuten. Mag ik zeggen onmogelijk, niet mogelijk, pas possible?
  5 september 2020
  Je ziet toch dat het mogelijk is...
5 september 2020
Voor mij inmiddels de grootste favoriet voor de eindzege. Jumbo viel behoorlijk tegen.
5 september 2020
Morgen kan de laatste rit in de tour 2020 zijn. Met dank aan de idioten die vandaag en morgen in het aangezicht van de rijders staan te brullen. We weten het maandag !
  5 september 2020
  Zou zomaar kunnen, en dan heeft de organisatie flink wat boter op het hoofd. Idioten kunnen het niet helpen dat ze idioten zijn, maar de organisatoren hadden dit moeten en kunnen vermijden
5 september 2020
Roglic had gewoon meegekund hoor, had door moeten trekken met Pogacar en Quintana, maar om de een of andere reden besloot hij om te blijven zitten en energie te sparen voor de komende etappes. Alle gelostte konden simpel terugkomen omdat de snelheid er helemaal uit was. TJV viel door de mand die moeten zich heel snel herpakken anders komt het niet goed en gaat er een onverwachte winnaar komen.
5 september 2020
Wat een zege voor de koers dat hij meerijdt.. De rest van de groep zat niet op de limiet, maar niemand had de ballen om zo door te trekken.
5 september 2020
Mihai Simion @faustocoppi60 Tadej Pogacar set today a historic NEW RECORD on Col de Peyresourde: 24 min 35 sec. He improved Vinokourov and Mayo's time from 2003 by 45 seconds! One of the highest performances of the last two decades: ~6,8 w/kg! #TDF2020 http://www.climbing-records.com/2020/09/tadej-pogacar-crushes-peyresourde-record.html
5 september 2020
Ik vind het een beetje onzin om te zeggen Roglic had meegekund. Als hij had meegekund was hij mee geweest en tijd gepakt op de andere renners. Het was van niet beter kunnen. Iedereen heeft eens een mindere dag he.
  5 september 2020
  Zo is het!
  5 september 2020
  mja, iedereen op de limiet, het lijkt waarschijnlijk dat op zijn minst quintana, roglic en uran beter konden wel heel toevallig dat ze altijd mee konden als iemand uit de top 10 ging en net op de limiet zaten indien er eentje ging die gisteren anderhalve minuut verloor zoals pogacar of later porte/landa
  5 september 2020
  Roglic was te druk met zijn rekenmachine in de weer om mee te kunnen
5 september 2020
Een dik Peyresourde record terwijl deze als laatste berg in een etappe is ingepland en na de tijd dat men nog allerlei pilletjes slikte die de pijn konden verzachten... Dan moet het materiaal de laatste jaren toch wel een stuk beter zijn geworden!

Reacties zijn gesloten.