Tadej Pogacar over tijdrit: “Of ik van fiets ga wisselen, houd ik nog geheim”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 18 september 2020 om 18:46

Tadej Pogacar over tijdrit: “Of ik van fiets ga wisselen, houd ik nog geheim”

Tadej Pogačar wil een dag voor de tijdrit naar La Planche des Belles Filles nog niet kwijt of hij onderweg van fiets gaat wisselen. De kopman van UAE Emirates kan door een verrassende move misschien Primož Roglič nog uit het geel rijden. “Of ik van fiets ga wisselen voor de klim, houd ik nog geheim. Als ik het nu zeg, weet iedereen het al”, aldus de jonge Sloveen.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De negentiende etappe eindigde in een strijd tussen heuvelspecialisten vanuit een kopgroep. “In de heuvelzone kwamen er veel aanvallen”, beschrijft Pogačar. “Maar toen een groep weg wist te rijden, deed het peloton het rustiger aan. Daar was ik wel blij mee, omdat het parcours in de finale niet geschikt was om met een peloton over te koersen.”

Zaterdag valt de beslissing in het klassement. Kan Pogačar nog 57 seconden goedmaken op Primož Roglič? “Alles is nog mogelijk, maar het zou ongelooflijk zijn als ik morgen de Tour de France win. Ik ga vol gas van start tot finish, zoals altijd. Ik kan geen prioriteit maken voor de bergtrui bijvoorbeeld. In deze tijdrit strijdt iedereen voor zichzelf”, zegt de 21-jarige klimmer.

 
12 Reacties
Sorteer op:
18 september 2020
Ze zeiden van de week nog letterlijk dat ze van fiets gingen wisselen en dat ze dat al tig keer geoefend hebben en in 7 seconden kunnen.
  18 september 2020
  LOL, zij moeten nooit gaan pokeren bij UAE. Want ze verraden zichzelf door die eerdere opmerkingen.
  18 september 2020
  Hahahaha +1
  18 september 2020
  Inderdaad dat zeiden ze op de Belgen. Ze zouden vanavond nog een keer oefenen.
18 september 2020
We weten dat alle klassementsrenners van fiets zullen wisselen, behalve Dumoulin, maar die maakt wel vaker domme beslissingen
  18 september 2020
  Dumoulin wisselt niet van fiets in Bergen en wint met een minuut voorsprong die tijdrit. Wie is er hier dom? Tom Dumoulin die het WK wint of Bobby Bobsma die elke dag zijn meeste idiote reacties op het forum toch weer weet te overtreffen.
  19 september 2020
  @Groetjesaandevoetjes +1 mooie rechtse directe, KO
18 september 2020
Hij heeft al lang gezegd dat ie ging wisselen. En hij wisselde ook op Sloveens kampioenschap, terwijl dat omgerekend niet heel veel voordeel had.
18 september 2020
Hij moet achteruit kijken. Is helemaal uitgepierd
18 september 2020
Waarom die geheimzinnigheid?
  18 september 2020
  Om in ieder geval nog iets spannend te houden.
18 september 2020
Gebruikt UAE ook ketonen?

Reacties zijn gesloten.