Pogacar na sprintzege in Luik: “Vanuit het wiel van Alaphilippe komen was ideaal”

zondag 25 april 2021 om 17:15
Pogacar na sprintzege in Luik: “Vanuit het wiel van Alaphilippe komen was ideaal”

© Cor Vos

Met de UAE Tour en Tirreno-Adriatico stak Tadej Pogacar (22) dit jaar al twee WorldTour-rittenkoersen op zak. Met Luik-Bastenaken-Luik voegt hij daar nu ook een monument aan toe. “Ik leef mijn wielerdroom”, reageerde de regerende Tourwinnaar.

“Ik heb er geen woorden voor”, was de eerste reactie in het flash-interview met de Sloveen. “Ik hou enorm van deze wedstrijd en hier de beste zijn van een kopgroep met zulke grote namen, dat is ongelooflijk. In de sprint wist ik dat ik best het wiel van Alaphilippe viseerde. Ik bleef zo lang mogelijk achter hem. Zo kon ik hem op snelheid voorbijgaan. Het bleek de ideale tactiek.”

“Of ik de grootste allrounder van het peloton ben? Dat week ik niet, maar ik leef mijn wielerdroom”, beantwoordde hij de vraag van de interviewer of hij zich de king of cycling voelde. “Woensdag was de ontgoocheling nog bijzonder groot omdat we niet mochten starten in de Waalse Pijl. Met onder meer uittredend winnaar Marc Hirschi hadden we daar een sterke ploeg en een mooie kans. Maar het motiveerde ons wel extra om vandaag goed te presteren.”

Het voorjaar van Pogacar zit erop. “Nu neem ik wat rust. Ik ga zeker wat tijd met de familie doorbrengen. Daarna beginnen we aan de voorbereiding van de Ronde van Frankrijk.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

antilek 25 april 2021 om 18:51

Had liever Valverde zien wwinnen.

ProfrondeZevenbergen 25 april 2021 om 19:21

Dat had wel leuk geweest op zijn verjaardag. Hij zat op kop, dat was verre van ideaal. Het leek alsof hij als enige bang was voor de achterop komende renners.

lo squalo dello Stretto 25 april 2021 om 20:09

Prachtige renner, grootste aanwinst voor het wielrennen sinds jaren

tvm 25 april 2021 om 22:05

Mee eens. Kan na 250 km Alaphilippe in een heuvelklassieker kloppen, rijdt bijna het gat toe op een ontketende v.d. Poel in de Tirreno die zich voordien heeft kunnen sparen in de bergetappe, wint tijdritten van Roglic, bergop de sterkste.
Wie biedt meer? Niemand.

Daarnaast een verademing, geen praatjesmaker, noch iemand die sleept. Nee, mee koers maken en altijd meesprinten voor een korte uitslag.

Headlines

Materiaalzone

Populair