Pogacar na sprintzege in Luik: “Vanuit het wiel van Alaphilippe komen was ideaal”
© Cor Vos
zondag 25 april 2021 om 17:15

Pogacar na sprintzege in Luik: “Vanuit het wiel van Alaphilippe komen was ideaal”

Met de UAE Tour en Tirreno-Adriatico stak Tadej Pogacar (22) dit jaar al twee WorldTour-rittenkoersen op zak. Met Luik-Bastenaken-Luik voegt hij daar nu ook een monument aan toe. “Ik leef mijn wielerdroom”, reageerde de regerende Tourwinnaar.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb er geen woorden voor”, was de eerste reactie in het flash-interview met de Sloveen. “Ik hou enorm van deze wedstrijd en hier de beste zijn van een kopgroep met zulke grote namen, dat is ongelooflijk. In de sprint wist ik dat ik best het wiel van Alaphilippe viseerde. Ik bleef zo lang mogelijk achter hem. Zo kon ik hem op snelheid voorbijgaan. Het bleek de ideale tactiek.”

“Of ik de grootste allrounder van het peloton ben? Dat week ik niet, maar ik leef mijn wielerdroom”, beantwoordde hij de vraag van de interviewer of hij zich de king of cycling voelde. “Woensdag was de ontgoocheling nog bijzonder groot omdat we niet mochten starten in de Waalse Pijl. Met onder meer uittredend winnaar Marc Hirschi hadden we daar een sterke ploeg en een mooie kans. Maar het motiveerde ons wel extra om vandaag goed te presteren.”

Het voorjaar van Pogacar zit erop. “Nu neem ik wat rust. Ik ga zeker wat tijd met de familie doorbrengen. Daarna beginnen we aan de voorbereiding van de Ronde van Frankrijk.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
25 april 2021 18:51
Had liever Valverde zien wwinnen.
25 april 2021 19:21
Dat had wel leuk geweest op zijn verjaardag. Hij zat op kop, dat was verre van ideaal. Het leek alsof hij als enige bang was voor de achterop komende renners.
25 april 2021 20:09
Prachtige renner, grootste aanwinst voor het wielrennen sinds jaren
    25 april 2021 22:05
    Mee eens. Kan na 250 km Alaphilippe in een heuvelklassieker kloppen, rijdt bijna het gat toe op een ontketende v.d. Poel in de Tirreno die zich voordien heeft kunnen sparen in de bergetappe, wint tijdritten van Roglic, bergop de sterkste.
    Wie biedt meer? Niemand.

    Daarnaast een verademing, geen praatjesmaker, noch iemand die sleept. Nee, mee koers maken en altijd meesprinten voor een korte uitslag.

Reacties zijn gesloten.