Tadej Pogacar na solovoorstelling: “Ik probeerde warm te blijven”

zaterdag 12 maart 2022 om 18:40
Tadej Pogacar na solovoorstelling: “Ik probeerde warm te blijven”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar stak met kop en schouders boven de tegenstand uit op de zesde dag van Tirreno-Adriatico. Op de laatste beklimming van de Monte Carpegna reed de kopman van UAE Emirates weg uit de groep favorieten en kwam na een solo van zestien kilometer alleen over de finish.

Pogačar was na de aankomst zijn ploeg dankbaar voor het harde werk onderweg. UAE Emirates controleerde de negen renners sterke kopgroep, waarvan onder anderen Benoît Cosnefroy, Alex Aranburu, wereldkampioen Julian Alaphilippe, Mikkel Honoré en Quinn Simmons deel uitmaakten. “Allereerst wil ik de ploeg en mijn ploegmaten bedanken, ze waren de hele dag weer fantastisch en stelden me in staat om in de beste positie aan de laatste klim te beginnen.”

Aanvankelijk bepaalde zijn ploeggenoot Marc Soler het tempo, daarna versnelde concurrent Mikel Landa. “Op dat moment besloot ik op mijn eigen tempo helemaal naar de top te gaan en alles te geven. Het was erg koud en op die manier bleef ik ook warm. Of deze overwinning belangrijk voor me was? Mijn ploegmaten hebben vandaag tweehonderd kilometer lang op kop van het peloton geworsteld, met tegenwind, dus het is fijn dat ik deze rit voor hen gewonnen heb.”

Nu rest alleen nog de slotetappe door en rond San Benedetto del Tronto, een rit in lijn over 159 kilometer. “Nu er nog maar een dag over is, moeten we kalm en rustig blijven. Hopelijk herstelt Pascal Ackermann van de inspanningen voor de ploeg in de afgelopen etappes en kan hij een goede sprint rijden. We zullen hoe dan ook tevreden zijn”, aldus Pogačar, die na zes etappes een voorsprong van bijna twee minuten heeft op nummer twee Jonas Vingegaard.

Dit artikel delen:

23 Reacties

VdB-Avila 12 maart 2022 om 18:48

Knipoog naar Mathieu? Die start ook in RVV

0
Michelangelo 12 maart 2022 om 18:53

zou zomaar kunnen…

Moraal van het verhaal: als je het koud hebt kun je beter gas geven, want dat levert overwinningen op.

0
Deo 12 maart 2022 om 18:50

Gelukkig is het in juli warm.

0
vevie 12 maart 2022 om 18:50

De Eef probeerde te overleven en deze man probeerde warm te blijven… Levels. Met speels gemak vooral Evenepoel en natuurlijk de rest compleet in de vernieling gereden. Evenepoel zal zich wel flink achter de oren krabben. Wordt op de eerste de beste ‘serieuze’ klim totaal kansloos gelaten. En ook de rest geeft hem een ferme trap in zijn reet. Auw!

Het wordt eentonig, maar deze man is alleen te verslaan als hij zelf pech, ziekte of een valpartij tegenkomt. Snel op naar de Tour en hopen dat Roglic het nog een beetje spannend kan maken. Die zal wel de enige zijn die binnen 2 minuten zal eindigen van The Terminator. Als… hij tenminste op zijn fiets blijft zitten, want dat wil Roglic nog niet altijd lukken.

Het enige wat ik mij wel steeds afvraag is wat zijn concurrenten hiervan vinden. Hebben ze het idee dat ze een kans maken? Hebben ze ook maar de illusie dat ze hem kunnen kloppen. Twijfelen ze aan zijn dominantie? Ik ben benieuwd.

0
VdB-Avila 12 maart 2022 om 18:51

Hij had het koud in het wiel van Landa uhuh….

0
Tripodboom 12 maart 2022 om 18:55

Nu nog die lelijke blauwe schoenen verwisselen voor zwarte en het komt helemaal goed met Roglic.

0
xistnc 12 maart 2022 om 19:01

Die passen toch juist prima bij de bandjes?

0
ZureVla 12 maart 2022 om 18:56

Dit soort reacties van hem beginnen serieus irritant te worden. Zeg gewoon recht voor z’n raap dat je de beste bent en de rest de vernieling in hebt gereden. Niet via dit soort dubbele bodemopmerkingen “ik probeerde warm te blijven”, “ik deed m’n schoenen wat strakker om een blaar te voorkomen”, “ik snoot m’n neus nonchalant en ineens had ik 30 seconden voorsprong”, etc.

0
VdB-Avila 12 maart 2022 om 19:05

Ik vind het wel grappig, maar als je het koud hebt ga je toch liever niet bezweet de afdaling in?

0
dit is mijn voorwiel 12 maart 2022 om 19:10

Beetje denigrerend. Neigt naar arrogantie en daar hebben veel volgers (alhier) nogal een hekel aan. Het kan waar zijn allemaal, maar je krijgt er geen gunfactor mee. Dan heb ik het toch meer op met roglic, waarbij overwinnnmingen meer lijken te komen door hard werken en doorzetten en focus.

0
VdB-Avila 12 maart 2022 om 19:19

Beetje denigrerend is het wel, Mathieu fietste in de regen … dat was geloofwaardiger.
Maar zó hard demarreren uit het wiel van een aanzettende Landa met ‘super benen’ aldus ten dam, dat maakt me wel vergevingsgezind ..

0
Romāns Vainšteins 12 maart 2022 om 20:11

Hoe heet die witte troep die daar in de bermen lag ook alweer?

0
Kopinkas 12 maart 2022 om 21:57

@rv
Dat was het schuim op de lippen van Pogacars tegenstanders

0
HSV 12 maart 2022 om 19:59

Ik vind hem niet denigrerend. Na de koers komt hij me heel hartelijk voor naar zijn collega’s en concurrenten. Ten Dam vertelde ook dat hij sober leeft en niet in patserbakken rond rijd. Dat siert hem. Hij leeft voor de koers en houdt van winnen. Denk dat allen Mathieu em verslaan kan in de Vlaamse klassiekers als het op 1 op 1 aan komt want die is nog wat explosiever.

0
Romāns Vainšteins 12 maart 2022 om 20:12

Als hij eens in zijn leven denigrerend moet doen dan is dit misschien wel een geschikt moment.

0
Michelangelo 12 maart 2022 om 22:27

Is gewoon graag gezien in het peloton. Veel renners die bewondering hebben, en weinig die hem het licht in de ogen niet gunnen.

0
SpeedyLegs 12 maart 2022 om 20:02

Ja, ja , en als het warm is, dan is het ook beter om sneller te rijden omdat je dan meer afkoelt! Hopelijk krijgen andere renners dit soort finesses niet door!

0
Tandje erbij 12 maart 2022 om 21:41

Een sieraad voor de sport, Tadej!

0
Kopinkas 12 maart 2022 om 21:59

Een op hol geslagen sneeuwketting?

0
Alfons Haavers 12 maart 2022 om 22:09

Geweldenaar waar ik zeker van kan genieten. Toch hoeft dit soort dominantie niet te lang te duren, dan wordt het snel saai. Hoeveel spektakel 1 renner op z’n eentje ook brengt, de koers leeft van strijd.

Van mij mag Pogi nog een pak grote koersen winnen dit seizoen, maar hopelijk moet hij er dan wat meer voor vechten.

Momenteel rijdt hij op een moment naar keuze weg om de verzamelde tegenstand op grote achterstand te zetten. Benieuwd hoeveel tegenwerk Roglic kan bieden in het klimwerk en Wout, Asgreen (en Matje?) in de aankomende klassiekers. Een mooie koers is vaak toch vooral een spannende koers.

0
Michelangelo 12 maart 2022 om 22:30

@alfons,
Ik vond ook Roglic vandaag dominant in PN. Hij reed er niet van weg, maar was geen moment in de problemen. Roglic lijkt iets meer op ecomodus te koersen dan Pogacar, maar ik denk dat ze elkaar waard zijn. Tenminste dat hoop ik toch voor de spanning in de koers.

0
Jean Dumas 13 maart 2022 om 08:26

Ook Pogacar heeft slechte dagen, zoals op de Ventoux in de afgelopen Tour. Ik hoop dat hij ze bespaard blijft; hij rijdt een slim programma richting de Tour, maar een dag als deze gaat hem niet in de kouwe kleren zitten.

0
Klein Verzet 13 maart 2022 om 11:56

Het begrip "even warm rijden" krijgt zo wel een extra dimensie.

Op zoek naar Kelderman, vond ik hem in de buurt van Niemandland, waar Thijs Zonneveld hem altijd al wilde hebben. Desalniettemin nog altijd een minuutje vóór Superman, om maar een andere verloren sterveling te noemen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone