Tadej Pogacar na overwinning: “De aanvallen van Yates zijn een van de beste van het peloton”

zaterdag 26 februari 2022 om 13:39
Tadej Pogacar na overwinning: “De aanvallen van Yates zijn een van de beste van het peloton”

Foto: Cor Vos

Tadej Pogačar heeft de slotrit, die aankwam op Jebel Hafeet, in de UAE Tour gewonnen. De Sloveen van UAE Team Emirates is ook de eindwinnaar. “De finale tegen Yates was quasi hetzelfde als de vorige jaren.”

“De aankomst op Jebel Hafeet ligt me zeer goed. Op het begin is de beklimming zwaar en zijn er steile stroken, maar daarna speelt het tactische aspect ook”, aldus Pogačar in het flashinterview. “Ik ben echt heel blij om hier te winnen vandaag. Dit is een heel belangrijke overwinning voor mij en het team.”

De beslissing op Jebel Hafeet liet lang op zich wachten en even leek het of ploegmaat João Almeida misschien wel de overwinning cadeau ging krijgen. “We reden voor de etappewinst vandaag. Ook João was echt goed vandaag, hij probeerde voor de overwinning te gaan. Adam (Yates, red.) was echter heel sterk.”

“De aanvallen van Adam zijn echt zo goed, een van de beste van het peloton. Ik was echt zwaar aan het afzien in zijn wiel. Eigenlijk was het ongeveer hetzelfde als vorig jaar, ik had de luxe dat ik gewoon moest volgen en geen gat meer moest slaan voor het algemeen klassement.” Pogačar sloot het interview af door zijn ploeg te bedanken voor het werk dat ze de afgelopen dagen hebben verricht.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Kopinkas 26 februari 2022 om 13:56

Na zijn carrière iets in de diplomatie gaan doen?

Zadelsnuffelaar 26 februari 2022 om 13:57

edit wf: niet doen

vevie 26 februari 2022 om 16:07

Precies, dit. Zei het laatst ook op een ander bericht. De rest zijn simpelweg poppetjes die mee fietsen. Niks meer, niks minder.

xistnc 26 februari 2022 om 19:20

Voor een Sloveen is dat best goed Nederlands, maar wellicht kan hij nog wat schaven aan zijn grammatica.

Headlines

Materiaalzone

Populair