Tadej Pogacar keert in Slovenië terug in koers: “Het gevoel is vrij goed”

maandag 13 juni 2022 om 10:26
Tadej Pogacar keert in Slovenië terug in koers: “Het gevoel is vrij goed”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar voert de ploeg van UAE Emirates aan in de Ronde van Slovenië. Voor de 23-jarige renner, die mag gaan proberen zijn titel te verdedigen in de vijfdaagse koers, wordt het zijn eerste optreden in koers sinds de Waalse Pijl. Verder verschijnen ook sprintkopman Pascal Ackermann en Rafał Majka, in 2017 eindwinnaar, aan de start.

Pogačar bereidde zich de afgelopen twee maanden door te trainen voor op de Tour de France, die begin volgende maand in Kopenhagen begint. In de Ronde van Slovenië wil hij koersritme opdoen in voorbereiding op de Tour. “Het is een tijdje geleden dat ik voor het laatst een startnummer heb opgespeld, dus ik ben gretig en opgewonden om er weer in te komen.”

De Sloveen is benieuwd naar zijn terugkeer in koers na twee maanden trainen, ook al is het gevoel goed. “We hebben op hoogte getraind in Livigno en de sfeer in het team is geweldig. Ik voel me vrij goed tijdens de training, maar het is altijd moeilijk om precies te weten hoe je ervoor staat tot je in de wedstrijd zit.”

Komenda
Voor Pogačar wordt de ronde door zijn thuisland een bijzondere ervaring, ook omdat de vierde rit door zijn thuisstad Komenda voert. “Ik ken de wegen en de beklimmingen natuurlijk vrij goed en ik kijk ernaar uit om vrienden en familie te zien. Het parcours is zwaar en er zijn sterke tegenstanders maar hopelijk kunnen we een paar mooie resultaten neerzetten en genieten van een mooie week.”

Behalve Pogačar staan ook sprinter Pascal Ackermann, voormalig winnaar Rafał Majka, Mikkel Bjerg, Vegard Stake Laengen, Rui Oliveira en Jan Polanc aan het vertrek namens UAE Emirates. De Ronde van Slovenië begint woensdag in Nova Gorica. Zondag wordt tussen Vrhnika en Novo Mesto de laatste rit verreden.

Dit artikel delen:

7 Reacties

SprintMaster 13 juni 2022 om 11:01

Wel vreemd dat hij opnieuw kiest voor een tweederangs koers om zich voor te bereiden op de Tour. Hij wil blijkbaar niet in zijn kaarten laten kijken. Vorig jaar deed hij dat ook nadat hij sinds eind april geen wedstrijden reed.

0
Wheely 13 juni 2022 om 23:13

Misschien is het nog wel vreemder dat de concurrentie niet exact hetzelfde doet. Het siert ze wel dus ik hoop dat hun aanpak deze keer wel werkt.

0
Maillot à Pois 13 juni 2022 om 23:19

Simpelweg zijn thuisronde. Vorig jaar is gebleken dat die volstaat als voorbereiding, dus waarom zou hij de organisatie niet opnieuw een plezier doen met zijn aanwezigheid?

0
Glorious 13 juni 2022 om 11:18

Wat mij vooral opvalt is dat hij altijd 2 a 3 ritten in de Tour extreem uithaalt en verder normaal rijdt. Zo ook in de monumenten om in de niveaus daar onder weer normaal te zijn..

0
Yeez 13 juni 2022 om 11:23

Dat heet pieken

0
Kopinkas 13 juni 2022 om 12:11

Pieken, en hoe! Hij heeft ook maar een paar piekhaartjes, maar die priemen dan wel fameus helmboswuivend naar boven. Alles welbeschouwd is het een mythische held, die Tadej.

0
jeanpaul 13 juni 2022 om 22:48

Die gaat in de tour weer een paar momenten flink huishouden. Daarna de wedstrijd controleren. Ik hoop op meer strijd dan vorig jaar. Hopelijk kunnen Rogliz en Vinegaard competitie bieden

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone