Tadej Pogacar kan het voorlopig niet spannend maken – WIELERFLITS UPDATE #19

woensdag 20 juli 2022 om 10:00
Tadej Pogacar kan het voorlopig niet spannend maken – WIELERFLITS UPDATE #19

foto: Cor Vos

Video

De overgangsritten voor de rustdag waren spannend en zwaar voor de renners. In dat opzicht baarde de etappe naar Foix een muis. Hoewel we effectief in de Pyreneeën zijn, rekende het peloton deze rit daar nog niet echt toe. Desalniettemin probeerde Tadej Pogačar zo goed als het ging om de gele trui van Jonas Vingegaard aan te vallen. Voorlopig zonder resultaat.

Wat dat betreft was het verhaal van de etappe niet heel bijzonder. Dat van ritwinnaar Hugo Houle was dat wél. De Canadees maakte omwille van een speciale opdracht al jaren jacht op een ritzege in de Tour de France. Een veelwinnaar is hij absoluut niet, maar in Foix boekte hij misschien wel de mooiste ritzege van deze Ronde van Frankrijk. Onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen praten je volledig over alles bij in de nieuwe WielerFlits Update!

Beluister de podcast hier:


De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

4 Reacties

de adelaar 20 juli 2022 om 10:15

Voorlopig? Man het gaat pas beginnen… nu komt het er op aan… en Pogi buigt niet.

0
I Langof 20 juli 2022 om 12:04

Volgens mij is het problem van Pogacar, dat Allan Peiper niet meer meedoet. Peiper was soort van vaderlijke figuur voor jonge Tadej en kon hem echt prima motiveren.

Zijn huidige ploeg leider: Andrej Hauptman is een doorsnee sport director, zonder creativiteit en met ouderwetse aanpak. Zijn Engels is ook zeer rudimentair en dus gaat misschien ook soms wat “lost in translation” in communicatie met de renners.

0
krypton 20 juli 2022 om 12:13

Hauptman is net als Pogacar een Sloveen hè…

0
oesjipapa 20 juli 2022 om 12:42

Vind juist dat Pogi het spannend houd. Als het van de anderen afhangt is het voorspelbaar, die kunnen niets anders dan volgen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone