Tadej Pogacar: “Ik voelde me geweldig”
foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2019 om 19:59

Tadej Pogacar: “Ik voelde me geweldig”

Tadej Pogačar staat na anderhalve week Vuelta a España op de vijfde plaats in het klassement, maar de jonge Sloveen wist tijd te pakken in de individuele tijdrit naar Pau. “Het was echt een zware tijdrit, maar ik voelde me geweldig”, zo reageert de 20-jarige Pogačar in een perscommuniqué.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kopman van UAE Emirates – zondag nog winnaar van een veelbesproken bergetappe naar Cortals d’Encamp – leek na het eerste tussenpunt op weg naar een knaltijd, maar de klimmer moest in het tweede gedeelte gas terugnemen. “Het was gewoon volle bak vanaf de start”, zo kijkt Pogačar terug op zijn tijdrit.

“Het is een droom om in een grote ronde de Sloveense kampioenstrui te dragen. De tactiek was om wat uit te rusten in de afdalingen, maar ik zag af op het tweede klimmetje. Ik moest dan ook was gas terugnemen en tempo rijden”, aldus Pogačar, die zijn landgenoot Primož Roglič naar de zege en de rode leiderstrui zag snellen.

“Het is geen verrassing dat hij won, aangezien het een ideale tijdrit was voor Roglič.” Morgen koersen Pogačar en zijn collega’s naar Urdax. Vrijdag staat er weer een aankomst bergop op het programma naar Los Machucos.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
3 september 2019 20:22
Hij zal toch nog wel een inzinking krijgen mag ik hopen om de geloofwaardigheid te waarborgen.
    3 september 2019 20:48
    Wat en bullshit vertel je als je namelijk zeer veel talent hebt kan je er toch niet aandoen zo goed te presteren?
    3 september 2019 21:14
    Tuurlijk heeft hij talent, maar 3 weken lang presteren zie ik nog niet gebeuren.
    3 september 2019 22:27
    Sorry, ik vind dat je nu iets suggereert wat dit grote talent niet verdiend. Walgelijk om zo'n suggestie naar voren te brengen.
    4 september 2019 11:46
    Nou....walgelijk kun je het moeilijk noemen in een sport die door de jaren heen altijd is geteisterd door doping. Helaas ontkom je er nu niet aan dat mensen vraagtekens zetten bij bijzondere prestaties. Of het nu terecht is of niet, en of je het nou leuk vindt of niet. De fans hebben jarenlang hun helden gesupporterd om er later achter te komen dat diezelfde helden uit de verboden snoeppot pikten.
3 september 2019 20:34
Hij is gewoon een mega talent dat in de buurt komt zo niet op gelijke hoogte met evenepoel
    3 september 2019 20:52
    Ik ben heel groot Remco-fan maar dit zie ik hem toch nog niet doen volgend jaar in de Vuelta als hij ook 20 is. Mss in de tt wel, maar in het hooggebergte is deze jongen nog een stukje meer matuur.
    3 september 2019 21:01
    Van Pogacar naar zegekar?
    3 september 2019 21:04
    Evenepoel zal over pakweg 1 jaar denk ik wel klaar zijn om iets dergelijks ten tonele te brengen in de vuelta, dat zou dan ook de ideale ronde zijn om het gewenste verhaal mee te beginnen lijkt me.
3 september 2019 20:45
Ja, 3 minuten in het AK is veel maar toch: Pogačar in een Carapaz-rol zou leuk zijn. Als hij wegpoeft, wie gaat hem dan halen? En als hij 2 dagen later weer wegpoeft, wie wordt er dan nerveus?
    4 september 2019 09:51
    Beetje wishful thinking Jacco. Mooi zou het zeker zijn, maar hij heeft zijn ritzege al binnen en kan nu zonder druk kijken hoe ver hij na drie weken in het klassement kan komen.
3 september 2019 20:58
Ik ben fan van hem! Hij beschrijft zich als een defensieve renner. Wat ik dit jaar zag van hem was aanvallend!
3 september 2019 21:00
Volgens mij begint het verhaal dat je per se gelooider en ouder moet zijn om als wielrenner te slagen simpelweg te vervagen. Het zal wel met alle moderne wattmetingen en bergtopsessies etc te maken hebben dat vandaag de dag je de echte talenten er sneller tussen krijgt. Die Pogacar is nou ook niet een of ander iel opdondertje of zo, gewoon vrij vroeg volwassen.
3 september 2019 21:11
Ik ben fan. Gaat dringen worden in de toekomst, bernal, evenepoel en pogacar!
    3 september 2019 21:50
    En wat te denken van Porte
    3 september 2019 21:57
    Vooralsnog niet meteen fan, lijkt me een berekende en straks steeds meer op de tijdrit leunende powerronderenner te gaan worden waarvan we er behoorlijk wat hebben onderhand. Dit mag hij natuurlijk wegnemen door straks keihard landgenoot en eerste Sloveen die ooit een grote ronde zou winnen etc kei- en keihard aan te vallen natuurlijk.
3 september 2019 21:57
@bazzz, dit is een toptalent ook al bij de espoirs, heeft zich sterk doorontwikkeld.
Zet je ook vraagtekens bij MvdP , evenepoel?
Reactie van je slaat mijns inziens nergens op.
Ik schat hem toch echt een stukje hoger in dan Evenepoel.
Ik zie hem idd als de concurrent voor de toekomst voor bernal.
Evenepoel absoluut, heeft iig nog alles te bewijzen iig in het hooggebergte.
    6 september 2019 05:06
    Pogacar is een klasbak, maar wat hij vooral goed doet is zich wegsteken, in het wiel hangen en wachten tot de laatste kilometers, en dan een aanval plaatsen. Vooral gewiekst en tactisch beter dan Evenepoel. Maar dat gaat ook niet blijven duren. Volgend jaar kennen ze hem allemaal ook, en zal hij zijn deel van het werk moeten doen in plaats van te blijven profiteren van anderen. En voorlopig in het hooggebergte zal hij nog wel een streep of twee voor hebben. Maar wat Evenepoel al liet zien, solo's van 100 kilometer, EK tijdrijden, San Sebastian... dat zie ik Pogacar niet meteen doen. Als Evenepoel zich verder ontwikkeld en ook zijn benen zou leren stilhouden, dan zou die ook grote sprongen maken in het gebergte. Pogacar fietst al van toen hij 10 jaar was, Evenepoel van toen hij 17 was. Dus 8 jaar minder lang. Moest Evenepoel nu een jongen zijn van 1m85 en 72kg, dan zou ik mijn twijfels hebben dat hij ooit zo goed zou kunnen worden in het gebergte, maar hij weegt 61kg en er kan nog wat van af. Wees maar gerust dat die in het hooggebergte ook een woordje mee zal kunnen spreken.
3 september 2019 22:01
Ik zet geen vraagtekens bij zijn talent, maar wel bij het feit dat hij als 20 jarige niet in staat zou moeten kunnen zijn om 3 weken op top niveau te presteren.
Is heel wat anders als VdP in eendagswedstrijden.
3 september 2019 22:12
Mooie prestatie van Pogacar en dat inderdaad al op die leeftijd. Zo lang het duurt kan hij er maar het best van genieten. Niemand weet hoeveel er rek nog zit op jonge talenten als hij en bv Evenepoel of MvdP of zelfs Bernal. De ontwikkeling van iedere renner houdt een keer op. Om dit soort renners nu al toekomstige rondes te zien winnen is mij daarom vooralsnog een brug te ver.
3 september 2019 23:42
@bass...Henri cornet. Ps Coppi was ook 20 toen hij de Giro won, weliswaar andere tijd maar het kan dus wel. Ik zie hem iig wel top 6 rijden. Ik ben iig nu al fan, mooie coureur!
    4 september 2019 00:09
    Cornet als 19-jarige in 1904, dat was inderdaad een andere tijd. Zes ritten van gemiddeld ruim 400 kilometer, kom daar nu eens om;-) Hij won de Tour overigens na diskwalificatie van de eerste vier in het klassement.
4 september 2019 00:42
Bedankt voor de info @girardengo lol
4 september 2019 06:54
Ik kan me wel iets voorstellen bij de achterdocht. Helaas.
4 september 2019 06:55
Ik kan me wel iets voorstellen bij de achterdocht. Helaas. Slovenië en Colombia zijn opvallende toplanden in het wielrennen geworden.
    4 september 2019 07:16
    Colombia hikte natuurlijk al jaren tegen dit niveau aan en had al decennia geleden wat klimgeiten, maar miste nog een beetje die opleiding en de profploegen. Dat lijkt toch wel enigszins de goede kant op te gaan met de laatste jaren zelfs de eerste PCT-ploegen als Coldeportes en Manzana.

    Slovenië kan gewoon best een gouden generatie hebben met Mohoric, Pogacar en de per ongeluk ontdekte Roglic. Daarnaast is het ook niet een land dat uit het complete niets komt. Spilak behoorde tot de beste specialisten voor die korte WT-etappekoersen, zo'n Brajkovic was jaren geleden ook een meer dan behoorlijk talent en was Bole ook meer dan pelotonvulling. Daarnaast rijden er op het moment gewoon 11 man in de WT rond, meer dan een Noorwegen en nauwelijks minder dan Polen en Zwitserland.
4 september 2019 07:05
Ik zou niet weten waarom je achterdochtig moet worden van zijn prestaties en het niet zou kunnen voortzetten in top 10 aan het einde. Pogacar zet gewoon zijn ontwikkeling door die al is ingezet bij de jeugd. Hij is een ex-winnaar van de Vredeskoers en de Ronde van de Toekomst. Zeker die laatste is een goede indicatie van een goede carrière.

Bij de profs dit jaar 13e in TDU, winst Algarve, 6e in Baskenland, winst in California als 20-jarige. Deze Vuelta is dus slechts op weg een bevestiging te worden.
4 september 2019 08:55
Waarom al die achterdocht? Laat die achterdocht eerst de waarheid worden voor men iemand zo'n etiket op plakt. Dan kan je Evenepoel, Van der Poel, Van Aert, Bernal, Annemiek van Vleuten wat ook opvallend lijkt allemaal wel verdacht vinden. Om er maar een paar te noemen. Geniet gewoon van deze prestaties voor het tegendeel bewezen is.
4 september 2019 10:05
@janblokland +1
4 september 2019 11:54
Ik zou het mooi vinden als Pogacar een vergelijkbaar traject als Egan Bernal aflegt.

Tot dusver veel overeenkomsten:
- Bernal won in 2018 (vorig jaar) het klassement in Californië en in Colombia. Pogacar won dit jaar in 2019 in Californië en in Portugal.
- Bernal won in 2017 de Tour d’Avenir, Pogacar won daar in 2018.
- Alleen de eerste grote ronde verloopt verschillend. Bernal als knecht voor Froome en Thomas in Tour, Pogacar als kopman voor UAE in Vuelta.

Als deze lijn wordt doorgetrokken wint Pogacar volgend jaar de Tour!

Oh en in 2019 is de Tour d’Avenir gewonnen door de Noor Tobias Foss, die volgend jaar voor Jumbo rijdt. Wat zou het heerlijk zijn als hij een vergelijkbare dominantie kan laten zien de komende twee jaar en moeiteloos het traject Bernal-Pogacar gaat afleggen.
    6 september 2019 05:24
    Tobias Foss is van hetzelfde jaar als Bernal. Die kerel heeft nooit kunnen wedijveren met de grootste rondetalenten uit de U23 (kwam eerlijk gezegd niet eens in de buurt) en heeft gewoon gewacht tot als er geen gasten als Bernal, Lambrecht, Sivakov, Pogacar, Evenepoel, etc meer deelnamen, en hij als oudste klassementsrenner van het hele pak, zijn slag kon slagen. Daarenboven had die nog enorm veel geluk dat de helft van de tegenstand ofwel niet meedeed, ofwel halverwege L'Avenir al terug naar huis was door valpartijen. Dus nee, van Foss zou ik hoegenaamd niet een soortgelijk parcours verwachten. Ardilla, Leknessund deden niet mee, Arensman, Pidcock, Hayter en nog een deel andere favorieten hebben de finish nooit gehaald.

Reacties zijn gesloten.