Tadej Pogacar: “Dit was een goede warming-up voor morgen”
foto: Cor Vos
dinsdag 15 september 2020 om 19:12

Tadej Pogacar: “Dit was een goede warming-up voor morgen”

Tadej Pogačar probeerde in de finale nog enkele seconden te pakken op zijn landgenoot en geletruidrager Primož Roglič, maar beschikte wellicht niet over zijn allerbeste benen. “Ik had vandaag niet heel veel explosiviteit in mijn benen, maar dit is hoe dan ook een goede warming-up voor morgen.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De kopman van UAE Emirates kwam uiteindelijk als tweede klassementsrenner over de streep in Villard-de-Lans, achter Miguel Ángel López en voor Roglič. In het klassement blijft het verschil tussen de Sloveense kemphanen veertig seconden. Pogačar was na de finish al bezig met de etappe van morgen.

De renners krijgen woensdag met de Col de la Madeleine en de slotklim naar de Col de la Loze twee heuse Alpenreuzen voorgeschoteld. Pogačar over de misschien wel allesbeslissende etappe in deze Tour: “Er zullen morgen ongetwijfeld verschillen ontstaan. Het klassement gaat op de schop, daar ben ik zeker van.”

Over Col de la Loze: “Een van de zwaarste beklimmingen”
“De Col de la Loze is een van de zwaarste beklimmingen die ik ooit heb gedaan. Als je te vroeg gaat, is de kans groot dat je jezelf volledig opblaast. Het is afwachten hoe de andere renners zich voelen op de Col de la Loze. In de slotkilometers gaan we zien wie de benen heeft. De renners zijn nu al uitgeput, maar ik hoop nog iets in de tank te hebben.”

 
34 Reacties
Sorteer op:
15 september 2020
"Als je te vroeg gaat, is de kans groot dat je jezelf volledig opblaast." Dat klinkt alvast niet goed voor de mensen die spectakel verwachten.
  15 september 2020
  En als je te laat gaat dan is de kans dat je serieus tijd kan pakken op Roglic ook nog een stuk kleiner ..
  15 september 2020
  Spektakel, wat is dat dan? Tuurlijk is het het het meest spectaculair wanneer een klassementsman vijf cols voor de laatste demarreert, maar ik kan ook genieten van spektakel de andere kant op. Ik bedoel dat de favorieten samen naar de meet rijden en er van achter beetje Bij beetje toppers afvliegen. Zoiets zal het morgen wel worden, prima.
15 september 2020
Ik verwacht morgen een serieuze aanval van hem waardoor Roglic gaat moeten lossen. Heb er zin in!
  15 september 2020
  Op basis van waar deze Tour baseer je dat? Roglic pareert hem structureel vrij eenvoudig. Ook zondag nadat hij eerst op 500 meter al aanging blijft hij bij de counter gewoon in het wiel.
15 september 2020
Is ook niet meer dan logisch die laatste kilometers zijn zo steil dat iedere vroege aanval je duur kan komen te staan, zeker met een ploeg als TJV die je binnen schootsafstand kan houden. Als Roglic eerder zwakte toont dan gaan Poga en de anderen dit natuurlijk benutten maar anders wordt het de volgende trein bergop: Gesink dan Bennett, van Aert dan Dumoulin en Kuss. Kijken wat er dan nog over is en hoe ver voordat het tot een ultiem gevecht komt tussen waarschijnlijk de beste twee renners in koers.
  15 september 2020
  Ze gaan niet van ver. Klassementsrenners allemaal bang om hun klassement om zeep te halen.
15 september 2020
Misschien een Movistar actie
  15 september 2020
  Wie van Movistar moet dit dan doen? Ze zijn niet eens in staat om vanuit de kopgroep te strijden om winst. Hoe gaat Mas of Valverde wegrijden bij hun concurrenten. Ze hebben deze Tour alleen gevolgd.
  15 september 2020
  De Movies rijden tot nu toe niet bepaald de sterren uit de hemel.
15 september 2020
Als derde klassementsrenner zou ik zeggen want Carapaz staat nu veertiende op 17:23.
  15 september 2020
  als Je 14 minuten cadeau krijgt en dan nog op 17 minuten staat doe je echt niet mee voor het klassement.
15 september 2020
Nou laat het dan maar zien morgen.
15 september 2020
Ik denk dat hij wel eens een seconde of 15 kan pakken op Roglič morgen. De boni's zullen normaal gesproken wel al weg zijn.
  15 september 2020
  Denk ik ook. Maximum 20. Rogla wint de Tour morgen
  15 september 2020
  Als Pogacar morgen tijd weet te pakken op Roglic is de Tour nog zeker niet beslist.
15 september 2020
Het is waarschijnlijk schijn, maar hij miste vandaag toch die eerste felle aanzet bij bijvoorbeeld de aanval van lopez. Daarnaast is dit natuurlijk aankomst van net niks ten opzichte van morgen. Het valt mij wel op, dat de vrijdag Roglic beter leek, Pogacar was dit afgelopen zondag en vandaag leek mij Roglic weer iets scherper. Wordt spannend morgen, heb er zin in!
15 september 2020
Gaat hij nu Roglic uitspraken kopieren
15 september 2020
Zou niet gek zijn als het beste ervan af is. Benieuwd of ie morgen wat kan uithalen.
15 september 2020
Kan aan mij liggen, maar het leek alsof Roglic moeite had om te volgen vandaag. Ik ben heel erg benieuwd wat morgen brengt.
  15 september 2020
  Dat ligt aan jou. Was ook geen serieuze aanval. Ten minste dat mag ik hopen, want dan zat er wel erg weinig op. Een beetje zoals Bernal de dag voordat hij er doorheen zakte.
  15 september 2020
  Volgens mij had pogocar al moeite met het tempo van de la Cruz. Die zakt er morgen finaal doorheen.
  15 september 2020
  Roglic weet hoe het is om een grote ronde te winnen (en te verliezen). Hij hoeft alleen maar te volgen en dat lukt hem prima.
15 september 2020
Bbernal krijgt morgen een beetje ruimte, daarna in de laatste 2km een versnelling van de een of de ander,geen verrassing geen spanning geen leffie nada.Boeken toe.
15 september 2020
Poga ziet er sterk uit, daar krijgt Roglic zijn handen vol aan. De ploeg zal weer beresterk moeten zijn en een hoog tempo moeten ontwikkelen.
15 september 2020
Peloton deed vandaag rustig aan, geeft de kopgroep 14 minuten. Dan had ik wel meer explosiviteit verwacht.
15 september 2020
Zo, die heeft peper in z'n mond.
15 september 2020
Het is wel Pogacar die de eerste versnelling doet. Hij is ook degene die moet aanvallen om nog tijd van Roglic terug te winnen. Maar hij doet het wel. Al de anderen in die GC group hadden weinig puf. Voor morgen ..de klimmen zijn zo lang dat het een afval race zal worden. Pogacar zal zeker weer wat ondernemen om tijd terug te winnen. Tenminste als hij er de benen nog voor heeft. Afgelopen jaar in de Vuelta werd hij de 3e week alleen maar beter. Wie weet wat er deze week nog kan gebeuren met/door die 21 jarige.
15 september 2020
Pogacar gaat 4.5 km voor de finish aan met de welbekende turbo bergop. Deze zet hij meermaals in. Lopez en Carapaz mee, knecht mee, Dumoulin kan nog net aanhaken; hij geniet als geen ander van deze col en kan de zuur verdiende sprong maken richting top 5. Hij droomt vannacht van het winnen van de tijdrit en daarna het WK. Roglic valt 30 seconden terug. De spanning is geheel terug en de top 5 kruipt dichter in elkaar. Carapaz wint de etappe, gevolgd door Pogacar, Lopez en Dumoulin.
  16 september 2020
  Sprookje, de eventuele versnellingen van de klassementsrenners komen pas in de laatste kilometer.
16 september 2020
Roglic zal ook vandaag weer Gesink / Van Aert /Dumoulin het werk laten doen en passief volgen. Ik gun hem twee minuten aan zijn broek. Minstens.
  16 september 2020
  Welke klassementsrenners hebben deze trein niet passief gevolgd?
16 september 2020
Pogacar gaat 4.5 km voor de finish aan met de welbekende turbo bergop. Deze zet hij meermaals in. Lopez en Carapaz mee, knecht mee, Dumoulin kan nog net aanhaken; hij geniet als geen ander van deze col en kan de zuur verdiende sprong maken richting top 5. Hij droomt vannacht van het winnen van de tijdrit en daarna het WK. Roglic valt 30 seconden terug. De spanning is geheel terug en de top 5 kruipt dichter in elkaar. Carapaz wint de etappe, gevolgd door Pogacar, Lopez en Dumoulin. Bernal stapt uit.

Reacties zijn gesloten.