‘Tadej Pogacar denkt aan andere opbouw richting de Tour de France’

dinsdag 27 april 2021 om 08:58
‘Tadej Pogacar denkt aan andere opbouw richting de Tour de France’

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar kende een zeer succesvol voorseizoen, maar vanaf nu staat alles in het teken van de Tour de France. De Sloveen van UAE Emirates reed vorig jaar het Critérium du Dauphiné in aanloop naar de Tour, maar de klimmer gaat nu wellicht voor een andere opbouw richting de Franse ronde.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is de kans groot dat Pogačar (22) deze zomer niet zal deelnemen aan het Critérium du Dauphiné (30 mei-6 juni), voor veel renners een belangrijke voorbereidingskoers met het oog op de Ronde van Frankrijk. In 2020 koos Pogačar wel voor de combinatie Dauphiné-Tour.

Ronde van Slovenië 
De renner van UAE Emirates eindigde vorig jaar als vierde in de voorbereidingskoers, om vervolgens na een nagelbijtende finale zijn eerste Tour de France te winnen. Pogačar zal dit seizoen waarschijnlijk in eigen land blijven om de Ronde van Slovenië (9-13 juni) en de nationale kampioenschappen (17 en 20 juni) te betwisten.

De 108ste editie van de Tour de France begint een week na de Sloveense titelstrijd op de weg, op zaterdag 26 juni met een etappe van Brest naar Landerneau. Primož Roglič, de grootste uitdager van Pogačar in de aankomende Tour, besloot eerder al om helemaal geen wedstrijden meer te betwisten in aanloop naar de ronde. Roglič geeft de voorkeur aan hoogtestages.

Dit artikel delen:

16 Reacties

lander luypaert 27 april 2021 om 09:11

Eve lekker de Ronde Van Slovenie nog op zijn erelijst zetten.

Doet Roglic ook de Kampioenschappen? Anders worden dat er weer 2 voor Pogacar.

0
Groetjesaandevoetjes 27 april 2021 om 10:12

Vorige week las ik dat er nog een kleine kans was dat hij de Sloveense kampioenschappen rijdt, maar dat zal dan ook echt het enige nog zijn wat hij zal rijden.

0
Boasson en Hagen 28 april 2021 om 10:27

Ik ken het parcours van dit jaar niet, maar er zijn natuurlijk ook koersen die bijvoorbeeld Mohoric of Mezgec beter moeten liggen.

0
lo squalo dello Stretto 27 april 2021 om 09:20

Op zich geen slechte zet. Houdt de druk wel wat weg tov het rijden van de Dauphiné of Zwitserland (al wordt natuurlijk verwacht dat hij de Ronde van Slovenië gaat winnen maar een Pogacar in voorbereiding zou hier niet al te diep moeten gaan).

0
Cochise 27 april 2021 om 09:23

Een Belgische krant stak in beide entourages haar licht op:
– Roglic: hoogtestages op SierraNevada (8-26/5) en Tignes (11-20/6). Eventueel kampioenschappen en eventueel verkenning Pyreneeenritten. Dat eerste afhankelijk van de prikkel die hij al dan niet nodig heeft na z’n stages, dat weede afhankelijk van het weer ginds.
– Pogacar: hoogtestage Sestriere (6-26/5). Zowel Dauphinee, Slovenië als kampioenschappen zijn opties. Dauphinee weinig waarschijnlijk want te dicht bij Tour. Pogi wil zelf Slovenië rijden maar Matxin vindt dat wat risicovol.

0
Dikke vrouw 27 april 2021 om 09:43

Risico om op z’n plaat te gaan of zo?

0
Cochise 27 april 2021 om 09:47

Hij rijdt na Tour ook OS, Vuelta, Lombardije en WK.
Ik citeer ff Matxin in de krant als dat mag: “Er komt nog veel op hem af en allemaal kort na elkaar. Dan moet je in juni misschien geen risico’s opzoeken in kleinere koersen. Halfweg de hoogtestage beslissen we welke van de vier opties we nemen.”

0
lo squalo dello Stretto 27 april 2021 om 09:59

Ik dacht dat deelname aan de Ronde van Slovenië 100% officieel was?

0
Secondant 27 april 2021 om 09:39

Dat maakt de Dauphine een stuk leuker om te kijken, zo zonder Roglic and Pogacar. Mede door het ontbreken van de echte rondetoppers kijk ik ook enorm uit naar Romandie. Er kan wel 10-15 man winnen.

0
lo squalo dello Stretto 27 april 2021 om 10:00

Anderzijds was Catalonië wel echt met voorsprong de minste WT-rittenkoers van dit voorjaar.

0
S. Morgenstern 27 april 2021 om 10:03

Of je zit een week naar een onvermijdelijk Ineos podium te kijken

0
Secondant 27 april 2021 om 10:09

Dat ligt er aan wie Ineos opstelt. Vermoedelijk Carapaz, Thomas, Hart en Porte? Of toch op z’n minst 3 van die 4. Daar moeten teams als Bora, Movistar, Jumbo, UAE (ook zonder Roglic & Pogacar) best wat tegenover kunnen zetten toch?

0
assen 27 april 2021 om 10:19

Mijn eerste reactie was ook ‘zonder Pogi en Rogli wordt het een saaie week met INEOS constant op kop’.

Als Pogi en Rogli niet meedoen, dan loont de strategie van INEOS; immers, als je veruit het beste bent in de breedte en in de top, dan rijd je zo de eindzege relaxed naar huis.

0
tvm 27 april 2021 om 12:14

@ assen, Ineos hanteert dus eenzelfde tactiek als DQS al jaren opeen in de Vlaamse klassiekers deed. En geef deze ploegen eens ongelijk.

0
Klaas Bouaert 27 april 2021 om 10:51

Het is al tientallen jaren bekend dat de Dauphiné niet de ideale voorbereiding is voor de Tour. Te dicht bij de Tour en te zwaar. De allerbesten slaagden er toch in beiden te combineren. Maar vele (sub)toppers zakten in de Tour door de mand nadat ze top waren in de Dauphiné. Na een rustperiode, en dus met trainingsachterstand, aan de Dauphiné beginnen, kan wel. Rustig meepeddelen, meer niet. Ik kan me dus best voorstellen dat zowel Roglic als Pogacar een alternatieve voorbereiding zullen aanwenden. Hopelijk zorgt dat voor Roglic dat hij er op het allerlaatste van de Tour niet doorzakt. Voor de “jonge” Pogacar maakt het allemaal niet veel uit. Die zal na een paar weken Tour alweer in topvorm zijn.

0
Jean Dumas 27 april 2021 om 11:41

De vlakke aanloop van de Tour met een tijdrit vraagt om een hoogtestage met late terugkomst.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone