Tadej Pogacar: “Alles gegeven om de ploeg terug te betalen voor het geweldige werk”

maandag 20 juni 2022 om 08:38
Tadej Pogacar: “Alles gegeven om de ploeg terug te betalen voor het geweldige werk”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar was op de afspraak in de Ronde van Slovenië, waar hij terugkeerde in koers na een trainingsperiode van twee maanden. De Sloveense kopman van UAE Emirates won twee etappes en volgde zichzelf op als eindwinnaar in zijn thuisronde.

Pogačar begon gisteren aan de slotetappe met het doel om de groene leiderstrui te verdedigen, maar aan het eind van de dag werd hij gehuldigd als ritwinnaar, winnaar van het eindklassement en winnaar van het puntenklassement. Eerder won hij ook al de derde rit naar Celje en werd hij tweede in de vierde rit naar Velika Planina.

“Op de slotklim voelde ik me goed. Bahrain Victorious haalde het tempo flink omhoog, ze vielen aan zoals ze altijd doen. Ik ging in de tegenaanval en probeerde zo snel mogelijk de top van de klim te bereiken. In de afdaling probeerde ik niet te veel risico’s te nemen”, blikte de Sloveense kopman van UAE Emirates terug.

“Uiteindelijk reden we met z’n drieën aan de leiding, Rafa (Majka, red.), Mohorič en ik. In de sprint heb ik het beste van mezelf gegeven, om de hele ploeg met een succes terug te betalen voor het geweldige werk dat de hele week is verricht”, aldus Pogačar, die toewerkt naar de Tour de France waar hij opgaat voor een derde eindzege op rij.

Dit artikel delen:

5 Reacties

ThorHushovd 20 juni 2022 om 08:41

Jammer dat ie niet is uitgehoord over z’n gesprek met Mohoric. Leek alsof jij een deal wilde maken, maar of dat ging niet door of het was een deal die beperkte tot ‘we rijden door tot 500m’ en sprinten er dan om. Want uiteindelijk was het een faire en échte sprint waarbij ze er allebei vol voor gingen.

0
Wheely 20 juni 2022 om 08:46

Vermoedelijk wou Mohoric een potje papier steen schaar spelen.

0
Bizziecle 20 juni 2022 om 08:54

Overigens slaan Pogacar en Roglic het NK over

0
Landeirovic 20 juni 2022 om 09:15

Ik denkndat de meeste toppers de kampioenschappen links laten liggen en loever nog een week ergens alleen zitten om geen risico op te lopen om corona te krijgen een week voor de Tour start…

0
Sven.99 20 juni 2022 om 14:49

23 jaar en al 40 overwinningen. Allemaal behaald op WT of HC niveau. Dat hebben we deze eeuw alleen maar van Sagan gezien. Wordt een leuke tour met TJV en Ineos als blokken tegen Pogacar, maar ik denk dat hij niet te stoppen is wanneer hij dit niveau behaalt.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone