Taco van der Hoorn twijfelt of hij dit seizoen nog in actie komt

Taco van der Hoorn twijfelt of hij dit seizoen nog in actie komt

foto: Marcel Koch (archief)

vrijdag 8 juni 2018 om 19:44

Het is nog maar de vraag of Taco van der Hoorn dit seizoen in actie komt. De wielrenner van Roompot-Nederlandse Loterij staat nog steeds aan de kant nadat hij afgelopen winter een zware hersenschudding opliep. “Ik hoop zelfs aan het eind van het seizoen al te kunnen koersen. Het wordt lastig, maar het zou wel kunnen mijn inziens”, zegt hij op de ploegsite.

“Ik zet steeds weer een stapje voorwaarts en ben weer bezig op de fiets. Hoe het er nu voor staat is dat ik een halfuur op de racefiets en een halfuur op de stadsfiets zit”, aldus Van der Hoorn, die de afgelopen periode meerdere tegenslagen kende in zijn herstel. Op sommige momenten keert de hoofdpijn wel weer terug. “Maar ik heb niet meer die terugslag nadat ik hoofdpijn heb gekregen onder het fietsen. Ik heb echt het gevoel dat het nu alleen maar vooruit kan gaan qua herstel.”

Geen druk vanuit de ploeg
“Mijn herstel heeft nu een bepaalde stabiliteit dat ik niet snel een terugval krijg en dat is voor mijn gevoel de belangrijkste winst die ik de afgelopen periode geboekt heb”, zegt de Rotterdammer, die veel contact heeft met ploegleider Erik Breukink. “De ploeg legt vooral geen druk op me en dat vind ik fijn. Ik leg mezelf namelijk al genoeg druk op om weer terug te komen en daarom is het juist fijn dat de ploeg er relaxed in staat.”

Nu het herstel beter gaat, wil Van der Hoorn weer vooruit kijken. “Op een gegeven moment heb ik wel getwijfeld of het ooit nog weg zou gaan”, zegt hij. “Het is gewoon een rotjaar en natuurlijk zit ik niet zo lekker in m’n vel. Dat is begrijpelijk, want dat je een jaar van de zijlijn moet toekijken is nooit leuk, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik tegen een depressie aan zat of iets in die richting. Ik probeer me gewoon vast te houden aan hele kleine dingetjes zoals een halfuur zonder hoofdpijn fietsen in lekker weer.”

Cees Bol
Van der Hoorn kent een goede ervaringsdeskundige. “Ik hou me een beetje vast aan het scenario van Cees Bol”, vertelt hij over de renner van SEG Racing Academy. “Die had ook te kampen met een hersenschudding en heeft vorig jaar bijna niet kunnen koersen. Dit jaar rijdt hij erg goed en dat geeft mij ook weer motivatie om volgend jaar weer te vlammen.”

Tijdens de ploegpresentatie spraken we met Taco van der Hoorn over zijn blessure. Bekijk hieronder de video.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

5 Reacties

Borsje 8 juni 2018 om 20:02

Pffff. Wat doodzonde dat hij misschien een jaar gaat missen. Zie hem op mijn netvlies steeds maar strijden met MvdP en WvA in Dwars door Hageland vorig jaar. Hoop dat ie snel en goed herstelt!

Baik-Baik 8 juni 2018 om 21:04

Stond op het randje van zijn doorbraak, inderdaad echt doodzonde!

TomDJ 8 juni 2018 om 21:40

Dit jaar herstellen en vroeg beginnen me de training voor het komende seizoen.
Hij heeft al eerder een lastig seizoen gehad (rug), maar toen kwam het ook goed.

Fast Freddy 8 juni 2018 om 21:59

Zou hij al een osteopaat gezien hebben? Daar heb ik goede verhalen over gehoord.

Sarg 9 juni 2018 om 05:55

Erg leuker renner ik hoop dat hij weer snel hersteld is.

Headlines

Populair

Materiaalzone