Taco van der Hoorn na tweede plaats: “Zo’n kans komt misschien nooit meer”

woensdag 6 juli 2022 om 18:56
Video

Even leek het erop dat Taco van der Hoorn de kasseienetappe in de Tour de France 2022 ging winnen, tot Simon Clarke zijn wiel net iets eerder over de streep drukte. Een baalmoment voor de Nederlander van Intermarché-Wanty-Gobert. “Misschien komt deze kans nooit meer. Zoveel krijg ik er niet in de Tour”, zei hij na afloop tegen WielerFlits.

“Ik denk niet dat het mijn beste dag ooit was, maar wel goed genoeg om te kunnen winnen. Ik was beter dan gisteren, want na een rustige week ben ik nooit zo goed. Maar nu waren de benen wel goed, de tactiek was goed. Maar het was net niet”, blikt hij terug op zijn vluchtpoging tot in Wallers-Arenberg.

In de finale streed hij met Neilson Powless, Edvald Boasson Hagen en Simon Clarke om de ritzege. Een aanval van Powless op een kilometer van de meet liet hij gaan. “Je speelt alles of niets, de tweede plaats telt niet”, was zijn motto. “Vooral met twee snelle mannen is het niet aan mij om het gat te dichten. Ik heb me rustig gehouden en zat in ideale positie. Echt ideaal.”

Uiteindelijk reed Boasson Hagen het gat met Powless dicht en kwam de ritzege toch in zicht voor Van der Hoorn. “Ik moest gaan toen Clarke bij Edvald bij kwam. Misschien had net iets moeten wachten tot Clarke zijn benen stil had gehouden. Dan had ik met net iets meer snelheid gehad. Ik ging zitten, dat moet je ook nooit doen. Maar achteraf is mooi wonen. En ja… Misschien komt deze kans niet meer. Zoveel krijg ik er niet in de Tour.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

15 Reacties

the student 6 juli 2022 om 19:07

Even met Mollema gaan praten Taco, er komt vast nog wel een kans.

assen 6 juli 2022 om 19:12

Idd, wel vrij negatief. Ik denk eigenlijk dat Taco nog wel kansen krijgt in de Tour, in de rest van zijn carriere. Misschien nog wel eentje deze Tour!

Wheely 6 juli 2022 om 19:16

Komt nog wel terug op deze uitspraak.

Romāns Vainšteins 6 juli 2022 om 19:17

Taco leeft voor deze kansen en gaat ze dus nog krijgen ook. Hij is 28, kan nog een flink aantal jaar door en heeft de gave om mee te zitten wanneer hij mee wil zitten.

Grote weelde voor de Nederlanders deze tour so far terwijl de grootsten (nog) niet eens sjoege geven.

dumoman 6 juli 2022 om 19:18

Zware kutdag voor Nederland, net niet winnen, weer 2e waar we zo goed in zijn, MvdP geen vorm meer en Jumbo zo goed als kansloos

de adelaar 6 juli 2022 om 19:23

En jij heb jezelf al een touwtje beloofd ook zeker?

HennieK 6 juli 2022 om 19:37

Dit was inderdaad een hele mooi kans, hij doet niet echt iets fout. Achteraf is het mooi wonen. Clarke was net iets sneller en misschien een tikje leper. Taco krijgt nog genoeg kansen door zijn mooie, aanvallende manier van koersen. Maar zo’n mooie als deze is zeldzaam.

tvm 6 juli 2022 om 19:49

Hij gaat te vroeg aan. Maar goed, Clarke woont al sinds zijn 16e in Europa, huis en haard achtergelaten. Zonder contract deze winter, opgepikt door Israel. Mooi verhaal. Hayman-achtig.

oostrijck 6 juli 2022 om 19:47

Taco heeft maximaal zijn best gedaan en het net niet gehaald. Dat hij vlak na de finish somber klinkt lijkt me vrij normaal hoor. Je zou voor minder enorm balen. Maar niks aan te doen. Gewoon verder gaan.

Zwarte Panter 6 juli 2022 om 20:56

Je was er zo dichtbij vandaag de volgendd keer lukt hetbwel

Jean Dumas 6 juli 2022 om 21:07

Hup Taco. Hup Taco (anders is comment te kort).

Wildebert 6 juli 2022 om 21:11

Klasse Taco, zonder twijfel zelfs grote! Je was close, maar ik geloof in je. Als je dit kunt, komen er meer kansen.

Blackcanyon 6 juli 2022 om 22:36

De neushoorn was weer aan het rammen!

Jean Dumas 7 juli 2022 om 07:32

Taco had wel de strijdlust verdiend, want hij was de eerste ontsnapper en eerste verliezer.

LeoR 16 7 juli 2022 om 10:17

Wat ik niet begrijp is waarom je als traagste man uit een groep van 5 niet eens een aanval probeert? Zoals hij nu aangeeft, was de situaite “echt ideaal” voor hem; de twee sterksten rijden elkaars kansen kapot en Clarke was al eens gelost, maar zelf dan is het niet genoeg om te winnen. Dan moet je bij een volgende gelegenheid toch eens iets anders proberen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone