Taco van der Hoorn met snode plannen naar de Tour: “Bedoeling is dat ik ga aanvallen”

dinsdag 28 juni 2022 om 08:30
Video

Alle consternatie rondom Quinten Hermans ten spijt, maakt Taco van der Hoorn zich komende vrijdag wél op voor zijn debuut in de Tour de France. De 28-jarige Rotterdammer van Intermarché-Wanty-Gobert vindt het bijzonder dat hij aan de start staat van zijn eerste Ronde van Frankrijk. “Ik kijk ernaar uit en de benen zijn ook goed”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

Vorig jaar debuteerde Van der Hoorn ook al in de Giro d’Italia en dat luisterde hij na drie dagen al op met een ritzege. “Het plan is om ook nu weer de aanval te gaan zoeken. We hebben een paar kopmannen met Alexander Kristoff en Louis Meintjes. Maar in principe heb ik wel de kans om er zo nu en dan voor te gaan en mijn ritjes uit te zoeken.”

Welke dat zijn, wil hij nog niet kwijt. “Ik heb er wel een paar aangeduid”, lacht hij. “Maar hoe we dat precies gaan invullen, dat moet ik nog met de ploeg overleggen. Wellicht dat zij er iets anders over denken, dat moeten we nog even uitmeten.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dikke Vrouw 28 juni 2022 om 09:01

Knallen taco!

Ronellenfitsch 28 juni 2022 om 09:18

Hopelijk rijden ze in de eerste week gewoon als het kleine Wanty van een paar jaar terug en gaan ze niet zoals zowat alle ploegen op safe spelen voor een groepssprint en geen tijdverlies voor de kopman (om dan massaal te vallen). Maar ik vrees ervoor …

Murcia 28 juni 2022 om 09:23

Taco kan ook niet anders dan dit en hij is er een meester in. Het probleem in de Tour is de hypercontrole van de sprinters/klassementsploegen. Echt maar de vraag of er veel kansen komen en meestal zitten die ook nog in de laatste week.

Jan Jaap G 28 juni 2022 om 10:15

Het is er zeker het seizoen naar en als Taco zijn zinnen er op zet dan weet je zeker dat hij in de buurt gaat komen en wie weet zelfs wint!

Mystery Rider 28 juni 2022 om 11:26

Trappen we hier wel een open deur in…wat moet hij anders gaan doen, op kop rijden voor Meintjes in de bergen of in de sprinttrein voor Kristoff!

Aaanvallllleuuuuhh! Natuurlijk !!!

SUCCES ! Hopelijk met een overwinning als resultaat !

oliebol 28 juni 2022 om 13:00

De Zilk rules!!!

Jean Dumas 28 juni 2022 om 15:00

WF verraadt de snode plannen van Taco.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone