Taco van der Hoorn en Intermarché imponeren in Roubaix: “Kroon op het werk”

zondag 17 april 2022 om 19:49
Video

Taco van der Hoorn en Intermarché-Wanty-Gobert reden zondag een ijzersterke Parijs-Roubaix. Zelf werd de Nederlander zestiende op de wielerbaan, maar het Belgische team had liefst zes man bij de eerste 25 in de uitslag. “We rijden een goed voorjaar en dit is een kroon op het werk”, stelt Van der Hoorn tegen WielerFlits.

Tom Devriendt was de grote verrassing aan de zijde van Intermarché-Wanty-Gobert. Hij schoof mee in een ontsnapping en werd uiteindelijk vierde op het Vélodrome. “Voor de ploeg is het goed en voor die jongens ook fantastisch”, zegt Van der Hoorn, die Adrien Petit ook nog zesde zag worden. “Vierde en zesde is de beste prestatie uit hun carrière, dat is iets om bijzonder trots op te zijn. En we rijden met vijf man bij de eerste twintig, dus we hebben met de ploeg wel goed gereden.”

‘Snelste editie ooit? Ik vond het wel meevallen’
Zelf was Van der Hoorn ook erg attent. “Het ging wel oké. Ik was zelf best wel goed”, legt hij uit. “In het begin had ik wat pech door een fietswissel, maar ik zat daarna mooi mee in de groep met Van der Poel. Daar was ik best verbaasd over. Toen reed ik lek en kreeg ik een neutraal wiel dat kapot was. Ik ben uiteindelijk zestiende, maar voor mijzelf was het wel een dag dat ik top-10 of hoger had kunnen rijden.”

Dat deze Parijs-Roubaix de snelste editie ooit was, had de rasaanvaller niet gemerkt. “Ik vond het wel meevallen”, lacht hij. “Dat komt vooral omdat het nooit stil is gevallen met die grote groepen in het begin. Maar in die eerste stukken tot aan het Bos van Wallers ging het niet super hard, vond ik.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

Kartouche 17 april 2022 om 19:57

Mooie renner! Grappig om te horen dat hij zelf het idee had, dat er niet zo heel hard werd gefietst.

Turtlehead 17 april 2022 om 21:26

De aanloop naar het Bos van vorig jaar veel bruter, nu ging dat redelijk gecontroleerd en gelijkmatig. Dat maakt veel verschil in de benen denk ik. Bovendien vaak wind mee, zeker eerste uren. Dat voelt toch wat anders natuurlijk.

Dikke Vrouw 17 april 2022 om 19:57

Gek goed van wanty ! Leuke ploegje

Verweggistan 17 april 2022 om 20:28

Ook al enige ploeg alle renners binnen tijd over de streep.

assen 17 april 2022 om 20:35

Echt jammer van die dubbele pech toen ie in de eerste groep zat. Hij was denk ik bij de beste vijf renners vandaag.

Japiejo 17 april 2022 om 20:51

Vroeg me al af waar die was gebleven toen die zo mooi vooraan zat. Maar twee keer pech dus. Erg jammer als je ziet waar die andere mannen eindigen. Maar goed, dat is nu juist PR natuurlijk

Jean Dumas 17 april 2022 om 22:27

Terechte kop. Trots is op zijn plaats na dit voorseizoen.

Lennimator 17 april 2022 om 23:21

statement: neutraal wiel dat kapot was…

Scott Sunderland 18 april 2022 om 00:04

Wanty heeft ook prima ingekocht. Girmay, Kristoff en Petit zijn meer dan goede aanwinsten gebleken. Ik had wat meer verwacht van Claeys misschien, die ook nieuw is. Maar de hele ploeg lijkt naar een hoger niveau getild en super gemotiveerd.

klootje kriekeljon 18 april 2022 om 00:11

Als die Petit net een paar procenten meer motor had dan zou ie met zijn rappe benen een heel wat groter palmares hebben.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone