Vuelta 2021: Taaramäe en Bardet betrokken bij massale valpartij in slotfase vijfde rit
woensdag 18 augustus 2021 om 17:33

Vuelta 2021: Taaramäe en Bardet betrokken bij massale valpartij in slotfase vijfde rit

De slotfase van de vijfde etappe van de Vuelta 2021 is opgeschrikt door een massale valpartij. Onder meer klassementsleider Rein Taaramäe moest voet aan de grond houden. Ook Romain Bardet kwam ten val. De kopman van Team DSM bleef minutenlang op de grond zitten.

Op ongeveer 11 kilometer van het einde was er midden in het peloton een val, waarbij ongeveer vijftig renners halt moesten houden. Naast Bardet was routinier Mikel Nieve (Team BikeExchange) een van de voornaamste slachtoffers.

Bardet was onder meer gehavend aan zijn rug en zijn knie. Hij vervolgde de koers, maar had meer dan vier minuten achterstand. Klassementsleider Taaramäe verloor minder tijd, maar moest eveneens – zonder ploegmaten – in de achtervolging.

Volg het laatste nieuws over de vijfde rit in ons liveblog

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
18 augustus 2021 18:40
Tja, dat is ook wielrennen. Sometimes you win, sometimes you lose. Knoppen om bij DSM en gaan voor dagsucces, en maar hopen dat de schade bij Bardet meevalt. Prachtige sprint van dat jonge kereltje Dainese trouwens. Geklopt worden door Phillipsen en Jakobsen is geen schande
18 augustus 2021 18:49
Ja, echtt heel jammer voor Bardet.
18 augustus 2021 19:06
De gifbeker moet voor DSM ook wel helemaal leeg lijkt het, sneu voor de sympathieke Bardet...
18 augustus 2021 19:24
Bardet heeft ook mijn sympathie. Hopen dat hij voort kan en 2 etappes en de bergtrui pakt!
18 augustus 2021 20:09
Hoeveel renners passen er op een de breedte van een weg? Deze valpartij leek onvermijdelijk. Zo ontstellend dicht op elkaar. Een lichte aanraking van het wiel van een ander is dan goed voor een massale valpartij. Misschien ook eens over nadenken hoe je dit zo veel mogelijk kunt voorkomen. In dit geval is Bardet het grootste pech- en slachtoffer. Kan zijn Vuelta wel vergeten.
18 augustus 2021 20:45
Grote rondes hebben in het begin gewoon die Lemming-vibe en de traditionele crash is er onderdeel van. Een natuurlijk onderdeel waarvan je van tevoren beter vrede mee hebt los van wie er bij ligt en je niets dan verbaasd bent wanneer het uitblijft.

Bekijk het ook positief, Landa lag er niet weer tussen!

Reacties zijn gesloten.