Synchroonvalpartij Izagirre-broers, mogelijke staatsgreep in Gabon

maandag 7 januari 2019 om 10:40
Synchroonvalpartij Izagirre-broers, mogelijke staatsgreep in Gabon

Ion Izagirre - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over een mogelijke staatsgreep in Gabon en een opmerkelijke valpartij van Ion en Gorka Izagirre.

Bijzondere valpartij Ion en Gorka Izagirre

Het is bekend dat Ion en Gorka Izagirre in de winter graag een uitstapje maken naar het veld. Dat ging zondag niet helemaal goed. De kersverse renners van Astana trokken samen op in de veldrit van Ormaiztegi, maar bij een glad bruggetje kwamen ze allebei hard ten val. Na een harde aanloop slipte Gorka hard weg: hij kwam daarbij hard in aanraking met een muurtje. Achter hem probeerde Ion die val te ontwijken, maar die botste daarbij op de andere kant van de brug. De afloop? Schrammen en kneuzingen voor beide broers. Gorka had nog enkele hechtingen nodig.


La Tropicale Amissa Bongo in gevaar door mogelijke staatsgreep?

In Gabon lijkt een militaire coup verijdeld, en dat twee weken voor de start van de wielerkoers La Tropicale Amissa Bongo. Of deze situatie in het Afrikaanse land invloed heeft op de rittenkoers, is op dit moment nog niet bekend. Onder meer alle internetverbindingen in het land waren deze ochtend uit de lucht. De president van Gabon, Ali Bongo, is momenteel niet in het land vanwege medische redenen. De militairen die zich hebben laten horen, waren het niet eens met recente uitspraken die Bongo deed. Volgens de regering in het land is de situatie inmiddels ‘onder controle’. Voor de rest is er nog onduidelijkheid.

Dit artikel delen:

5 Reacties

elrio 7 januari 2019 om 10:57

Die valpartij van Gorka zag er pijnlijk uit… Vino zal niet zo blij zijn.

Samlambeej 7 januari 2019 om 11:13

Lelijke val. Was het brugje nu glad van mos of was er een put waardoor GORKA wegstuurde net voor het brugje? In ieder geval werd er ook daar gecrosst dit weekend maar of het de beste reclame is hmm.

Poeksel 7 januari 2019 om 11:23

Edit redactie: Bedankt, we hebben het aangepast

Tpinotfan 7 januari 2019 om 12:11

Die val had een stuk naarder uit kunnen pakken zeg, je moet er niet aan denken hoe het was afgelopen als hij over die brugrand heen was gekukeld.

zipp404 7 januari 2019 om 12:24

Wegrenners kennende hebben ze met te veel banden druk(1,5-1,8) gereden, maar dat is een speculatie.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair