Sylvain Chavanel soleert naar ritzege in Duinkerke

vrijdag 12 mei 2017 om 16:58
Sylvain Chavanel soleert naar ritzege in Duinkerke

foto: Sirotti (archief)

Sylvain Chavanel heeft de vierde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De Fransman reed op iets meer dan vijf kilometer van de streep weg uit een net ontstane kopgroep. Met een handvol seconden voorsprong wist hij de finish in Le Portel als eerste te bereiken.

Het peloton ontplofte op een steile klim op iets minder dan tien kilometer van de meet. Een tiental renners wist daar het verschil te maken, waaronder Sylvain Chavanel, Samuel Dumoulin, Oliver Naessen en Clement Venturini.

Met nog 5.5 kilometer te gaan sprong Chavanel weg met een vurige demarrage. In de glooiende slotkilometers was de Fransman hoofdrolspeler in een kat-en-muisspel met zijn achtervolgers en met het peloton.

Het tiental achtervolgers deed verwoede pogingen het gat te verkleinen, maar het slaagde daar niet in. In de lange laatste rechte lijn had de 37-jarige renner van Direct Energie de tijd om zijn handen in de lucht te steken.

Dumoulin won de sprint van de achtervolgers en finishte vijf seconden later als tweede. Venturini werd derde. Roompot-Nederlandse Loterij was voorin de wedstrijd niet vertegenwoordigd.

Dit artikel delen:

5 Reacties

TykkeThor 12 mei 2017 om 17:02

Klasse hoor. Haalt op z’n oude wielerdag nog altijd een paar mooje overwinningen per jaar binnen. Gaat eruit in stijl.

Jacco van Stierop 12 mei 2017 om 17:10

De oude vos. Mooi!

Bassie55k 12 mei 2017 om 18:09

Taco van der Hoorn misschien wel de sterkste roompotter daar.

chiller87 12 mei 2017 om 19:12

Veldrijder venturini wordt elk jaar ook beter op de weg.

Lalsacien 12 mei 2017 om 20:04

@TykkeThor, op l’équipe gehoord dat hij nog een jaartje doorgaat!

Headlines

Materiaalzone

Populair