Sven Vanthourenhout legt aanbiedingen van WorldTourteams naast zich neer

Sven Vanthourenhout legt aanbiedingen van WorldTourteams naast zich neer

foto: Cor Vos

woensdag 20 november 2019 om 12:22

Sven Vanthourenhout, Belgisch bondscoach in het veld en op de weg, als assistent van Rik Verbrugghe, kreeg de voorbije maanden een aantal aanbiedingen van WorldTourteams. Vanthourenhout zou onder meer naar Deceuninck-Quick-Step kunnen. Maar de West-Vlaming blijft – voorlopig – Belgian Cycling trouw.


Op 1 augustus 2017 volgde Sven Vanthourenhout Rudy De Bie op als Belgisch veldritbondscoach. En sinds september vorig jaar assisteert de 38-jarige West-Vlaming ook Rik Verbrugghe op de weg. En Vanthourenhout doet dat goed. Zo goed, dat hij de voorbije maanden in de belangstelling is komen te staan van een aantal WorldTourteams.

Vanthourenhout bevestigt aan WielerFlits de interesse. “Ik wil geen namen van ploegen noemen, dat is interne keuken. Maar het klopt dat ik benaderd ben geweest door een aantal topteams. Dat weten ze ook bij de federatie. Toch blijf ik voorlopig de Wielerbond trouw. Van een transfer is geen sprake.”

Financieel zou Vanthourenhout zich ongetwijfeld kunnen verbeteren, maar voorlopig zwichtte hij niet voor de euro’s. “Dat zou een motivatie kunnen zijn, en op termijn kan het financiële aspect misschien wél een rol spelen. Maar ik ben op dit moment inderdaad op geen enkel voorstel ingegaan. Ik heb het goed bij de Belgische wielerbond en we zien wel wat de toekomst brengt.”

Vanthourenhout is momenteel trouwens op stage in Nieuwpoort met een delegatie junioren en beloften, zowel dames als heren, als voorbereiding op de Wereldbeker veldrijden van zondag aanstaande in Koksijde.

Dit artikel delen:

2 Reacties

HoofdIsVrij 20 november 2019 om 14:06

Ik ben benieuwd wanneer het bericht naar buiten komt dat hij getekend heeft…

Voorgeborchte 20 november 2019 om 16:16

Die soliciteert hier ook openlijk voor opslag…

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone