Sven Nys: “Joris Nieuwenhuis heeft enorm veel potentieel in het crossen”

vrijdag 30 september 2022 om 17:28
Sven Nys: “Joris Nieuwenhuis heeft enorm veel potentieel in het crossen”

foto: Cor Vos

Joris Nieuwenhuis vertrekt aan het einde van het seizoen bij Team DSM en kiest voor een nieuw avontuur in het veldrijden. Bij Baloise Trek Lions zal de focus weer volledig op het crossen liggen. Sportief manager Sven Nys is zeer verheugd met de komst van de Nederlander.

“Joris Nieuwenhuis is een renner met enorm veel crosspotentieel. Dat heeft hij in het verleden al bewezen. Het wordt een fijne uitdaging om Joris te begeleiden naar een hoger niveau in het veld”, reageert Nys op de ploegsite van Baloise Trek Lions. Uiteraard is het stiekem ook wel tof om eens een renner de overstap van de weg naar het veld te zien maken. We verwelkomen met Joris met open armen in het veld en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Nieuwenhuis zelf reageerde op zijn transfer in de WielerFlits podcast. Naast het veldrijden wil Nieuwenhuis zich in de zomer – naast het wegprogamma – ook richten op gravelwedstrijden. “Dat zie je vanuit de cross nog niet heel erg veel”, vertelt hij in de WielerFlits Podcast. “Ik denk dat gravelen wel heel goed bij mij past. Eigenlijk kwam ik tot de conclusie dat wegwielrennen niet voor mij was weggelegd.

Dit artikel delen:

4 Reacties

fudd 30 september 2022 om 17:54

-snip-

0
Blackcanyon 1 oktober 2022 om 03:01

Weg wielrennen dus.

0
Mystery Rider 1 oktober 2022 om 05:43

De vervanger voor Aerts was snel gevonden, nu even kijken of hij dezelfde prestaties kan neerzetten en kan concurreren met Yserbyt, Vanthourenhout, Van der Haar, Sweeck, Ronhaar en Nys! Toch ook wel veel interne concurrentie binnen het team van Nys Sr.

Wanneer later in het jaar Hermans, Pidcock, Van Aert, Mvdp en eventueel ook Styby het veld in duiken zal het voor Nieuwenhuis al moeilijk worden om top 10 te rijden !

0
Blackcanyon 1 oktober 2022 om 12:42

Dat is maar de vraag. Nieuwenhuis hoeft zich niet meer voor te bereiden op een wegprogramma waar hij de eerste 170 zou moeten knechten. De anderen moeten nog wel een wegprogramma rijden volgend jaar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone