Sven Burger verruilt WPGA voor Tirol Cycling Team

dinsdag 29 mei 2018 om 12:20
Sven Burger verruilt WPGA voor Tirol Cycling Team

foto: Topcompetitie/Léon van Bon

De 21-jarige Sven Burger zal vanaf 1 juni niet meer voor zijn team WPGA uitkomen.  Burger maakt na een goede Carpathian Couriers Race (UCI 2.2U), waarin hij derde werd en een etappezege boekte, de overstap naar het Oostenrijkse continentale Tirol Cycling Team. De coureurs eerste doel is duidelijk; het behalen van een topklassering in de Giro d’Italia U23, die volgende week van start gaat. 

Op de Facebook van WPGA wordt verteld hoe de transfer tot stand is gekomen: “Via Frank Pennings (de manager DESTIL-Parkhotel Valkenburg) kwam Sven, nota bene op zijn 21e verjaardag, in contact met het management van het Oostenrijkse Tirol Cycling Team en binnen een week werd een afspraak gepland om persoonlijk kennis te maken en een inspanningstest af te nemen.” Tevredenheid overheerst bij de wielerploeg uit Amsterdam, dat als doel heeft renners klaar te stomen voor het continentale niveau.

Ook Burger zelf is zijn nopjes met de transfer. Zo eindigt hij: “Voor mij is dit een geweldige stap omhoog die ik dan ook met beide handen aangrijp. Ik ben WPGA enorm dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen, om dit seizoen voor hen te komen rijden. Dankzij het internationale wedstrijdprogramma, professionele begeleiding, materiaal en een mooie rennersgroep heb ik deze stap kunnen maken. Helaas kan ik mijzelf niet tonen in de Ronde van Limburg,  maar ik ga voor een topresultaat in de Baby Giro.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

horsm 29 mei 2018 om 13:24

Gaaf. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in de baby Giro.

Verweggistan 29 mei 2018 om 19:10

Mooie kans. Tirol is sinds dit jaar een echt U23 team geworden met ook een aantal buitenlandse talenten in de ploeg.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair