Superieure Roglic pakt eindzege in Romandië na winst in slottijdrit

zondag 5 mei 2019 om 15:00
Superieure Roglic pakt eindzege in Romandië na winst in slottijdrit

foto: Cor Vos

Primož Roglič had zich geen betere voorbereiding kunnen wensen op de Giro d’Italia. De kopman van Jumbo-Visma won vandaag namelijk de 73e editie van de Ronde van Romandië. De Sloveen wist de puntjes op de i te zetten in de afsluitende tijdrit in en rond Genève.

Primož Roglič kwam ‘niet’ voor het klassement, maar de Sloveen begon toch maar mooi als leider aan de slottijdrit van de Ronde van Romandië. De eindzege leek binnen handbereik, aangezien concurrenten als Rui Costa en Geraint Thomas al op achterstand waren gezet. En daar kwam nog bij dat Roglič een ideaal tijdritparcours kreeg voorgeschoteld.

De slottijdrit voerde namelijk van en naar Genève, wat voor de nodige afwisseling zorgde. De tijdrit was op te delen in twee gedeeltes. De eerste acht kilometer gingen op en af, terwijl de slotkilometers weer biljartvlak waren. Spek naar de bek van tijdrijder Roglič. Of kregen we toch nog een verrassende ontknoping?

Ganna met de eerste richttijd, maar Campenaerts duikt eronder 
Maar eerst was het tijd voor de renners die niet meer in aanmerking kwamen voor een goed klassement. Filippo Ganna bijvoorbeeld. De Italiaan van Team Ineos mag dan geen klimmer zijn, tijdrijden kan de voormalig baankampioen als geen ander. De 22-jarige renner wist met 20:13 de eerste richttijd neer te zetten.

Meerdere specialisten beten hun tanden stuk op de tijd van Ganna, zoals Maciej Bodnar, Tony Martin en proloogwinnaar Jan Tratnik. De grootste specialist moest echter nog komen met Europees kampioen Victor Campenaerts. De uurrecordhouder stelde niet teleur met een tijd van 20:11. Maar was dit ook genoeg voor de dagzege?

foto: Heinz Zwicky/BettiniPhoto

Leider Roglič demonstreert 
Campenaerts moest nog even wachten op het antwoord, aangezien de favorieten voor de eindzege nog moesten vertrekken. Emanuel Buchmann rolde als een van de eerste klassementsrenners van het startpodium. De Duitser gaf aan de finish bijna driekwart minuut toe op Campenaerts. De kopman van BORA-hansgrohe zou dan ook niet op het podium finishen.

Buchmann moest genoegen nemen met een ereplaats, net als Steven Kruijswijk. De klimmer van Jumbo-Visma bleek zelfs enkele honderdsten langzamer dan Buchmann. Geen toptijd dus voor Kruijswijk, maar hoe verging het zijn ploeggenoot Roglič? Zeer goed, zo bleek aan het eerste tussenpunt. De Sloveen was maar liefst vijftien seconden sneller dan Campenaerts.

Roglič blijft maar winnen
David Gaudu, Thomas en Costa reden zeker geen slechte tijdrit, maar ze kwamen niet in de buurt van een superieure Roglič, die zijn tempo wist te behouden richting de finish in Genève. De 29-jarige ronderenner bleek uiteindelijk dertien tellen sneller dan Campenaerts.

De 29-jarige ronderenner kan dit jaar nog altijd een perfect rapport voorleggen. De Sloveen won dit seizoen alle rittenkoersen waarin hij deelnam. Zo was hij eerder al de beste in de UAE Tour en Tirreno-Adriatico. Komende zaterdag begint Roglič als een van de topfavorieten aan de Giro.

foto: Heinz Zwicky/BettiniPhoto

Dit artikel delen:

124 Reacties

WernerFranke 5 mei 2019 om 15:03

Eindwinst, 3 ritzeges, een tweede en een derde plaats. Zo ziet een weekje “sparen” er voor Roglic uit.

xistnc 5 mei 2019 om 15:04

Schijnt dat hij overweegt om tussen nu en de start van de Giro het werelduurrecord aan te vallen. Op een rustdag tijdens de Giro zou ook een optie zijn.

kielabokki 5 mei 2019 om 16:04

Die ramt straks gewoon door in de Giro. Ik zei het je paar weken terug al, als dat gebeurt…. stof voor dat ene forum.

Samlambeej 5 mei 2019 om 15:04

Remco TOP 15! Waar zitten de Janko’s? Zal ze maar niet noemen zeker?

katerkop 5 mei 2019 om 15:09

Knappe prestatie hoor. Jammer dat hij erkende tijdrijders als Claudio Imhof en Will Barta niet voor kon blijven

vanSpringel 5 mei 2019 om 15:10

15de ? Da’s een tegenvaller. Hij heeft afgelopen week alleen maar meegereden.

madeinstars 5 mei 2019 om 15:11

Bijna een minuut achter Roglic op 16 km, rond de tijd van mannen als Buchmann en Kruijswijk is nu ook niet echt geweldig voor iemand van wie tijdrijden een kracht zou moeten zijn. Maar goed, na het echec van de afgelopen dagen is het wel iets bemoedigend.

Samlambeej 5 mei 2019 om 15:12

@katerkop
Houdt (ex) nationale kampioen als De Gendt, Kangert, Martinez, Kamna, Mullen en Nederlandse trots Van Baarle achter zich.
Maarja glas halfvol, halfleeg, meestal dat laatste bij de misgunners.

Samlambeej 5 mei 2019 om 15:14

Jullie maken zich volslagen ongeloofwaardig in de beoordeling van jonge talenten. Misgunners van het niveau beerput online wielercommunity.

katerkop 5 mei 2019 om 15:15

@samlambeej, als jij daar heel gelukkig van wordt: prima. Ik vind het bepaald niet indrukwekkend. Zoals ik hem heel Romandië heel matig vond.

madeinstars 5 mei 2019 om 15:19

Niemand miskent het talent van Evenepoel, dus stel je niet zo aan. Er zijn er een aantal die niet onder de indruk zijn van de prestatie in Romandie en dat lijkt me een meer dan verdedigbaar standpunt. Hij heeft nog alle tijd om beter te worden, maar om nou te gaan staan juichen voor deze 15e plaats waar de rest van de ronde gewoon een teleurstelling was, lijkt me toch wel wat overdreven.

WernerFranke 5 mei 2019 om 15:19

Er wordt hier inderdaad echt hard gereageerd over een jongen van 19. De meesten hebben op die leeftijd veel problemen met de overstap naar de beloften, hij heeft hier en daar wat groeipijnen bij zijn overstap naar de profs. Allemaal prima toch?

Marcel1112 5 mei 2019 om 15:19

Netjes van Evenepoel. Ik ben wel onder de indruk van dit mannetje, vooral in de TTT en de laatste bergrit in de UAE tour was hij zeer sterk. Maar of hij de komende tien jaar gaat heersen? Er staat momenteel toch wel een hele batterij jonge talenten aan de poort te rammelen, denk aan Pogacar, Sivakov, Hart, een reeks Colombianen. Wordt interessant.

Samlambeej 5 mei 2019 om 15:20

@madeinstars
Echec?? Hoezo? Wat hebben Evenepoel en Quickstep dan vooropgesteld voor deze Romandië?

Ik zie dat je je toon al matigt.

Jooop 5 mei 2019 om 15:22

Prima prestatie. Het is ongetwijfeld een toptalent. Als dat talent daadwerkelijk zo groot is krijg je nog jaren de kans om voor hem te juichen. In de tussentijd is het leuk om op hem te letten, maar om steeds enorm uit te pakken door een 15e plaats in een tijdrit, of het mee zijn in een ontsnapping lijkt me wat overdreven. Hij was deze week niet uitzonderlijk goed. Maar niet te veel woorden aan vuil maken dan. Zijn tijd komt vast nog wel.

Samlambeej 5 mei 2019 om 15:23

@katerkop
Hou gewoon op met zo stom te doen over een mannetje van 19.
"katerkop 5 mei 2019 om 13:15
Hopelijk haalt hij top 50 Koos"
Je bent gewoon een irritante zeurpiet.

@vanSpringel
Feitelijk onjuist, hij zat gisteren mee in de vlucht.

Samlambeej 5 mei 2019 om 15:26

Ik juich uiteraard overdreven als reactie op de reaguurders. Het is gewoon leuk om uit te kijken naar zijn progressie. Zonder verwachtingen.

west 5 mei 2019 om 15:28

Als je er zelf al inkomt met een "waar zitten de janko's". Dan vind ik het niet raar, en dan verdien je het ook dat jouw poulain even wordt neergesabeld. Niet vanwege die jongen, maar vanwege jouw hysterie.
Evenepoel is trouwens een ontzettende prutser. Wordt nooit iets met die jongen, kan maar beter een vak gaan leren. 15e pfffff.

Jooop 5 mei 2019 om 15:30

Zelf overdreven reageren omdat anderen dat ook doen. Dat lijkt me echt een goede methode om tot een gezellige discussie te komen.

Geraint 5 mei 2019 om 15:33

Hoe kan een jongen die eigenlijk bij de beloften hoort te rijden nu teleurstellen in zijn allereerste koers op het hoogste niveau? Ik vind de reacties ook maar zuur. Pas op, langs de andere kant is de hosanna ook vaak overdreven.

S. Morgenstern 5 mei 2019 om 15:34

Zou iemand dit draadje missen, wanneer het er niet was geweest…

Samlambeej 5 mei 2019 om 15:34

@west
Ik kom erin? "De Janko's" kunnen niet beter dan negatief bevooroordeelde troep te spuien. Ik reageer evenredig en na de feiten en dat is dat hij hier (onder andere) de nationale kampioen van een tijdrijdersland als Nederland achter zich laat. (na 2 valpartijen en een dag in de vlucht)

Het is mijn poulain niet. Kijk net zozeer uit naar Bernal, Gaudu,…

@Jooop
Ik hou het 9 op de 10 keer beschaafd. Misgunners drijven mij soms tot dergelijke typeringen.

Random wielerliefhebber. 5 mei 2019 om 15:39

Misschien moet je ophouden Evenepoel elke dag te beoordelen. Het is nu gewoon een renner zoals die andere 160. 15e plek tja prima maar goed? nee.

Ik verwacht ook niks meer van hem als 19 jarige. Zal dit jaar vooral veel leren en volgend jaar of het jaar daarop mag je naar resultaten gaan kijken

west 5 mei 2019 om 15:40

@jooop
Er is natuurlijk een verschil tussen “overdreven reageren” en de “janko’s” uitdagen… Dan gaat de discussie al gelijk niet meer over wielrennen dus zullen reacties ook niet over wielrennen gaan…
OT: er rijdt maar één tiener in het hele grote-mensen-peloton rond, dus je hebt geen vergelijkingsmateriaal.. geen idee of 3e, 15e, 50e of 170e een goede uitslag is voor een puber?

Martino87 5 mei 2019 om 15:44

Ik ben benieuwd naar de komende jaren. Hij werd natuurlijk aangekondigd als het supertalent dat eens in de honderd jaar geboren wordt, maar tot nu toe doet laat hij geen dingen bij de profs die dat bevestigen. Zo’n Pogacar, Bernal of van der Poel lieten op hun 19e ook al dit soort uitslagen zien.

De uitslagen bij de junioren zijn moeilijk te interpreteren. Ja, hij won alles, maar hij was ook de oudste en wellicht is die generatie gewoon niet zo goed. Er wordt vaak gezegd dat hij pas twee jaar fietst. Ik vraag me af in hoeverre dit klopt, ik neem toch aan dat hij de jaren daarvoor wel op een racefiets heeft gezeten (niet in wedstrijdverband).

Samlambeej 5 mei 2019 om 15:45

@west
Ik weeg 'm af tegen nationaal kampioenen. Verder, zwak afleidingsmanoeuvre.
Heb jou niet gehoord toen er hier iemand spottend "Remco tijdritspecialist??" neerschreef.
@Martino87

Jullie maken steeds dezelfde fout. Beoordeel Remco nu maar op zijn woorden en die van de ploegleiding. Niet op die van mediaplatformen die er alle baat bij hebben dat jij het artikeltje openklikt. Ok?

leegloper 5 mei 2019 om 15:48
Quote:
Ik hou het 9 op de 10 keer beschaafd. Misgunners drijven mij soms tot dergelijke typeringen.

Ik snapte al niet waarom je met janko’s kwam aanzetten. Ik vind dat Evenepoel zich knap heeft opgericht de afgelopen dagen na een moeizaam en tegenvallend begin. Prima vlucht en tijdrit.
Het gaat mis omdat er een aantal mensen zo pro Evenepoel zijn en dan wordt er tegengas gegeven. Paar dagen geleden vonden sommigen dat je niet mocht zeggen dat zijn proloog tegenviel, terwijl het gewoon wel tegenviel in vergelijking met bijvoorbeeld San Juan. Van die val was toen nog niets bekend. Nu kleineren sommigen deze prestatie weer vanwege Janko’s… De waarheid zal wel ergens ertussen in liggen.

Samlambeej 5 mei 2019 om 15:49

@Zjoske
Je bent te laat. De beoordeling van Remco is in gang gezet omstreeks 13u deze middag.

Samlambeej 5 mei 2019 om 15:53

@leegloper
Het kleineren begon in het volgtopic dus voor "Janko's". De proloog had een bijzonder steil klimmetje waar explosiviteit voor nodig is. We plaatsten sprinters voorop. Remco heeft zelf al aangegeven dat explosiviteit niet zijn ding is. Was ook geen rappe in het voetbal. Dat, mede met een val in de verkenning, verklaren (grotendeels) een circa 50ste plaats.

Martino87 5 mei 2019 om 15:58

@Samlambeej, nou ja, jij doet er hier ook alles aan om te voorkomen dat mensen hem niet als supertalent zien. Voor elke uitslag heb je een verklaring… (val, niet zijn ding, explosiviteit, 19 jaar, geëindigd voor nationaal kampioenen)

west 5 mei 2019 om 16:00

Zit je bij Remco in de klas ofzo?

kielabokki 5 mei 2019 om 16:12

VDB ik ben god niet wordt toch niet zo goed bekeken?

Samlambeej 5 mei 2019 om 16:12

@Martino87
Sam Oomen reed nog geen 2 jaar terug ook een pak top 15 uitslagen in vergelijkbare koersen. Dat viel op. Hij werd ook algemeen gezien als een zeer groot talent. Top 15 zijn ook veel belovende uitslagen. Maar geen garantie op "de nieuwe merckx" etc. zul je mij, DCQ, de omgeving of Remco zelf nooit horen zeggen.

Ik kan niets voorkomen, ik kan alleen ongefundeerde meningen weerleggen.

Fast Freddy 5 mei 2019 om 16:44

Bestaat wielerflits.be nog???

Stuntpiloot 5 mei 2019 om 17:17

Hahaha, @Samlambeej ga anders op de fanbase website zitten als u niet tegen kritiek kan. Leuke renner met een mooie toekomst die tegen viel in deze “matig” bezette Romandie.

Romāns Vainšteins 5 mei 2019 om 17:42

Volgens mij was Evenepoel wat leegjes dit rondje, het blijft toch een sport van gelooidheid, ik denk dat hij een stuk wijzer huiswaarts keert.

Dirty Derrick 5 mei 2019 om 19:48

Op Sporza staat een interview met ploegleider Rik Van Slyte en Evenepoel. Interessante analyse van afgelopen week en de verhalen achter de uitslagen. Voor onnozelaars, lees Katerkop, die zich enkel baseren op uitslagen is het een teleurstelling. Maar het leerproces van een neoprof omvat natuurlijk veel meer. De zure reacties hier hangen ook mijn keel uit…

Andreotti 5 mei 2019 om 19:52

Nou nou zeg, mag het een toontje lager ?

Prima prestatie voor een 19 jarige aan het eind van een (vnl ook door het weer), zware ronde ! Niks of af te dingen, gewoon goed.

Hopelijk heeft hij veel bijgeleerd, was deze uitslag aan het eindevd ronde goed voor z’n vertrouwen en wordt hij hier (nog) sterker van.

Maar om iedereen die wat teleurgesteld was in prestatie’s deze ronde tot nu toe janko’s te noemen en de mond te snoeren gaat mij wat ver. Hij is nu eenmaal enorm gehyped, en dat neemt verwachtingen mee. Kan hij niks aan doen, maar gebeurd wel.

Slurpie Blauw 5 mei 2019 om 20:31

Evenepoel kon beter een jaartje de l’Avenir rijden. Maar door Lefevre zit hij nu te tobben.

EddyB1958 5 mei 2019 om 22:24

Wat mij het meest opvalt bij de tijdrit van Evenepoel is dat hij bij de tussentijd op plaats 26 stond en aan het eind op plaats 15. In het eerste deel verloor hij 46 sec, in het tweede deel kwamen er daar slechts 7 bij. Trouwens in het tweede deel van de tijdrit was Martin 8 seconden sneller dan Roglic. Maar Evenepoel moet vooral zijn eigen naam maken en mag niet vergeleken worden met ene Merckx, zoals enkele zageventen hier doen en zeker niet met een notoire doping- annex druggebruiker als VDB zoals kielabokki telkens weer doet. Op de vrtnu app kan je trouwens alle afleveringen van 'VDB ik ben tot niet' nu al bekijken. Maar drugsverslaafden type VDB en Pantani interesseren me niet. Nu terug naar de prestatie van Evenepoel vandaag. De proloog en het eerste deel van de tijdrit van vandaag bewijzen dat er aan zijn techniek moet gewerkt worden. In het tweede minder technische deel vandaag rijdt hij binnen de top 10.

kielabokki 5 mei 2019 om 22:44

Ik vergelijk Evenepoel niet met VDB. Ik vergelijk de verafgoding van Evenepoel met die van VDB. Snapte? Vast niet.

Jacco van Stierop 5 mei 2019 om 22:56

@ EddyB1958
VDB en Pantani hebben de schaduwkanten van succes laten zien. Jammer dat het je niet interesseert, vanuit menselijk, maar ook sportief, oogpunt zijn ze wel degelijk van waarde geweest. Niets vervelender dan elke dag mooi weer.

Samlambeej 5 mei 2019 om 23:04

@xistnc
Mijn inschatting is dat de fanboys, de hype gevoeligen (Janko's) ver zullen overleven aangezien Remco zich zal ontwikkelen en de aandacht aan hem nog meer gerechtvaardigd zal zijn dan ze nu al is.

boenk 6 mei 2019 om 02:36

Beste Martino…

“wellicht is die generatie gewoon niet zo goed”…?

“Wellicht” ken je er dus niks van. Vermaerke (USA), nu eerstejaarsbelofte, maar enkele maanden geleden nog hopeloos naar huis gereden door Evenepoel op het WK junioren… won vorige week Luik Bastenaken Luik voor beloften (U23), tegen jongens 3 à 4 jaar ouder. Ilan Van Wilder, vorig jaar bijna overal tweede waar hij aan de start stond (achter Evenepoel), BK tijdrijden, EK tijdrijden, Giro Della Lunigiana… nu ook als eerstejaarsbelofte meteen op het podium van het BK tijdrijden U23, top 15 in Ronde van Vlaanderen U23, top 15 in Luik Bastenaken Luik U23. Van Vakoc zal je binnenkort ook nog wel horen. Ook één van de weinigen die Evenepoel iets in de weg kon leggen.

Mikkel Bjerg, geroemd toptalent van zijn generatie wat betreft tijdrijden, deed reeds een aanval op het werelduurrecord, is 14 maanden ouder dan Evenepoel (en al 2dejaars belofte), wist een half jaar geleden in de zwaar bezette Danmark Rundt (bemerk het sarcasme) een 6de plaats te bemachtigen tegen wereldtoppers in het tijdrijden als… Pedersen, Van Aert, Quaade… Jup. Het toptalent Bjerg, krijgt eventjes 35 seconden aan zijn broek gesmeerd door “toppers” als Pedersen en Van Aert in een tijdrit die amper 2km langer was. Maar laat ons maar gezellig uit de nek lullen over de generatie Evenepoel. Gastje strandt op 7 seconden van Thomas & Bodnar, en op 40 seconden van Europees kampioen en werelduurrecordhouder Campenaerts.

Twee weken geleden wist Grossschartner, die vandaag in het klassement nipt naast het podium eindigt, Evenepoel op en lastige beklimming (16km) op welgeteld… 16 seconden te rijden, nadat Evenepoel zelf 2km solo in de aanval was.

Laat me duidelijk zijn dat ik deze week ook meer verwacht had van Evenepoel, maar gevallen voor de proloog, lek gereden in de tweede rit, onder de pijnstillers, alleen gevallen in de achtervolging na een lekke band waar hij lang op moest wachten, nog eens gevallen, in de ontsnapping… en dan 15de worden in een tijdrit waar toch net iets meer kwaliteit aan de start stond dan in de Danmark Rundt, dan denk ik wel dat hij het er goed van af heeft gebracht, voor een jongetje van 19. Maar misschien had jij verwacht dat hij meteen mannen als Thomas en Bodnar op een halve minuut ging rijden, en meedoen met Campenaerts en Roglic voor de ritzege. Want dat zou inderdaad heel logisch zijn voor een ventje van die leeftijd.

Martino87 6 mei 2019 om 18:00

@Boenk, als je mij de les probeert te lezen zou het wel fijn zijn als je in ieder geval de goede namen noemt.

Of die generatie wel of niet goed is kan pas over jaren beoordeeld worden.

Baik-Baik 5 mei 2019 om 15:05

Mooie zege voor TJV. Persoonlijk heb ik helemaal niks met Roglic en jammer dat de Nederlandse ploeg weer een buitenlandse kopman heeft.

Boogerd, T. Dekker en consorten die op kop sleurde voor Rasmussen deed mij ook altijd weinig.

xistnc 5 mei 2019 om 15:08

En zakelijk?

Marcel1112 5 mei 2019 om 15:26

Ik zie ook liever een Nederlandse kopman bij een Nederlandse ploeg. Ik hoop dan ook dat Dumoulin de Giro wint, ondanks dat ik Roglic wel een spectaculairdere renner vind.

Zjoske 5 mei 2019 om 15:47

Ik weet niet precies wat het is, maar ik heb liever dat Roglic de Giro wint dan Dumoulin.

Bulcke 5 mei 2019 om 15:59

Na jaren sappelen als supporter van mijn cluppie ben ik maar wat blij met roglic. Mooi he, dat wielrennen. Iedereen beleeft het op zijn eigen manier.

Marcel1112 5 mei 2019 om 16:08

@Zjoske dat is wel heel ernstig. Misschien morgen even een afspraak met de huisarts maken?

Random wielerliefhebber. 5 mei 2019 om 16:17

Marcel er is geen reden zo te reageren, ik zie ook liever Roglic winnen overigens.

Komt mogelijk omdat ik meer supporteer voor TJV en door zijn aggresieve manier van koersen

Marcel1112 5 mei 2019 om 16:36

@Random ik had er een smiley bij mijn reactie kunnen zetten maar dat doe je op mijn leeftijd niet meer. Ik ben heel blij met een Nederlandse WT ploeg die succesvol is, hoewel het maar twee renners zijn die koersen weten te winnen, wat dan weer wat magertjes is gezien het budget, maar ik zie toch altijd liever een Nederlander winnen. Er is buiten nationalisme ook nog een gunfactor: ik irriteer me ook wel aan het gedrag van Dumoulin tijdens de koers, met name het continu omkijken om over te nemen na een demarrage van 1 minuut, maar als persoon komt hij in interviews sympathieker over Roglic.

Niklas 5 mei 2019 om 19:15

Het is genieten met Roglic bij TJV. Hij mag van mij de Giro winnen! En zo’n kopman in de ploeg is ook goed voor de ontwikkeling van Nederlands talent.

BanDoge 5 mei 2019 om 15:07

Wat een klassebak is Primôz Roglic
Wint de tijdrit en het algemeen klassement met 2 vingers in zijn neus.

Over 1 uur lezen we dat Tom zich afmeld voor de giro en zich gaat richten op de tour

john 5 mei 2019 om 15:42

DanDoge dat gaat niet gebeuren ,ben net gebeld door de firma Boels of ik een ritje Italie wou doen .Moet er 30 wc gaan leveren voor langs het parcours dan hoeft Dumoulin niet meer in de berm te schijten kan hij de wc,s gebruiken

Baukema Tomoulin 5 mei 2019 om 15:08

pfff, je moet er toch niet aan denken dat Ineos/Sky straks een salaris van 10 mil over heeft om Roglic op te kopen. Benieuwd van Frans Maassen daar tegenover zal zetten…

leegloper 5 mei 2019 om 15:20

Tussendoor even? Kan hij Froome aan zijn 5de helpen. ;) Maar ik denk dat Roglic graag kopman blijft en dat dat bij Ineos niet overal kan. Misschien dat andere teams (Astana?) harder aan hem gaan trekken.

Marcel1112 5 mei 2019 om 15:22

10 miljoen? Dat is wel heel ver buiten de realiteit.

Demprino 5 mei 2019 om 15:08

Man man man wat een overmacht. Alle specialist in de tt op +10seconden zetten. Dan ben je voor de giro toch wel de topfavoriet lijkt me!

kelderfan 5 mei 2019 om 15:08

Die Primož Roglič is goed bezig. Chapeau voor deze kanjer, die TJV op sleeptouw heeft genomen. Daar kunnen de Nederlandse toppers van dromen.

AnderJ 5 mei 2019 om 15:10

Voorlopig kan Roglic nog alleen dromen van een giro zege en kan Dumoulin er aan terugdenken. Wie weet in de toekomst anders

katerkop 5 mei 2019 om 15:11

Fantastische prestatie van Primoz. By far de beste rijders in rondjes van 1 week

moa 5 mei 2019 om 15:11

Hilarisch van brommertje Roglic. Maar het is en NL team, slotje op de hier anders zo gratuite insinuaties.

xistnc 5 mei 2019 om 15:14

Is een topic voor, leef je uit.

Laatste man 5 mei 2019 om 15:29

Ga je gang. Niet huilen bij de volgende keer van je favoriete ploeg.

leegloper 5 mei 2019 om 15:11

Roglic echt super bezig. Mooie tijdrithouding. Zijn rituitslagen dit seizoen zijn indrukwekkend:
1,1,1,1,1,2,2,2,2,3,3,3,7,11,26,26,35,38,38,40
Let wel, dit is zonder de 3 eindklassementen van de 3 rondes waar hij is gestart.

limburgia 5 mei 2019 om 15:14

Roglic zal bij een mislukte Giro alvast zeker niet met lege handen staan en dat moet van Tom nog maar blijken.

Verweggistan 5 mei 2019 om 15:16

Inderdaad, het is belangrijk om onderweg niet te vergeten wat mee te pakken als dat kan, mocht het hoofddoel tegenvallen.

kelderfan 5 mei 2019 om 15:20

Het hoofddoel is toch de TdF, lees ik hier vaak. Weet Tom dat al.

Turtlehead 5 mei 2019 om 15:25

@kelderfan: ja, maar is niet erg want hij is vaker vóór, dan achter Roglic geëindigd… ;)

kelderfan 5 mei 2019 om 15:30

Dat komt waarschijnlijk omdat hij niet te vaak deelneemt en zeker niet de races, waar Primož Roglič gaat rijden.;)

Laatste man 5 mei 2019 om 15:31

Eens. Winst in UAE, Tirreno en Romandie is het seizoen voor groot deel geslaagd. In 3 weken Giro kan veel gebeuren (of vooraf, zie Bernal, Gesink en Valverde bijv.). Je kan het maar hebben alvast.

john 5 mei 2019 om 17:57

Maak je maar niet bang dat hij dit jaar niks wint ,hij wint zo wie zo de zware Ridder ronde van Maastricht (tenminste als de eigenaar van Parkhotel Valkenburg weer de premie van 15.000 euro betaald)

Javier 5 mei 2019 om 15:24

Prachtige prestatie. Lijkt in topvorm te verkeren. Na zege in de proloog, verwacht ik een heel lastige 3e week voor Roglic in de Giro.

Marcel1112 5 mei 2019 om 15:35

Ik ben ook erg benieuwd naar zijn derde week. Vorig jaar in de TDF zakte hij er in de tijdrit toch wel behoorlijk doorheen. En of de wetmatigheid “te vroeg pieken” van toepassing is?

S. Morgenstern 5 mei 2019 om 15:43

Hij had in de voorbereiding bij een valpartij steentjes in zijn elleboog opgelopen, waardoor de tijdrit houding niet lekker was. De dag ervoor was hij nog de sterkste van allemaal.

Marcel1112 5 mei 2019 om 15:52

Dat is waar, maar of dat de inzinking in zijn geheel verklaart? Ik hoop dat hij veel spektakel maakt in de Giro, en als Dumoulin niet wint, dan liever Roglic dan Yates.

S. Morgenstern 5 mei 2019 om 16:41

Achtste in de slottijdrit met problemen om met je ellebogen in de beugels te hangen, lijkt me in het geheel eerlijk gezegd niet zo’n rampzalige inzinking.

Renzeva 5 mei 2019 om 16:49

Nee klopt, maar je zit dan toch wel te denken in de trant van ‘je kunt niet eeuwig blijven pieken’ ;) dus dan vraag ik me ook af van wanneer die Roglic dan minder begint te worden… ben benieuwd of dat al de giro voor hem gaat zijn of niet want hij houdt tot nu toe zo gruwelijk hard huis dat de rest gewoon niet mee doet (beetje overdreven gezegd;))

Niklas 5 mei 2019 om 19:17

Roglic is net terug van hoogte. Zou het ook zo kunnen zijn dat hij nog niet in topvorm is?

bartje 5 mei 2019 om 15:31

@xistnc

Ik zie je nu al weken, zoniet maanden, alleen maar proberen commentaren lek te pikken, beetje verbale scheetjes af te schieten, mensen kleineren, vaak zelfs het fatsoen voorbij. Hoezo doe je dat? Ik kan mij over de jaren een xistnc herinneren als iemand die veel van wielrennen wist, inhoudelijke commentaren gaf, en vele zinnige, dan wel leuke bijdragen leverde aan discussies.
Jammer…..

Kelder is de Man 5 mei 2019 om 15:40

Klopt. Klinkt erg verbitterd de laatste tijd.

xistnc 5 mei 2019 om 15:41

Zo niet al jaren?

Waarom ik iets doe wat jij ziet? Tja, daar kan ik natuurlijk geen antwoord op geven. Jij ziet wat jij ziet en dat mag.

Als iemand zichzelf belachelijk maakt, vaak ten koste van een renner, een ploeg of een prestatie, maar zonder inhoudelijke argumentatie, dan zal ik dat inderdaad regelmatig benoemen. Wie kaatst, mag de bal verwachten.

leegloper 5 mei 2019 om 15:51

Valt me ook op. Vroeger af en toe, laatste tijd steeds vaker.

Zjoske 5 mei 2019 om 15:51

Haha, dat is toch al jaren zo?
Met als hoogtepunt dat bingo-formulier met quotes van een forumlid. Ben zijn nickname even kwijt.

Prima Facie 5 mei 2019 om 16:01

Zo houdt xtc al jaren het forum levendig en spannend! Op zondagochtend gooit ie een pilletje in z’n mik en dan dan de hele dag tekeer gaan op Wielerflits. Ik zou dat zelf ook wel willen maar helaas staat mijn privéleven in de weg.

krypton 5 mei 2019 om 15:31

Hele sterke ronde gereden natuurlijk. Één van de grote favorieten voor de Giro. Overigens had ik de reacties hier wel eens willen zien als hij voor Team Ineos had gereden…

ikbenprocycling 5 mei 2019 om 15:35

Moreel zal top zijn, en de dude maakte nog nooit de indruk superdiep in reserves te moeten diggen…(recupereert abno-snel)

montventoux 5 mei 2019 om 15:41

Zou mooi zijn als Roglic na zo’n voorjaar het roze wint en met VdP een kentering veroorzaakt. Toppers die imponeren in de koers i.p.v. verstoppertje spelen op een berg (en zich nota bene laten adviseren door KPMG-rekenmeesters; dieptepunt in de sport sinds de wattageobsessie van Froome en co).

HSV 5 mei 2019 om 20:28

Eigenlijk ben ik het daar mee eens! Ik zie ook veel liever dat goede renners echt koers maken met het risico op tegen de muur aan fietsen. Roglic rijdt voor de gladiolen, MvdP ook, en zo hoort het. Ik vind Dumoulin een prima renner maar houd niet van zijn koersstijl de laatste jaren. Dat omkijken telkens en vooral dat niet voluit gaan rijden zoals in de Giro toen Froome de koers openbrak en won. Dumoulin bleef maar bij die omadaler Reichenbach en geeft nog niet toe dat dat gewoon fout was. Ik zie em liever koersen zoals poosje terug toen hij die touretappe in de regen win. Dat berekende geloof ik niet in.

skylimit 5 mei 2019 om 15:51

Denk dat dit het makkelijkste rondje is wat hij wint, meeste tegenstand is nog van de weersomstandigheden gekomen, dunkt mij. Heeft niet heel diep hoeven te gaan, een beetje geluk dat de zwaartse etappe op papier werd ingekort. Lekker trainingsweekje
zo voor hem.
De Giro wordt toch een heel ander verhaal met lange zware etappes en bergen ruim
boven de 2.000meter.

Jean Dumas 5 mei 2019 om 16:16

Dat laatste inderdaad. Verwacht wel dat hij lang zal meekunnen met Dumoulin en Lopez.

borg 5 mei 2019 om 15:54

Thomas krijgt toch wel wat tijd aangesmeerd door Roglic.

eddyvv 5 mei 2019 om 15:58

En toch zie ik nog steeds overal die irritant kop van die Verstappen als ik bij de Jumbo kom.

Marcel1112 5 mei 2019 om 16:05

F1 is toch geen sport. Ik dacht gelezen te hebben dat de coureursvaardigheden voor 5% van invloed zijn. M.a.w. zet een aap in de beste auto en hij wint.

mus van de maasstad 5 mei 2019 om 18:05

Lul niet zo dom. Kijk ff naar het verschil tussen gasly en verstappen dit jaar.

west 5 mei 2019 om 16:11

Over Roglic is een discussie of ie niet te vroeg in vorm is, maar gaat Campenaerts zichzelf niet ongenadig tegenkomen in de Giro? Daar moet ook nog een stukje decompressie volgen..

Akiria 5 mei 2019 om 16:35

Geweldige prestatie, Ook Evenpoel toekomstige tourwinnaar..

vanSpringel 5 mei 2019 om 16:40

Standbeeld voor Primoz !

Renzeva 5 mei 2019 om 16:54

ik hoop toch dat Roglic stopt met winnen. het is nu mooi genoeg geweest en tijd straks voor anderen…

Samlambeej 5 mei 2019 om 16:55

Effe bijzaak: Legt Roglic zijn TJV team nu grote druk op? Zal het koers controleren worden vanaf dag 2?

WernerFranke 5 mei 2019 om 16:58

Sprintersploegen bestaan ook nog.

Samlambeej 5 mei 2019 om 17:24

Zou toch maar oppasse met evt. waaiers en 2 aankomsten heuvelop in week 1.

Headlines

Materiaalzone

Populair