Sunwebs talentenjacht, La Banane Française, Daniel Martin

woensdag 16 mei 2018 om 20:00
Sunwebs talentenjacht, La Banane Française, Daniel Martin

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze website nog niet haalde vandaag. Vandaag onder andere over de jacht van Sunweb op Duits talent, een kopgroep die standhoudt in Polen, de nieuwe sponsor van het ploegenklassement in de Tour de France en de rodelambities van Daniel Martin.

Sunweb zoekt naar Duits talent

Sunweb heeft vandaag in samenwerking met de Duitse wielerbond BDR de aftrap gegeven voor de jaarlijkse Duitse talentendagen. Voor het vijfde jaar op rij willen zij tijdens een drie dagen durend trainingskamp jonge talentvolle renners ontdekken en inspireren. “Met de toenemende interesse in de wielersport in Duitsland voelen wij ons, als Duits team, verantwoordelijk voor de groei en de ondersteuning hiervan”, zegt manager Iwan Spekenbrink van Sunweb. “We willen bijdragen aan de ontwikkeling van de wielersport in Duitsland door de sterren van de toekomst kansen te geven en ze verder te helpen.”


Fabian Schormair beste vluchter in openingsrit Baltyk-Karkonosze Tour

Fabian Schormair heeft de eerste etappe van de Baltyk-Karkonosze Tour (2.2) op zijn naam geschreven. De 23-jarige Duitser van Lotto-Kern Haus maakte in de 174 kilometer lange rit naar Trzcianka deel uit van de vroege vlucht, die zo’n vier minuten voorsprong pakte op het peloton. De sprintersploegen waren echter niet van plan de vluchters te laten strijden om de zege en zetten de achtervolging in. Op het lokale circuit van 3,5 kilometer Trzcianka bedroeg de voorsprong nog maar dertig seconden, maar dat bleek voldoende voor de kopgroep. Schormair klopte vervolgens zijn vier medevluchters in een sprint en mocht de leiderstrui aantrekken. 21 tellen later finishte het peloton. Yoeri Havik was op de tiende plek de beste Nederlander.


De Franse Banaan nieuwe sponsor van ploegenklassement Tour

Het ploegenklassement van de Tour de France heeft een nieuwe sponsor, namelijk La Banane Française. Vanaf de Grand Départ in de Vendée op 7 juli tot aan de finish op de Champs-Elysées zal de licht gebogen vrucht deel uitmaken van de podiumceremonie. De Franse banaan wordt gekweekt in Guadeloupe en Martinique. “Ik ben trots dat de Tour een partner verwelkomt die zich ook bezighoudt met familiewaarden en goede landbouwpraktijken. En die smakelijk is bovendien!”


Rodelbaan trekt aandacht van Dan Martin

Daniel Martin breidt zich momenteel in de Pyreneeën voor op het Critérium du Dauphiné en de Tour de France. De Ier van UAE Emirates twitterde vandaag twee foto’s van de rodelbaan van themapark Naturlandia op de La Rabassa in Andorra. Hij is blijkbaar avontuurlijk ingesteld. “Ik ben er niet zeker van of ik dit jaar aan de start sta van de Vuelta a España, maar ik hoop echt dat dit de weg terug is naar de teambus na de finish.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

xistnc 16 mei 2018 om 20:01

Bananen zijn wel hot, these days.

Wheely 16 mei 2018 om 20:17

Quickstep voor het ploegenklassement dus, moeten ze wel Niki meenemen.

ah-ja 16 mei 2018 om 20:19

Duits team??

assen 16 mei 2018 om 20:59

De eerste keer las ik ‘Baltyk-Kansloze Tour’. Fout!

Mwielerfan 17 mei 2018 om 00:34

Staat nergens waar die baltyk tour is, tot het vlaggetje bij de uitslag. Waarom is de baltyk tour niet in baltische landen maar in Polen? Vraag me nu af.

JothamvW 17 mei 2018 om 06:47

@Mwielerfan Het gaat van de Oostzeekust naar het Reuzengebergte. De Oostzee wordt in veel talen de Baltische zee genoemd.

52voor11achter 17 mei 2018 om 15:27

het hele team in het geel, neem ik aan!

Headlines

Materiaalzone

Populair