Sunwebs opleidingscentrum officieel geopend

zaterdag 8 juni 2019 om 14:50

Sunweb heeft haar opleidingscampus Keep Challenging Center in Sittard officieel in gebruik genomen. Hiermee heeft de ploeg een eigen plek waar renners van de beloften- en vrouwenploeg kunnen wonen en trainen. Het streven is om de renners van begin twintig, die nu woonachtig zijn op de campus, aan de start te krijgen van de Tour de France 2025.

Met het Keep Challenging Center gaat een langgekoesterde wens van de ploeg in vervulling. Vorig jaar maakte Sunweb al gewag van de komst van de campus. Renners kunnen er wonen, trainen en werken aan hun carrière na hun profloopbaan. In de toekomst is het ook mogelijk dat renners uit de WorldTour-ploeg zich op de campus vestigen. Sunweb noemt teamsporten als voetbal en basketbal als goed voorbeeld als het gaat om talentontwikkeling via gelijksoortige campussen.

Sunweb ziet de campus als volgende stap in de verbetering van hun ploegen. Het trainingscentrum moet tot een nog betere samenwerking leiden tussen renners, experts, trainers en teamleiding en ligt niet ver van het Tom Dumoulin Bike Park. De ploeg heeft voor Sittard gekozen vanwege de goede trainingsmogelijkheden en de logistieke voordelen. Zo liggen er meerdere luchthavens in de buurt.

Unieke omgeving
“Dit is echt een unieke omgeving. We zijn erg trots om eindelijk onze visie hier in Limburg tot wasdom te zien komen: het is een droom die uitkomt”, zei ploegmanager Iwan Spekenbrink. “Geïnspireerd door teamsporten als voetbal, honkbal en basketbal zijn wij ervan overtuigd dat dit clubmodel met gecentraliseerde faciliteiten en dagelijkse samenwerking het juiste pad is voor de wielersport om de volgende stap te zetten.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

west 8 juni 2019 om 15:52

Ondanks dat ze gave renners hebben M+V krijg ik normaal gesproken jeuk van Sunweb met hun natte motivatiespreuken en holle commercie verhuld als innovatie. Maar dit is toch wel zowaar een goed en bewonderingswaardig initiatief. Chapeau! Hoop dat ze er de vruchten van mogen plukken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.