Sunweb wijst Barguil aan als kopman in Italiaanse najaarskoersen

Sunweb wijst Barguil aan als kopman in Italiaanse najaarskoersen

foto: Marcel Koch

vrijdag 8 september 2017 om 11:03

Sunweb heeft Warren Barguil aangewezen als uitgesproken kopman voor de Tre Valli Varesine, Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije. De Fransman, die vorige week uit de Vuelta werd gezet, zegt blij te zijn met het vertrouwen van de ploeg. “Ik wil het achter mij laten en vooruitkijken naar de volgende koersen”, aldus de winnaar van twee etappes en de bollentrui in de voorbije Tour.

“Ik ben nu een week thuis, sinds de ploeg mij terugtrok uit de Vuelta. Ik heb die beslissing geaccepteerd”, zegt hij in het persbericht. “Het team besloot om zich aan het grote ploegdoel te houden. Ik wil het achter mij laten en vooruitkijken naar de volgende koersen. Ik ben blij met het vertrouwen van de ploeg voor de Italiaanse wedstrijden en ik hoop er een mooi einde van te maken.”

Met de drie najaarskoersen in Italië komt een einde aan een samenwerking van vijf jaar tussen Barguil en de ploeg. In 2013 voegde de Franse klimmer zich bij het toenmalige Argos-Shimano. In die vijf seizoenen boekte hij ‘slechts’ vier profzeges: twee Vueltaritten in 2013 en twee Touretappes in 2017. Volgend jaar rijdt Barguil voor Fortuneo-Oscaro.

Dit artikel delen:

32 Reacties

TheBFG 8 september 2017 om 14:28

@Spinergy Froome niet, maar het gevecht met Zakarin en Nibali zou er wel anders uit zien nu.

0
Rondo 8 september 2017 om 14:49

Tof !

0
schipperaar 8 september 2017 om 15:16

Doekje voor het bloeden weer natuurlijk en drie kwart die hem weer afbrandt hier. Met zijn aanvalslust had Wilco al zeges binnengehaald ipv dat afwachtende en een loeistijle klim niet verkennen. Siert hem, geen kwaad woord over zijn baas waar elke minzame werknemer recht op heeft, ook bazen blunderen.

0
Lalsacien 8 september 2017 om 16:38

Vreselijk hoe makkelijk anderen worden veroordeeld.
Peace, man!

0
TykkeThor 8 september 2017 om 16:45

@schipperaar
Met de aanvalslust van Barguil was Wilco elke bergrit teruggehaald door de Skybots en er vervolgens doorheen gezakt om uiteindelijk als negende in Madrid aan te komen.

0
schipperaar 8 september 2017 om 19:03

@tt
Barguil viel aan tot twee keer toe afgelopen tour en met succes ook al ging er een streep door zijn rekening bij de eerste, had dus juist sky net als Contador onder druk gezet ipv dat afwachtende.

0
yo-eddy 8 september 2017 om 19:28

Virenque …. Voeckler …… Barguil …….

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone