Sunweb rekent op Matthews in Amstel Gold Race
foto: Sirotti
maandag 9 april 2018 om 15:06

Sunweb rekent op Matthews in Amstel Gold Race

Sunweb heeft bekendgemaakt met welk zevental het aanstaande zondag aan zal treden in de Amstel Gold Race. Michael Matthews start als kopman. Samen met Søren Kragh Andersen en de van een sleutelbeenbreuk terugkerende Simon Geschke heeft hij een beschermde rol.

Tom Dumoulin ontbreekt zoals verwacht. Laurens ten Dam is de enige Nederlander in de selectie. “Ik verwacht door de nieuwe finale een open wedstrijd met meer kansen voor aanvallers,” voorspelt ploegleider Aike Visbeek. “In de nieuwe finale zal de wedstrijd losbarsten op de Kruisberg, maar de Keutenberg wordt nu waarschijnlijk de nieuwe scherprechter”, geeft hij aan. “Met Søren (Kragh Andersen), Michael (Matthews) en Simon (Geschke) beschikken we over verschillende troeven. Met Johannes (Fröhlinger) en Laurens (ten Dam) beschikken bovendien we over twee ervaren renners die elk weggetje in Limburg kennen. Daar moeten we in de wedstrijd ons voordeel mee doen.”

Selectie Sunweb voor Amstel Gold Race (15 april)
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-nl Laurens ten Dam
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-de Simon Geschke
flag-de Lennard Kämna
flag-au Michael Matthews
flag-be Edward Theuns

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
9 april 2018 15:31
Daar heb ik er 2 van in mijn scorito ploeg zitten dus go Michael en Soren!
9 april 2018 15:32
Moet ie wel verbeteren tov Itzulia.
Itzulia is een stuk zwaarder dan de AGR
9 april 2018 15:46
Gaat Geschke ook mee naar de Giro? Was vorig jaar een ontzettend belangrijke schakel, ook in de bergen helemaal kapot gereden voor Dumoulin. Nog niet veel over gelezen behalve dat Oomen en Vervaecke mee gaan.
9 april 2018 15:53
Geschke lijkt me redelijk onbetwist als sidekick van TD
9 april 2018 16:09
Ja dat mag ik toch hopen idd.
9 april 2018 16:37
Die scorito posts altijd...

on: Ben benieuwd hoe MM het gaat doen. Moet er toch eens van komen in de wedstrijd die hem het beste moet liggen van alle voorjaarsklassiekers.
9 april 2018 17:15
Als we dan toch in nl rijden is het wel leuk als ze Nederlander daar in vorm ook opstellen. Naar mijn idee moet Teunissen dit ook prima kunnen.
9 april 2018 18:55
Ik had verwacht al 100 posts tegen te komen dat Dumoulin MOET starten etc. Gelukkig lekker rustig dit jaar -ook wel eens leuk. :)
9 april 2018 18:59
Ik zou niet rücksichtlos aan het programma vasthouden en wel de gretige Teunissen opstellen ipv Kragh Andersen. Die laatste lijkt me erdoorheen te zitten.
9 april 2018 20:02
Ze zullen bij Sunweb langzaam maar zeker wel een beetje onrustig raken door het uitblijven van prestaties. Ze hebben dit jaar al zo veel pech gehad waardoor hun kopmannen (waarvan Matthews en Dumoulin zeker bij de wereldtop horen en Kelderman daar ook niet ver vandaan zit) nog niets hebben kunnen presteren en de renners van het tweede plan zijn bij Sunweb zijn niet goed genoeg om dan alsnog wat successen te kunnen halen.
9 april 2018 20:06
Ik neem aan dat Teunissen aan het eind van zijn krachten zit, anders had ik hem hier ook wel in de selectie verwacht. Hopelijk heeft Matthews in het Baskenland de laatste procenten gevonden. De rest van de ploeg zal er alles aan moeten doen hem zo zuinig mogelijk richting de finale te brengen.
9 april 2018 20:19
Bora op Sagan blijkbaar
9 april 2018 21:12
Ik vind Matthews toch vaak wat tegenvallen. Voor iemand met zijn capaciteiten heeft hij toch maar weinig gewonnen. Aan de andere kant, wat voor wedstrijden zijn er nu echt geschikt voor hem? Tegen de echte sprinters komt bij te kort en tegen de punchers ook.
9 april 2018 23:48
Bij de favorieten, toprenner.
10 april 2018 12:29
Hopelijk eindigt Matthews op het podium want Sunweb kan zo'n prestatie momenteel heel hard gebruiken.
10 april 2018 20:35
@stena
Gelukkig zie ik wel een pak minder van die scorito posts als voorheen, want ik ken er ook niet warm of koud van worden. Beetje dat idee van die mensen langs de kant van een koers die daar de hele dag staan te wachten, en dan komen de gladiatoren op de fiets eindelijk langs, en staan de mensen alleen maar te zwaaien en te koekeloeren in de camera
10 april 2018 20:42
Ben benieuwd hoe Matthews zijn positie kan behouden als de nieuwe finale echt zo krap is. Kan af en toe aardig onzichtbaar meeglijden...

Reacties zijn gesloten.