Sunweb helpt Kelderman naar zesde plaats: “Peloton aan stukken gescheurd”

woensdag 11 september 2019 om 18:24
Sunweb helpt Kelderman naar zesde plaats: “Peloton aan stukken gescheurd”

foto: Cor Vos

Sunweb was goed vertegenwoordigd in de eerste waaier in de Vuelta-etappe naar Guadalajara. Vooraf hamerde de ploegleiding erop dat de wind een cruciale rol zou spelen en uiteindelijk was kopman Wilco Kelderman door liefst vier ploegmaats omringd in de eerste groep.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Behalve Kelderman zaten ook Nikias Arndt, Casper Pedersen, Robert Power en Max Walscheid van voren. De ploegmaats van de Nederlander reden voluit op kop om de eerste groep te laten ronddraaien en om het gat van Kelderman op de klassementsrenners in de tweede groep te vergroten. Kelderman putte diep in zijn krachtenarsenaal in de finale en kwam als vijfde over de finish. Daardoor schoof hij in het klassement op naar de zesde plaats.

“We begonnen allemaal vooraan bij de start en hebben vervolgens het peloton echt aan stukken gescheurd samen met enkele andere teams”, reageerde Arndt in een persrelaas. “Het werd een geweldige dag voor ons en Wilco kon zo wat tijd winnen. Het was absoluut een geweldige teamprestatie. Hiermee kunnen we gemotiveerd aan de laatste dagen beginnen. We reden niet voor een korte uitslag en daardoor kon iedereen alles geven voor Wilco en zijn klassement.”

Ploegleider Luke Roberts had zijn renners al voorbereid op een nerveuze dag. “We wilden er zeker van zijn dat ze de hele dag scherp bleven. We hadden vijf jongens vooraan in een groep met nog een paar teams die er belang bij hadden dat de kopgroep draaiende gehouden werd. Het gaatje werd steeds groter en toen beseften we dat we de wedstrijd onder controle hadden en we tijd konden terugwinnen in het klassement voor Wilco.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jean Dumas 11 september 2019 om 18:29

Grote bewondering voor de weerbaarheid van Sunweb.

0
kielabokki 11 september 2019 om 18:37

Zeker.

0
Tuubke 11 september 2019 om 18:34

Attent gereden. Wilco is de hele Vuelta al behoorlijk op dreef. Hopen dat hij stand houdt, want zesde is natuurlijk een prima prestatie als je ziet van hoever hij dit seizoen moest komen. En als iemand voor hem er nog doorheen zakt, kan het nog mooier worden. Het is hem gegund!

0
Lord Melchett 11 september 2019 om 18:53

Het podium komt ook in zicht voor Kelderman. Derde zou fantastisch zijn. Hup Wilco.

0
kelderfan 11 september 2019 om 18:58

Sunweb heeft zich echt positief laten zien in deze zware etappe en gelukkig dat Wilco bij de les was. Die heeft een mooie sprong in ’t klassement gemaakt. Zijn ploeg heeft met Deceuninck – Quick Step er voor gezorgd, dat het een mooie etappe is geworden.

0
assen 11 september 2019 om 19:18

Bij Sunweb hebben ze het toch maar heel goed voor elkaar, blijkt maar weer. :-)

0
Sephiroth 11 september 2019 om 19:27

mooi dat kelderman gestegen is :) top 6 zou leuk zijn voor zijn seizoen en ik kan alleen maar hopen op meer voor hem :)

0
chasse patat 11 september 2019 om 20:00

“We reden niet voor een korte uitslag en daardoor kon iedereen alles geven voor Wilco en zijn klassement.” => Ik heb toch zo 25km voor het einde alle Sunwebs achterin de groep zien rijden om te profiteren van DQS. PAs toen ze gingen demarreren werd er ineens hard gereden om ze terug te halen. Dat leek toch verdacht veel op kansberekening op een korte uitslag.

0
Gebruikersnaam 11 september 2019 om 20:28

Toch opvallend dat Sunweb als team een betrouwbaarder en sterker geheel aan het worden is nadat duidelijk werd dat het verhaal van Dumoulin daar ten einde was. Die renners zijn in cruciale fases de laatste tijd gewoon beter vertegenwoordigd op de juiste plekken, zeker in grote rondes, daar waar Dumoulin vaak geïsoleerd zat. Kwalitatief zijn de renners nochtans hetzelfde gebleven.

0
skylimit 11 september 2019 om 20:52

Hopelijk is het bij Kelderman niet zo dat wat hij vandaag gewonnen heeft morgen en de komende dagen weer inlevert.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone