Sunweb heeft longlist van twaalf namen voor Vuelta a España

woensdag 1 juli 2020 om 11:49
Sunweb heeft longlist van twaalf namen voor Vuelta a España

© Cor Vos

Team Sunweb maakte deze morgen reeds zijn selecties voor de Tour en de Giro bekend. Voor een definitief achttal voor de Ronde van Spanje is het nog te vroeg, maar er is wel een longlist van twaalf voor de Vuelta. Daarin opvallend veel jongeren.

“We richten ons vol op de ontwikkeling van onze jonge, veelbelovende talenten. Een aantal krijgt in de Vuelta de kans om hun grote ronde-debuut te maken”, vertelt sportief directeur Rudi Kemna.

Onder hen onder meer het Belgische toptalent Ilan Van Wilder en Thymen Arensman, beiden amper twintig. Ook spurter Alberto Dainese, Mark Donovan, Felix Gall en Martin Salmon zijn nog geen 23 jaar oud.

Voorselectie Team Sunweb voor flag-es Vuelta a España 2020
flag-dk Asbjørn Kragh Andersen
flag-nl Thymen Arensman
flag-it Alberto Dainese
flag-gb Mark Donovan
flag-at Felix Gall
flag-us Chad Haga
flag-au Robert Power
flag-ie Nicholas Roche
flag-de Martin Salmon
flag-au Michael Storer
flag-de Florian Stork
flag-be Ilan Van Wilder

Dit artikel delen:

14 Reacties

Chrys 1 juli 2020 om 11:53

Gaat al snel natuurlijk als bijna je halve team nog in het beloftecircuit zou kunnen rijden.

Wielervolger 1 juli 2020 om 11:57

Arensman, Gall en Salmon zou ik thuislaten.

SnellePelle 1 juli 2020 om 19:50

En Donavan? Waarom die wel dan?

Vinyakke 1 juli 2020 om 12:01

Onverantwoord een halve beloftenploeg te sturen naar een grote ronde. Neem nu van wilder: die heeft nog amper tussen de profs gereden… en Arensman is nu nog belofte, wat staat die in godsnaam daartussen te doen..!? Ik hoop dat ze met een man of 3 uitrijden, dan is dat meteen een statement naar de toekomst toe dat dit echt niet kan!

Panache 1 juli 2020 om 15:30

Hebben ze te weinig talent, of kunnen ze geen 20 dagen koersen? De Vuelta is bij uitstek dé wedstrijd waarin jong talent kan ontbolsteren.

Elissonde won op zijn 21e zijn grootste wedstrijd (Vuelta 2013 Angliru). Van Poppel dacht een maand na zijn 22e verjaardag dat hij een grote sprinter zou kunnen worden (Lleida 2015). Vorig jaar was Jakobsen ook 22 jaar oud bij zijn eerste overwinning in een GT massasprint. Barguil was 21 toen hij in 2013 zelfs twee etappes won in de Vuelta. Om maar aan te geven dat leeftijd in die wedstrijd niet zo belangrijk is.

bomb ba 1 juli 2020 om 12:17

Van Wilder natuurlijk altijd thuislaten, veel te jong. Arensman heeft bewezen meerdaagse aan te kunnen en is al wat ouder, die zou ik wel meenemen. Verder Salmon thuislaten, nog nooit iets goeds van die vent gehoord tussen de beloften… Denk dan niet dat hij in staat is om opeens een goede Vuelta te rijden. Als laatste is het denk ik het beste om Gall thuis te laten, opeens is de selectie dan ook niet zo extreem onervaren meer.

boenk 1 juli 2020 om 13:44

Lol, wat heeft Arensman dan meer bewezen dan van Wilder? En qua leeftijd schelen ze 5 maanden.

boenk 1 juli 2020 om 14:20

Ik neem aan dat ze niet én Arensman én Van Wilder én Gall én Donovan gaan meenemen. Misschien sturen ze ze eerst allemaal naar l’Avenir om het daar te gaan bepalen wie mee mag en wie niet ;-)

Het is vroeg, maar de Vuelta is ook wel de grote ronde waar het niet ongezien is om jong talent naartoe te sturen. Het is ook best mogelijk dat het in de planning voorzien is om zulke jongens na de tweede week uit koers te halen. Of dat goed is naar de sponsor toe, zeker als het plots 2 à 4 renners zijn, is een andere zaak.

Brabander 1 juli 2020 om 14:32

Dit is wel erg matig en vooral erg jong vind ik. Aparte keuzes van Sunweb, maar op zich kan dat echt goed uit gaan pakken

Arie den Blanken 1 juli 2020 om 15:03

Al die voor selecties dienen nergens toe en het gespeculeer er over al helemaal niet. Ze worden alleen in de media gebracht om een beetje extra publiciteit te krijgen. Er wordt in het wegwielrennen zo vaak gevallen dat al die voorselecties als er 5 koersen zijn verreden weer op de schop kunnen door de vele valpartijen die je kan beschrijven als “bedrijfs ongevallen met arbeidsverzuim tot gevolg”

Panache 1 juli 2020 om 15:34

Voor de extra publiciteit is het niet handig om dit nieuws te brengen in het kielzog van de Tour en Vuelta selecties.

SnellePelle 1 juli 2020 om 19:49

Vuelta staat al jaren bekend als de ronde met het zwakste deelnemersveld. En als een ploeg als Sunweb jong inkoopt is het niet meer dan logisch dat er een relatief jong arsenaal talenten aan de start staat.

Reken maar dat die mannen staan te springen. En wie weet komt er 1 verassing uit.

Titaantje 1 juli 2020 om 20:00

Roche rijdt bijna altijd de Vuelta, dus die zal wel gaan (tenzij ze hem enorm nodig hebben in de heuvelklassiekers), dan nog Power, Storer, Haga en 4 jonkies.

Ajvenema 2 juli 2020 om 09:22

Opzich leuk, zoveel talent, maar als sponsor zou ik ook graag een beetje in de kijker rijden. Gevaarlijke gok, om er maar vanuit te gaan dat je over 3-5 jaar een goedkoop topteam heb?

Headlines

Materiaalzone

Populair