Sunweb, Dwars door Vlaanderen, Giro Rosa, kijkcijfers, Deutschland Tour

dinsdag 27 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de afwezigheid van Sunweb in de Volta Limburg Classic, de deelnemende ploegen van de Giro Rosa en het laatste nieuws over Dwars door Vlaanderen.

Organisatie Volta Limburg Classic baalt van afwezigheid Sunweb

Sunweb ontbreekt zaterdag op de startlijst van de Volta Limburg Classic. De Duitse WorldTour-ploeg, met Limburgers Tom Dumoulin, Roy Curvers en Mike Teunissen in de selectie, kiest ervoor geen team af te vaardigen. “Individuele renners kun je hier niet op aanspreken. Die rijden hun eigen programma, maar een ploeg die zich aan de Provincie Limburg verbindt, hadden wij wel aan de start verwacht”, zegt organisator Roy Packbier tegen 1Limburg. De provincie steekt 750.000 euro in de formatie de komende drie jaar en daarom had men deelname aan deze eendagskoers wel verwacht.

Ook BMC is afwezig, waardoor LottoNL-Jumbo de enige WorldTour-ploeg aan het vertrek is. Sunweb rijdt zondag wel de Ronde van Vlaanderen en begint maandag aan de Ronde van het Baskenland, al is deelname aan die WorldTour-wedstrijden verplicht.


Harde windstoten verwacht in Dwars door Vlaanderen

Dat het morgen tijdens Dwars door Vlaanderen zou gaan regenen, werd al verwacht. Volgens Noodweer Benelux komen daar in de loop van de dag ook nog eens de nodige windstoten bij. “Vooral op woensdag wordt het zeer wisselvallig met hevige buien in de loop van de namiddag”, schrijven zij op Twitter. “De windstoten halen 50 tot 70 kilometer per uur.” Windstoten van 70 km/h duiden volgens diverse tabellen op een stormachtige wind van kracht 8 op de schaal van Beaufort. Gaan er weer renners de grachten in waaien?


 Drie Nederlandse ploegen in Giro Rosa

Gisteren werd het parcours van de aanstaande Giro Rosa gepresenteerd en daarbij werden ook de deelnemende ploegen voorgesteld. Drie Nederlandse teams zullen aan de start verschijnen. Natuurlijk is het Boels-Dolmans van uittredend winnares Anna van der Breggen van de partij, evenals Sunweb en WaowDeals. In totaal staan 24 ploegen aan het vertrek. De Giro Rosa duurt van 6 juli tot en met 15 juli.

Deelnemende ploegen Giro Rosa 2018
flag-nl Boels-Dolmans
flag-nl Sunweb
flag-nl WaowDeals

flag-it Alé Cipollini
flag-it Aromitalia-Vaiano
flag-it Astana Women’s
flag-it Bepink
flag-es Bizkaia Durango-Euskadi Murias
flag-si BTC City Ljubljana
flag-de Canyon//SRAM
flag-dk Cervélo-Bigla
flag-al Concerci Zabri-Fanini
flag-us Cylance
flag-it Eurotarget-Bianchi-Vitasana
flag-fr FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope
flag-it G.S. Top Girls-Fassa Bortolo
flag-no Hitec Products
flag-au Mitchelton-Scott
flag-it S.C. Michela Fanini
flag-it Servetto-Stradalli-Alurecycling
flag-gb Trek-Drops
flag-it Valcar-BPM
flag-dk Virtu
flag-gb Wiggle High5


Vanmarcke zonder Breschel en McLay

Matti Breschel en Daniel McLay staan morgen niet aan de start van Dwars door Vlaanderen, meldt de ploeg. De ervaren Deen en de rappe Brit stonden aanvankelijk op de startlijst. Breschel is zelfs oud-winnaar (2010) in Dwars door Vlaanderen. Hij moet afhaken met ziekte. McLay kwam in Gent-Wevelgem ten val. Taylor Phinney en Tom Scully zijn aangewezen als vervangers en zullen kopman Sep Vanmarcke moeten bijstaan in de WorldTour-koers. Sebastian Langeveld is de Nederlander in de selectie van EF Education First-Drapac.


Kijkcijfers: Goed resultaat Gent-Wevelgem vrouwen, Driedaagse bijna gelijk

Gent-Wevelgem voor vrouwen is in België door meer dan 400.000 mensen bekeken. De uitzending van de finale werd door Sporza in beeld gebracht voor aanvang van de mannenkoers. Naar de koers bij de mannen keken bijna 700.000 mensen. “Een goed resultaat voor de vrouwenkoers, omdat het vroeg in de middag uitgezonden werd tussen 13.00 en 14.00 uur”, schrijft Daam Van Reeth, een Belgische onderzoeker op het gebied van sporteconomie op Twitter. Eerder kwam Van Reeth met de opvallende statistiek dat kijkcijfers van de Driedaagse Brugge-De Panne, op woensdag bij de mannen en donderdag bij de vrouwen, nauwelijks van elkaar verschilden. Naar de mannen keken 7,5% meer mensen op Sporza.

Ook over de Nederlandse kijkcijfers had Van Reeth cijfers verzameld. Naar Gent-Wevelgem keken 42.000 mensen op Eurosport, dat als enige in ons land de koers uitzond. Dat betekende een groei van 27.000 kijkers ten opzichte van vorig jaar. De cijfers voor de Ronde van Catalonië (ook Eurosport) daalden met 4% ten opzichte van vorig jaar naar gemiddeld 46.000 kijkers.


Deutschland Tour live bij ARD en ZDF

Nog meer televisie, want de organisatie van de Deutschland Tour heeft in een persbericht bekendgemaakt dat er live-uitzendingen komen op de Duitse publieke zenders. Onder meer Das Erste/ARD en ZDF zenden de nieuwbakken rittenkoers uit. De eerste twee etappes worden live uitgezonden bij de regionale omroepen waar de ronde die dagen door voert. Dit zijn WDR (Noordrijn-Westfalen), SWR (Baden-Württemberg en Rijnland-Palts), hr (Hessen) en SR (Saarland). De derde etappe wordt op zaterdag uitgezonden door publieke omroep ZDF, waarna de slotrit live in beeld wordt gebracht door Das Erste. In de meeste Nederlandse tv-pakketten zitten Das Erste en ZDF.

De organisatie geeft aan dat er van elke etappe de laatste twee uur livebeelden komen. Naast Duitsland wordt de koers in meer dan honderd landen uitgezonden. De Deutschland Tour wordt verreden van 23 tot en met 26 augustus.


Twee sleutelbeenbreuken bij AG2R La Mondiale

AG2R La Mondiale zal het enkele weken moeten stellen zonder Nans Peters en Clément Chevrier. Beide Fransen hebben namelijk afgelopen weekend hun sleutelbeen gebroken. De 24-jarige Peters, bezig aan zijn tweede seizoen bij de WorldTour-formatie, liep de blessure aan zijn rechterschouder op in de Classique Loire Atlantique, die hij overigens nog wel uitreed op de 90e plaats. In hoeverre het zijn voorbereiding op de Giro d’Italia verstoort is nog onduidelijk. De 25-jarige Chevrier ging in de slotrit van de Ronde van Catalonië onderuit en hij brak bij die val zijn sleutelbeen aan de linkerkant.


Verzekeraar Baloise Insurance blijft als sponsor actief in het wielrennen

Sport-Vlaanderen Baloise zal ook de komende twee seizoenen kunnen rekenen op de sponsoring van verzekeraar Baloise Insurance. Dit laat de ploeg weten op zijn digitale huis. Ook de sponsorcontracten voor de Baloise Belgium Tour en de Zesdaagse van Gent worden met dezelfde duur verlengd.

De samenwerking tussen Baloise Insurance en de wielerploeg loopt inmiddels al tien jaar. Hieruit hebben verschillende renners de stap weten te maken naar de WorldTour. Onder meer Sep Vanmarcke, Pieter Serry, Sander Armée, Kris Boeckmans en Jelle Wallays droegen in het verleden het tenue van de ProContinentale-formatie.

Dit artikel delen:

26 Reacties

koos1 28 maart 2018 om 14:06

Natuurlijk jammer dat Sunweb niet in de Volta Classic start, maar gezien het volle programma niet meer dan logisch. Met Vlaanderen en Baskenland hebben ze, zoals de meeste ploegen, gewoon geen renners meer om een ploeg naar de Volta te sturen.
Voor de Volta Classic zou het goed zijn als ze naar een andere plek op de kalender zouden verhuizen, dan is de kans op het starten van grote ploegen een stuk groter.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair