Succes voor Tim van Dijke in Sibiu Tour: “Ik had deze zege wel even nodig”

zondag 3 juli 2022 om 10:02
Succes voor Tim van Dijke in Sibiu Tour: “Ik had deze zege wel even nodig”

Tim van Dijke op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Tim van Dijke was zaterdag de snelste in de proloog van de Sibiu Cycling Tour. De 22-jarige Nederlander legde zijn korte race tegen de klok af in twee minuten en 43 seconden en was daarmee de snelste in Roemenië. De overwinning op Roemeense bodem komt volgens Van Dijke op een goed moment.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Van Dijke was uiteindelijk zeven tienden sneller dan de Pool Marceli Boguslawski. Door de zege van de jonge Zeeuw komt de teller van Team Jumbo-Visma op 26 seizoensoverwinningen. “Ik had deze zege wel even nodig”, liet Van Dijke na afloop weten op de ploegsite van Jumbo-Visma. “Ik heb door een zware blessure een vervelende periode achter de rug, dus is het lekker om weer te winnen.”

“Een proloog als deze komt nog best wel nauw. Het is geen sprint, maar je moet je krachten goed verdelen. De komende dagen hopen we nog een rit te winnen met David (Dekker, red.) en we willen Gijs Leemreize en Chris Harper een goede positie in het klassement bezorgen. Daar gaan we nu volle bak voor.”

Van Dijke was niet de enige renner van Jumbo-Visma in de top-10 van de proloog in Sibiu. De kersverse Nederlands wegkampioen Pascal Eenkhoorn en David Dekker eindigden respectievelijk als vierde en vijfde.

Dit artikel delen:

4 Reacties

kelderfan 3 juli 2022 om 11:10

Die Tim is goed bezig en heeft zijn plek wel verdiend in ’t team.

0
paul s 3 juli 2022 om 11:27

Jah vandijkefan!!

0
platteprijs 3 juli 2022 om 12:19

@redactie waarom noemen jullie niet de uitstekende 6e plek van Joren Bloem?!

0
Baukema Tomoulin 3 juli 2022 om 12:49

Noemen ze wel in het algemene nieuws item over deze proloog. Dit is het nieuws item over wat de winnaar van de proloog te melden had. Meestal is dat met ook focus op de ploeg van de winnaar en niet op de concurrentie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone