Succes voor Lavreysen, Pieters en Wild tijdens Wereldbeker baan in Minsk

zaterdag 2 november 2019 om 19:36
Succes voor Lavreysen, Pieters en Wild tijdens Wereldbeker baan in Minsk

De tweede finaledag van de wereldbeker baanwielrennen in Minsk heeft twee nieuwe gouden medailles opgeleverd voor Team Nederland. Harrie Lavreysen kroonde zich wederom tot koning van de keirin, terwijl Amy Pieters en Kirsten Wild de beste waren tijdens de Madison.

Zaterdag werden er in het Wit-Russische Minsk medailles vergeven op de scratch, het omnium en de keirin voor mannen, en op de sprint en de Madison voor vrouwen.

Karaliok maakt thuisvolk gek, Pieters en Wild winnen Madison
Op de scratch werden zaterdag de eerste medailles verdeeld. Een Wit-Rus maakte daarin het thuisvolk gek: Yauheni Karaliok won de gouden medaille. Sebastian Mora Vedri en Eric Young werden naar de overige twee podiumplaatsen verwezen, terwijl de Belg Robby Ghys op de vierde plaats strandde.

Daarna mochten de vrouwen het met elkaar uitvechten op de Madison. De Nederlandse vrouwen Pieters en Wild wisten daarin het goud te veroveren voor het Britse duo Laura Kenny en Emily Nelson en het Franse duo Clara Copponi en Marie le Net. Zij hadden een ronde voorsprong genomen op de rest van het pak.

Lavreysen opnieuw de beste op de keirin
Harrie Lavreysen was later op de dag opnieuw dominant op de keirin. Net als twee weken geleden tijdens het EK Baanwielrennen in Apeldoorn bleef Lavreysen de Russische Denis Dmitriev voor. De Japanner Koyu Matsui moest genoegen nemen met een bronzen plak.

Wai Sze Lee uit Hongkong won het goud op de sprint bij de vrouwen voor de Russische Anastasia Voinova en de Duitse Emma Heinze. De Nederlandse dames speelden geen rol van betekenis op de sprint: Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen werden in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld.

Walls wint het omnium, Van Schip zevende
Matthew Walls heeft zaterdag het omnium geworden. De Brit wist in de afsluitende puntenkoers de macht te grijpen, waarmee hij Elia Viviani en de Portugees Rui Oliveira naar de overige podiumplaatsen. Jan-Willem van Schip kwam in Minsk niet verder dan de zevende plaats.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair