Štybar: “Toen ze gingen rijden, bleek wel dat we geen enkele kans hadden”

woensdag 16 mei 2018 om 19:12

foto: Sirotti

Zdeněk Štybar en Tim Wellens creëerden op de steile Via Costa del Borgo een mooi gaatje in de slotfase van de elfde Giro-rit. Het Tsjechisch-Belgische duo dook op hoge snelheid de afzink in naar de 1,7 kilometer lange slotmuur van Osimo, maar zag daar rozetruidrager Simon Yates de tegenaanval inzetten. “Eerlijk gezegd, ik dacht dat dat het beste moment was om te gaan”, zei Štybar na de aankomst.


“Toen Wellens bij mij aansloot, deelden we het kopwerk en kregen we een mooi gaatje”, zei Štybar. “Maar toen de klassementsrenners gingen rijden, werd duidelijk dat we geen enkele kans hadden. Ik had meer verwacht van deze rit, maar het is zoals het is.” Ook Wellens had op meer gehoopt, want zijn ploeggenoten verrichten veel werk in het peloton. Toch was het niet zijn bedoeling om op vijf kilometer van de streep al aan te vallen.

“Ik wilde eigenlijk wachten tot de laatste beklimming”, zei Wellens. “Toen Zdeněk Štybar aanviel, besloot ik toch mee te gaan. Ik dacht dat we voorop zouden blijven en dat de klassementsmannen naar elkaar zouden kijken. Ik had echt goede benen vandaag, maar toen Simon Yates zijn aanval inzette, kwam er snel een einde aan mijn poging.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wheely 16 mei 2018 om 19:24

Leuk Vlaams duo, Stybar en Wellens. Daar kunnen Bassie en Adriaan nog een puntje aan zuigen.

Jean Dumas 16 mei 2018 om 19:26

Was mooie koers op die kasseien, maar beter gewacht tot de slotklim.

ah-ja 16 mei 2018 om 20:20

Was beetje wanhoopspoging. Bleke Giro van hem tot dusver

ikbenprocycling 16 mei 2018 om 20:22

Dit plaatst weer eens goed in perspectief hoe extreem sterk de klassementsrenners Yates en Dumoulin zijn.

ParijsTours2004 16 mei 2018 om 20:33

Achteraf (maar het werd hier gisteren ook al gezegd) niet slim dat de beide Lotto ploegen niet hadden gezorgd dat Wellens en Bataglin in de vlucht zaten. Met twee ploegen had je kunnen afspreken dat je in de beginfase elke kopgroep waar jouw renners níet in zitten zou blijven achtervolgen. Dan komt er altijd een moment dat ze mee zitten, en dan zou er niemand meer echt belang hebben gehad bij de achtervolging.

rvb 16 mei 2018 om 20:50

Yates gaat als een raket, raketman lol.

Lotte 17 mei 2018 om 02:30

@rvb Geestig.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.