Stuyven wil de Ronde winnen, Degenkolb denkt al aan Parijs-Roubaix

zaterdag 31 maart 2018 om 13:30
Stuyven wil de Ronde winnen, Degenkolb denkt al aan Parijs-Roubaix

Foto: Marcel Koch

Een van de meest constante renners van de afgelopen weken, is Jasper Stuyven. In de afgelopen vier klassiekers miste hij geen enkele keer de top 10. Die reeks wil hij in de Ronde van Vlaanderen natuurlijk maar al te graag voortzetten, met voormalig Parijs-Roubaix-laureaat John Degenkolb aan zijn zij. Dat vertelde de sympathieke Leuvenaar tijdens de persconferentie van zijn team Trek-Segafredo.

“Ik denk dat ik de afgelopen weken heb bewezen dat ik dichtbij mijn doorbraak sta”, stak Stuyven van wal. “Ik denk dat het geen toeval is dat ik elke wedstrijd weer vooraan zat en ook nog eens de wedstrijd mee kon maken. Anderzijds denk ik niet dat die mogelijke doorbraak mij nu zoveel extra druk zal geven. Als alles goed gaat, zoals nu, dan moet je je niet te veel zorgen maken en gewoon vol voor de zege gaan. Ik acht winst zondag zeker mogelijk, omdat er momenteel niemand echt bovenuit steekt. Het verschil tussen een top 10-plek en een zege is dit seizoen kleiner dan ooit. Ik mis alleen nog wat geluk.”

Stuyven zal de steun van ploegmaats John Degenkolb – die in Dwars door Vlaanderen eindelijk weer aan de oppervlakte kwam – en Mads Pedersen – vierde in Waregem – goed kunnen gebruiken. “Ik moet zeggen dat niet Mads, maar vooral John mij in Dwars door Vlaanderen heeft verbaasd. Van Mads wist ik dat hij deze prestaties in zich had. Maar voor John was het niet gemakkelijk om sterk terug te komen na zijn ziekte en gebrek aan competitie. Hij heeft nu toch aangetoond dat hij aan het groeien is en ik ben er zeker van dat hij in de finale nog aanwezig zal zijn om mij te steunen of iets te proberen.”

Degenkolb: “Ik moet nog koershardheid opdoen”
Degenkolb ziet zichzelf eerder in een dienende rol. De Duitser vond zijn beste benen nog niet na een opgave in Parijs-Nice en een forfait voor Milaan-San Remo. “Ik besef goed dat Jasper het zondag wél kan afwerken, en dus bestaat er voor mij geen twijfel over dat hij de leider van onze ploeg is”, aldus John Beton. “Het zou belachelijk zijn van mij als ik nu zou zeggen dat ik nog altijd iedereen in mijn dienst wil, na wat er de afgelopen weken is gebeurd. Ik weet nog niet goed hoe ik die dienende rol zal invullen. Ik denk dat ik zo veel mogelijk krachten ga sparen, om op het juiste moment te anticiperen.”

“Mijn focus ligt eigenlijk al meer op volgende week, wanneer Parijs-Roubaix op de planning staat”, geeft Degenkolb toe. “Ik heb nog wat koershardheid op te doen, zeker omdat ik Milaan-San Remo toch heb moeten missen. Dat is toch altijd een ideale voorbereiding richting de klassiekers. Ik ga daarom mijn best doen om zondag goed mee te koersen en nog eens diep in het rood te gaan. Als dat lukt, dan denk ik dat ik misschien toch nog net op tijd klaar geraak voor de koers die me het beste ligt, Parijs-Roubaix.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

walkowiak 31 maart 2018 om 15:49

wie niet????

0
teunster 31 maart 2018 om 17:42

Ja walkowiak erg leuk :)
Bij Stuyven hoort het ook nog eens tot de mogelijkheden.

0
Omhoog73 31 maart 2018 om 18:14

Tussen willen en kunnen zit een groot gat.
Dit jaar heb ik hem nog niet veel voorbij zien stuiven!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone