Stuyven loodst Pedersen naar zege in Kuurne: “Dat is mooi rechtgezet”

zondag 28 februari 2021 om 17:26
Stuyven loodst Pedersen naar zege in Kuurne: “Dat is mooi rechtgezet”

foto: Cor Vos

In de Omloop Het Nieuwsblad stelde Trek-Segafredo flink teleur, maar in Kuurne-Brussel-Kuurne was het feest bij de Amerikaanse ploeg. Mads Pedersen won de sprint van een elitegroep in Kuurne na goed voorbereidend werk van Jasper Stuyven. “Dat is mooi rechtgezet, bij deze”, zegt Stuyven na afloop.

Stuyven was de aanstichter van de achtervolgende groep die op de Oude Kwaremont ontstond. Daarna hield hij zich redelijk afzijdig. “Ik wilde niet volledig geven. Het was niet aan mij om het initiatief te nemen. Ik had ook niet de beste benen en een paar jongens waren echt wel beter”, vertelt de oud-winnaar van KBK na afloop.

De achtervolging op de kopgroep met Mathieu van der Poel verliep moeizaam. “Iedereen dacht constant dat die mannen gingen wegblijven”, lacht Stuyven, die de Nederlandse kampioen al vroeg de finale zag openbreken. “Hij ging heel hard. Of ik had meegekund als ik in zijn wiel had gezeten? Misschien, maar hij ging erg rap.”

Kritiek
Na de kritiek van de Omloop heeft Trek-Segafredo nu geantwoord met de pedalen. “Winnen is winnen”, geeft de Belgische kopman aan. Pas in de ultieme finale sloot een groep met Mads Pedersen aan bij de groep-Stuyven. “Ik wist dat Mads in die groep zat. Hij zei dat hij nog een goede sprint kon rijden, terwijl bij mij het beste er al af was. Ik denk dat ik hem uiteindelijk perfect afzet.”

Stuyven nam de kritiek ter harte na zaterdag, maar wilde snel schakelen. “We wilden starten met een frisse mindset en er voor gaan. Dat is blijkbaar gelukt” lacht hij. “Iedereen was super teleurgesteld en daar gaat een tijd over. Je pakt dan in de avond iedereen mee. Ik kreeg die taak wel op mij, en vond het belangrijk voor mezelf om die positieve mindset te houden.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Treenert 1 maart 2021 om 09:28

En voor het gemak slaan we de deal met Asgreen in ons commentaar maar even over. Hoezo mooi rechtgezet? Er staat nog een rekening open.

Gitan 1 maart 2021 om 09:40

‘Mooi rechtgezet’ klinkt inderdaad wat vreemd.

Ondanks dat Trek daar zowat de snelste man had, bleef Stuyven lekker zitten in de buik van het groepje i.p.v. zelf een paar beurtjes te doen om Matje terug te pakken.

Inderdaad alle geluk van de wereld dat Asgreen om onduidelijke redenen dat gat toeknalde, of we maakten gewag van een oliedomme race van Trek.

Mag gerust eens meezitten, maar om nu over ‘mooi rechtgezet’ te zitten spreken… Klinkt alsof ze eigenhandig de race in handen hebben genomen en zich in navolging van DCQS op zaterdag als sterkste blok hebben gepresenteerd, maar ik zie hier eerder een gevalletje hoerenchance in.

Michelangelo 1 maart 2021 om 09:44

Ergens begreep ik het wel: hij probeerde weg te komen, als Asgreen blijft zitten wint hij zeker niet.
Maar het was ook duidelijk dat hij niet zou winnen toen de hele sliert in zijn wiel zat. Trok hij daar de kaart Vanlerberghe, of was het de kaart Pedersen? Want daar bleef hij nog gas geven om het gat dicht te rijden.

Merlinappa 1 maart 2021 om 09:56

Vermoedelijk gunde hij het Pedersen meer dan van der Poel. Ik zou het bij twijfel een landgenoot ook altijd meer gunnen.

Verweggistan 1 maart 2021 om 13:33

Stuyven kreeg na afloop de knuffelezel van Pedersen begreep ik,

Headlines

Materiaalzone

Populair