Stuart O’Grady nieuwe koersdirecteur Tour Down Under

dinsdag 3 december 2019 om 08:46
Stuart O’Grady nieuwe koersdirecteur Tour Down Under

foto: Cor Vos (archief)

Stuart O’Grady volgt Mike Turtur op als koersdirecteur van de Tour Down Under. Turtur was sinds de eerste editie van de Tour Down Under in 1999 actief als koersdirecteur. 

“We hadden de juiste persoon nodig voor deze functie. Iemand met genoeg ervaring en met een duidelijke visie op de wedstrijd”, vertelt Turtur over de zoektocht naar zijn opvolging. “Iemand die de wedstrijd omarmt met zijn eigen personaliteit en die niet bang is om er zijn eigen stempel op te drukken.”

Zodoende kwam de Australiër uit bij de 46-jarige O’Grady. “Hij heeft ongelooflijk veel ervaring en een heel groot netwerk. Dat netwerk zal nieuwe kansen aan de Tour Down Under en aan Zuid-Australië bieden.”

O’Grady is meervourig winnaar van de Tour Down Under. De oud-coureur was de beste in 1999 en in 2001. De komende maanden zal Turtur O’Grady nog als mentor bijstaan. ”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Polleke 3 december 2019 om 09:23

Nog twijfels of doping het risico waard is ? Zelfs een betrapte staat nog een mooie toekomst te wachten…slecht signaal TDU….

KnightBiker 3 december 2019 om 09:58

Hij komt wel uit Adelaide, en is daar de legende die Parijs-Roubaix won. Ik vind het dan ook niet heel gek.

ChefSpijker 3 december 2019 om 14:51

Is nooit betrapt toch? Heeft alleen zelf na z’n carriere een boekje open gedaan. Kun je ook respect voor hebben. Daarnaast als je iedereen uit de wielerwereld wilt schrappen die met doping in aanraking geweest is, blijft er weinig over.

Polleke 3 december 2019 om 16:33

Dat boekje ging pas open na een reeks hertesten anders had hij mooi gezwegen, en gelijk ook…maar nog een keer langs de kassa laten komen is er over…

Japsie 3 december 2019 om 10:37

Prima signaal. Big Stu is een legende. Prima uithangbord!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair