Streep door Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen

donderdag 16 mei 2019 om 07:51
Streep door Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen

foto: Cor Vos

De Veenendaal-Veenendaal Classic voor vrouwen stopt na één jaar alweer. Volgens de organisatie is er niet genoeg politiebegeleiding inzetbaar om naast de mannenkoers, ook de vrouwenwedstrijd bij te staan.

Zonder voldoende begeleiding van de politie kan de organisatie de veiligheid van de deelneemsters niet waarborgen. Meerdere wielerkoersen in Nederland ondervinden hinder van de mindere politie-inzet voor sportevenementen op de openbare weg. Zo is Olympia’s Tour voor beloften verplaatst naar oktober.

Drukke kalender
Veenendaal-Veenendaal zou verreden worden op woensdag 21 augustus. In die week staan ook de Zweedse Vårgårda-wedstrijden (16 en 18 augustus) en de Ladies Tour of Norway (22-25 augustus) op de kalender van de WorldTour. “Zodoende konden veel ploegen niet aanwezig zijn in Veenendaal”, aldus de organisatie, die hoopt in 2020 wel weer een vrouwenkoers te kunnen brengen.

Vorig jaar werd de eerste, en voorlopig enige Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen gewonnen door Annemiek van Vleuten.

Dit artikel delen:

4 Reacties

the student 16 mei 2019 om 08:23

T zou wel een statement zijn om de mannenkoers af te lassen ipv de vrouwenkoers. Die mannenkoers is al jaren een saaie bedoeling met sprint in Veenendaal.

Die politiebegeleiding voor koersen wordt een steeds groter probleem. Jammer genoeg is t wel mogelijk om honderd Agenten voor een voetbalwedstrijd of een huldiging in te zetten. Maar een dozijn voor een prachtige wielerkoers wordt niet getolereerd. T lijkt er nu op dat alle grotere koersen voor mindere categorieën onder druk staan. Er schijnt totaal geen draagvlak vanuit de politiek te zijn voor wielersport evenementen.

west 16 mei 2019 om 09:10

Heb je verder wel gelezen?

Kwouter 16 mei 2019 om 09:34

Zou dit probleem niet opgelost kunnen worden door 1 klein parcours uit te stippelen met meerdere rondes, zoals de ritten in canada (montreal en quebec).

Hoebele 16 mei 2019 om 10:10

Ik snap niet wat het argument van de ‘drukke kalender’ ermee te maken had. Zagen ze op tegen een zwak deelnemersveld en kwam het ze stiekem goed uit om de politie de schuld te geven? Als ze net als Olympia opschuiven naar oktober, zijn beide argumenten wellicht opgelost.

Headlines

Materiaalzone

Populair