Strandrace Hoek van Holland-Den Helder gaat dit jaar niet door

vrijdag 2 september 2022 om 12:56
Strandrace Hoek van Holland-Den Helder gaat dit jaar niet door

foto: Cor Vos (archief)

De editie van Hoek van Holland-Den Helder van dit jaar is afgelast. Dat meldde de organisator MTB Beachrace vrijdagmiddag op hun Facebookpagina. De reden voor het niet doorgaan van de strandrace is dat de organisatie niet meer aan meerdere vereisten kan voldoen.

“De toegenomen vergunningsdruk en eisen vanuit de talloze gemeentes die we passeren, de enorm gestegen kosten van vergunningen en verkeersregelaars en het ontbreken van een hoofdsponsor laten ons twee maanden voor het event geen andere keuze.”, zegt de organisatie.

De strandrace langs de Nederlandse kust zou eigenlijk op zondag 6 november plaatsvinden. MTB Beachrace heeft wel de intentie om de strandrace volgend jaar wel door te laten gaan.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Zeeuw 2 september 2022 om 13:06

Dat is jammer

0
DunJay 2 september 2022 om 13:15

En weer een evenement afgelast. Het lijkt wel of niemand tegenwoordig nog uit kan gaan van gezond verstand van de organisatoren. Nee, alles moet dichtgetimmerd worden in vergunningvoorschriften. En o ja, de politie niet bellen, want die hebben geen mensen.. Nog ff en er kan helemaal niks meer in dit land.

0
mocca 2 september 2022 om 14:16

Vergunningen zijn er ook om alle evenementen te volgen. (uiteraard gaat dat niet altijd goed).
Stel je voor dat Noordwijk een vergunning heeft uitgegeven voor een wedstrijd kite-buggy. Dan kan het niet een strandrace ook op het strand laten plaatsvinden.

En heel veel organisatoren denken ook aalleen maar aan het geld. Dus als ze iets kunnen weglaten, zullen ze het weglaten. Ook al is het voor de omgeving niet fijn.

2

Die zwaantjes hebben gin crossmotoren hé. Dus veiligheid is dan niet gewaarborgd.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone