Stijn Daemen krijgt Limburgse sportprijs na NK-titel

Stijn Daemen krijgt Limburgse sportprijs na NK-titel

foto: Cor Vos

donderdag 24 december 2020 om 13:16

Stijn Daemen is door de provincie Limburg in het zonnetje gezet voor zijn goede prestaties het afgelopen jaar. De 21-jarige renner van ABLOC CT wist zich eind augustus verrassend te kronen tot Nederlands beloftenkampioen op de VAM-berg.

Normaal gesproken is er een Limburgs sportgala, maar door de coronasituatie gaat dat feest niet door. Daardoor werd zus Anouk ingeschakeld om de (aanmoedigings)prijs te overhandigen. De bijbehorende cheque van 500 euro gaat Daemen overhandigen aan de jeugdafdeling van wielervereniging De Bergbeklimmers in Limbricht.

Na het behalen van zijn NK-titel was er de nodige interesse voor Daemen. Er waren vergevorderde gesprekken met SEG Racing Academy maar ABLOC CT wilde de Limburger, die na zijn zege in Wijster een verbeterd contract ondertekende tot eind 2021, niet zomaar laten gaan. SEG trok zich daarop terug uit de onderhandelingen, waardoor Daemen volgend jaar ‘gewoon’ uitkomt voor ABLOC.

Naast Daemen werden ook voetballer Perr Schuurs, judoka Juul Franssen, handballer Luc Steins en blade-runner Noah Mbuyamba verrast met een prijs.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Arie den Blanken 24 december 2020 om 17:45

Stijn wie??. Het is niet meer veraf dat hier vermeld wordt dat renner X tot sportman van het jaar in Klazienaveen is uitgeroepen.

FDJ 24 december 2020 om 17:53

Gewoon de Nederlands kampioen bij de beloften. Maar hij rijdt niet in de heilige modder, dus ik snap dat je dat even gemist hebt.

SnellePelle 24 december 2020 om 21:48

Wat een kansloze houding van ABLOCK. Ik kan mij tijden herinneren dat dit team een betere verstandhouding had met SEG racing.

storm-biker 26 december 2020 om 22:31

Waarom? Ploegen acteren op hetzelfde niveau, net beloond met een verbeterd contract en dan moet Abloc hem maar laten gaan omdat SEG langs komt? Wat houdt Abloc er dan aan over? Niets, ze hebben groot gelijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair